TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Likvidēs Rīgas tūrisma attīstības biroju

Rīgas pašvaldība dibinās aģentūru, kuras pamatmērķi būs ārvalstu investīciju piesaiste Latvijas galvaspilsētai un Rīgas popularizēšana tūristiem. Jauno aģentūru pašvaldība plāno veidot uz Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) bāzes. RTAB valdes un dibinātāju sapulcē ceturtdien, 10.decembrī, nolemts sākt nodibinājuma likvidāciju. Nodibinājums pastāvēs līdz jaunās aģentūras izveidei, lai nodrošinātu funkciju nepārtrauktību.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis norāda, ka viens no Rīgas galvenajiem izaicinājumiem tuvāko gadu laikā būs starptautisko investīciju piesaiste. Vienlaikus Rīgā pašlaik nav iestādes, kuras pamatmērķis ir Rīgas atvēršana starptautiskajam biznesam.

"Šis ir pirmais solis, lai Rīgā panāktu izrāvienu starptautisko investīciju piesaistē, kā to solījām pirms vēlēšanām. Jaunā aģentūra strādās tiešā Rīgas mēra pakļautībā, tādējādi vēl vairāk uzsverot šīs jomas nozīmi. Mums pasaules biznesam ir jāpiedāvā nevis tikai tikpat labs, bet labāks serviss nekā salīdzināma lieluma pilsētās mūsu reģionā!" - tā uzsver Staķis.

Vienlaikus Rīgas domes priekšsēdētājs norāda, ka RTAB ir galvaspilsētai svarīgas iestrādnes jomās, kas saistās ar tūrismu un Rīgas popularizēšanu starptautiski. Tāpēc ir būtiski, ka jaunā aģentūra daļēji veidotos uz RTAB bāzes, pārņemot šīs biroja kompetences sfēras. Vienlaikus lemts jauno iestādi veidot kā aģentūru, jo šī juridiskā forma nodrošina caurspīdīgāku un saprotamāku lēmumu pieņemšanu un projektu īstenošanu.

Staķis ceturtdien izteica lielu pateicību līdzšinējam RTAB valdes priekšsēdētājam Jānim Jenzim par paveikto Rīgas atpazīstamības vairošanā. Ņemot vērā RTAB reorganizācijas laiku un administratīvā sloga samazināšanos, līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Jenzis atstās amatu.

Jenzis atzīst, ka saistībā ar Covid-19 pandēmiju, 2020.gads Rīgas tūrisma nozarei bija viens no grūtākajiem. "RTAB kā prioritāti izvirzīja Rīgas tūrisma nozares un katra tās uzņēmuma glābšanu, spēkus un līdzekļus novirzot pandēmijas radīto seku mazināšanai. Tika izstrādāts un realizēts krīzes vadības rīcības plāns, kas nozares uzņēmējiem bija vērā ņemams atbalsts, jo tūristu skaits no kaimiņvalstīm šovasar pat pārsniedza apjomu, kas bija pirms pandēmijas, bet Rīgas Restorānu nedēļas pulcēja par 20% vairāk apmeklētāju nekā pērn. Esmu pateicīgs RTAB komandai un katram nozares profesionālim, ar ko bijis gods strādāt kopā. Ceru, ka jaunās aģentūras darbība nodrošinās Rīgas tūrisma nozares atgūšanos no smagās krīzes, kā arī ļaus veiksmīgi piesaistīt darījumu, kultūras un atpūtas tūristus nākotnē!" - tā uzsver līdzšinējais RTAB vadītājs.

RTAB dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija un Latvijas Tūrisma Aģentu asociācija. RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem partneriem - katram 10%.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59651208sec.