TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Compensa Vienna Insurance Group» Baltijā pagājušajā gadā augusi par 44,5 %

Nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība “Compensa Vienna Insurance Group” Baltijas valstīs pērn parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjomu palielināja par 44,5 %, sasniedzot 122,3 miljonus eiro. Straujo izaugsmi noteica tas, ka tika īstenots stratēģiskais lēmums no 2020. gada 1. jūlija apvienoties ar “Seesam Insurance”, kā arī lojālo biznesa un privāto klientu skaita pieaugums.

“Compensa Vienna Insurance Group” Latvijā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms 2020. gadā sasniedza 36,3 miljonus eiro, kas ir par 38,4 % vairāk nekā 2019. gadā. Lietuvā parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms pagājušajā gadā sasniedza 56,9 miljonus eiro, kas ir par 23,5 % vairāk nekā 2019. gadā. Savukārt Igaunijā 2020. gadā uzņēmums apdrošināšanas prēmijās parakstīja 29,1 miljonu eiro, kas ir par 135,9 % vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Pagājušajā gadā “Compensa Vienna Insurance Group” peļņa pirms nodokļiem Baltijā sasniedza gandrīz 2,2 miljonus eiro, tādējādi turpinot uzņēmuma rentablu un nepārtrauktu izaugsmi jau piekto gadu pēc kārtas.

"Uzņēmuma komanda pieņēma pagājušā gada izaicinājumus, tika ar tiem galā un guva labus sasniegumus. Pirmkārt, mēs veiksmīgi kontrolējām un spējām mazināt koronavīrusa pandēmijas ietekmi uz mūsu darbu, nodrošinot biznesa nepārtrauktību un vienlaikus palīdzot mūsu klientiem pielāgoties jaunajai situācijai. Turklāt mēs īstenojām mūsu akcionāra svarīgo stratēģisko lēmumu īsā laikā apvienot divus Baltijas valstīs strādājošus VIG uzņēmumus – “Compensa Vienna Insurance Group” un “Seesam Insurance”. Apvienojot abu uzņēmumu pakalpojumu klāstu, uzkrāto pieredzi un zināšanas, mēs esam izveidojuši stabilu pamatu turpmākai konkurencei tirgū,” saka “Compensa Vienna Insurance Group” valdes priekšsēdētājs Deivids Raipa (Deividas Raipa).

Apvienojot abu uzņēmumu stiprās puses, aizvadītajā gadā ievērojami pieauga “Compensa Vienna Insurance Group” personu un īpašuma apdrošināšanas portfelis. Personu apdrošināšanas portfelis Baltijas valstīs pieauga par 172 %. To īpaši ietekmēja izaugsme veselības apdrošināšanā, kuru uzņēmums sāka piedāvāt pēc apvienošanās. Pandēmijas laikā ir pieaugušas darba devēju rūpes par savu darbinieku veselību, palielinot pieprasījumu pēc kvalitatīvas veselības apdrošināšanas.

Īpašuma apdrošināšanas portfelis palielinājās par 67,6 %. To noteica pieaugošais privāto un biznesa klientu skaits un uzņēmumu vēlme pilnvērtīgi aizsargāt savus īpašumus. D. Raipa uzsver, ka vienpadsmit darbības gadu laikā “Compensa Vienna Insurance Group” ekspertu darbs un apdrošināšanas sabiedrības piedāvātie pakalpojumi ir izpelnījušies lielo biznesa klientu uzticību. Tas ir nodrošinājis uzņēmuma vadošo vietu komercīpašumu apdrošināšanā. Ir pieaudzis arī lojālo privāto klientu skaits.

Pēdējā gada laikā un līdz ar apvienošanos ar “Seesam Insurance” uzņēmums ir ievērojami palielinājis savu daļu nedzīvības apdrošināšanas tirgū. 2020. gadā “Compensa Vienna Insurance Group” un “Seesam Insurance” kopā aizņēma 11,4 % no Baltijas valstu apdrošināšanas tirgus.

“Tajā pašā laikā apdrošināšanas tirgus Baltijas valstīs pagājušajā gadā saruka par nedaudz vairāk nekā 3 %. Tas galvenokārt izskaidrojams ar kritumu transportlīdzekļu apdrošināšanā – ar samazinājumu OCTA un KASKO segmentā. Visi pārējie apdrošināšanas segmenti, izņemot ceļojumu apdrošināšanu, uzrādīja stabilu izaugsmi. Tas nozīmē, ka gan privātie klienti, gan uzņēmumi izprot un novērtē apdrošināšanas pakalpojumu nozīmi. Sagaidāms, ka pandēmijas izraisītais tirgus kritums būs īslaicīgs,” vērtē D. Raipa.

Pagājušajā gadā “Compensa Vienna Insurance Group” Baltijas valstīs tika pieteiktas apdrošināšanas atlīdzības par 70,3 miljoniem eiro (2019. gadā – par 41,9 miljoniem eiro).

“Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles vadītājs Aigars Freimanis, informējot par 2020. gada rezultātiem, akcentē: “Pateicoties klientu un sadarbības partneru lojalitātei, kā arī uzņēmuma sniegto apdrošināšanas pakalpojumu kvalitātei, ‘’Compensa Vienna Insurance Group’’ uzņēmums Latvijā  palielināja tirgus daļu līdz 12.6%, kļūstot par trešo lielāko nedzīvības apdrošinātāju tirgū ar vienu no visplašākajiem apdrošināšanas klientu apkalpošanas tīkliem Latvijā.”

“Compensa Vienna Insurance Group” vienīgā akcionāra “Vienna Insurance Group” parakstīto prēmiju kopsumma 2020. gadā bija 10,43 miljardi eiro, bet peļņa pirms nodokļu nomaksas – 346 miljoni eiro.

Par “Compensa Vienna Insurance Group”

2020. gadā “Compensa Vienna Insurance Group” pabeidza apvienošanos ar “Seesam Insurance”, un no tā laika Baltijas valstīs strādā kā vienots uzņēmums.

“Compensa Vienna Insurance Group” akcionārs ir “Vienna Insurance Group” (Wiener Versicherung Gruppe), kas ir vadošā apdrošināšanas grupa Austrijā, kā arī Centrāleiropā un Austrumeiropā, apvienojot aptuveni 50 apdrošināšanas sabiedrības 30 valstīs un tādējādi veidojot grupu ar senām tradīcijām, spēcīgiem zīmoliem un ciešu sadarbību ar klientiem. “Vienna Insurance Group” (VIG) nodarbina vairāk nekā 25 000 darbinieku un rūpējas par vairāk nekā 22 miljoniem klientu. Starptautiski atzītā reitingu aģentūra “Standard & Poor's” grupai ir piešķīrusi A+ reitingu ar stabilu perspektīvu. Un tas ir augstākais reitings starp visiem uzņēmumiem, kas tiek kotēti Vīnes biržā ATX.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Compensa Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4534359sec.