TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Pasažieru pārvadājumiem slēgtā Lietuva sagādā raizes «airBaltic»

2020. gada novembrī Latvijas nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” Lietuvā reģistrēja juridisko vienību – gluži elementāra iemesla dēļ – lai varētu lidot uz trešajām pasaules valstīm, kas no Latvijas nav iespējams, vismaz šobrīd. Tā nu Viļņa kļūtu par perfektu tranzīta bāzi un atvērtu pasauli arī latviešiem, bet… Pagājušajā nedēļā tika pieņemts lēmums aizliegt visus pasažieru pārvadājumus uz no no Lietuvu.

Šāds solis nenoliedzami ietekmē Latvijas nacionālās lidsabiedrības plānus. “Uzņēmums, atbilstoši tā biznesa stratēģijai, jau ilgstoši strādājis, lai uzlabotu tiešo savienojumu skaitu no Viļņas un nostiprinātu savas pozīcijas tirgū.

Pašreizējais liegums veikt pārvadājumus uz un no Lietuvas negatīvi ietekmē Latvijas savienojamību ar tās kaimiņvalsti, kā arī Rīgas kā reģiona nozīmes tranzītmezgla efektivitāti,” Travelnews.lv pauž “airBaltic” Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

Par lēmumu “slēgt” Lietuvu neapmierinātību jau uzreiz pēc lēmuma neapmierinātību pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits, paziņodams, ka Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) formula, pēc kādas tiek noteiktas sarakstā iekļaujamās valstis, neatbilst citu Eiropas Savienības dalībvalstu labajai praksei. Mājienu par iespējamu pārkāpuma procedūru Latvijai par starptautisko aviopārvadājumu neatbilstošu ierobežošanu jau ir devusi arī Eiropas Komisija. Tālis Linkaits arī norādīja, ka tuvākajā valdības sēdē rosinās šo regulējumu mainīt.

Runājot par “airBaltic” stratēģisko gājienu, reģistrējot juridisko vienību Lietuvā, Satiksmes ministra padomniece Ilze Salna Travelnews.lv norādīja: “Apstākļos, kad aviācijas industrija visā pasaulē turpina piedzīvot smagu kritumu, lēmumi, kas palīdz aviokompānijai strādāt un gūt ienākumus, ir loģiski un nepieciešami.”

Ilze Salna pauda, ka starptautiskā pasažieru satiksme, jo īpaši, izmantojot aviosatiksmi, kur ceļotāju pārvietošanās ir efektīvi izsekojama, nav starp lielākajiem riska faktoriem vīrusa izplatīšanai pāri valstu robežām. Satiksmes ministrija pastāvīgi sadarbojas ar aviācijas nozari un ir vairākkārt rosinājusi mazināt ierobežojumus starptautiskajos pasažieru aviopārvadājumos, - esošais regulējums ir nepilnīgs un neatbilst citu ES valstu praksei..

Ir izveidota aviācijas nozares Covid-19 darba grupa, kura ilgstoši ir strādājusi pie nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajā regulējumā, lai droši atjaunotu starptautiskos pasažieru pārvadājumus ar gaisa kuģiem, ievērojot Latvijas, Eiropas Savienības un pasaules aviācijas un veselības nozares praksi drošu lidojumu atjaunošanā, vienlaikus saglabājot augstus drošības apstākļus, ierobežojot Covid-19 izplatību.

“Pašlaik Satiksmes ministrija ir iesniegusi Ministru kabinetā grozījumu projektu Ministru kabineta noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem. Tie paredz, ka lidojumi turpmāk tiktu atļauti gan Eiropas Savienības ietvaros, gan uz EEZ valstīm, Šveici, Apvienoto Karalisti. Lidojumi uz trešajām valstīm ar noteiktiem izņēmumiem, stātos spēkā trešajā dienā pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas beigām, kas šobrīd ir 14. janvāris,” norādīja Ilze Salna.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19540596sec.