TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Spoguļnamiņš» virs Amatas upes iegūst ZELTA ordeni

Radošā apvienība “Skudras Metropole” sadarbībā ar dizaina risinājumu uzņēmumu “Don't Panic” iegūst ZELTA ordeni radošās izcilības festivālā ADWARDS. 20 žūrijas locekļi no 12 valstīm novērtējuši „Spoguļnamiņu” virs Amatas upes ar ZELTA ordeni un tā ir „Spoguļnamiņa” septītā balva!

„”Spoguļnamiņu” radījām ar mērķi, dāvāt pandēmijas laikā cilvēkiem iedvesmas mirkli, gūt jaunu pieredzi, palīdzēt veicināt vissmagāk skarto nozaru - tūrisma un pasākumu industrijas atveseļošanos, meklējot jaunus veidus kā izdzīvot un transformēties. Prieks, ka pasaulei to vajag. Esmu pateicīga “Amatas novada pašvaldībai”, zīmolam “Paulig” un ļoti daudz iesaistītiem cilvēkiem projektā - par drosmi, par ticību, par uzņēmību. Mazāk negāciju, vairāk prieka. Mazāk čīkstēt, vairāk darīt. Mazāk gaidīt, vairāk rīkoties. Vados pēc devīzes: “Mazliet aizbraucis jumts paver vairāk zvaigžņu. Tas nu ir pierādījies!””, atzīst “Skudras Metropole” vadītāja un radošā direktore Gundega Skudriņa.

Projekts “Nepieradinātās naktsmītnes” aizsākās pērnvasar ar levitējošo “Spoguļnamiņu” virs Amatas upes.“Nepieradinātās naktsmītnes” ir piedzīvojums tiem, kuri meklē dabas klātbūtni, ir gatavi jaunām sajūtām un pieredzei, vēlas gūt iedvesmu, prieku, izbaudīt ko nebijušu. Tiem, kuri nemeklē komfortu un ērtības, kuru tur nav, bet gan vēlas baudīt putnu dziesmas, upes čalošanu, ezera nakts miglas vālus, meža burvību, rietošās saules starus.

Relaksēties no ikdienas steigas, urbāniem pilsētu džungļiem un kņadas. Nepieradinātās naktsmītnes nav domātas vienkārši nakts mieram, bet gan radītas ar mērķi sniegt apmeklētājiem jaunu pieredzi, iepazīstinot ar jaunām vietām, dažādiem Latvijas reģioniem un neparastām lokācijām. Eksperimentāls piedzīvojums veidots ar apmeklētāju iesaisti, spēles, izklaides un izglītojošiem elementiem. Tā ir iespēja izbaudīt citādu, neierastu nakti jaunās, nebijušās vietās. “Spoguļnamiņš”, kas aizvadītajā gadā nopelnījis Grand Prix pasaulē un vairākas 1. vietas dažādos Eiropas konkursos, jaunajā sezonā papildināts ar jaunu izzinošu spēli par Amatas novadu, meditatīviem koncertiem mežā un jaunu “Spoguļvannu”, virs kuras paceļas mirdzoši lampu burbuļi, un ieskauj skuju smaržu kristāli.

„Spoguļnamiņš” virs Amatas upes gaida viesus arī šovasar līdz pat 15. septembrim.

Nepieradināto nakstmīņu jaunā sērija ir vienīgā pasaulē Unikālā mākslīgi radītā “Peldošā sala”. Tā peld skaistajā Mordangas ezerā Latvijā. Uz tās, speciāli stādītas zaļas zāles un skaistu koku ielenkumā, atrodas dizaina stikla namiņš, kas pieejams visiem, kas vēlas baudīt neaizmirstamus romantiskus un iedvesmojošus mirkļus. Peldošā sala ezerā novietota tā, lai būtu dažādi skatu punkti un pēc iespējas ilgāks saulriets.

Sala darbojas uz saules enerģiju, kas nodrošina apgaismojumu un visas saimnieciskās lietas. Uz “Peldošās salas” ir paslēpti QR kodi, kuros var uzzināt īpašus stāstus teikas, kā arī noklausīties Mordangas ezera sonāti.

“Peldošā sala” skaistajā Mordangas ezerā darbosies katru dienu līdz 15. septembrim. Uz salas vienlaicīgi drīkst atrasties četras personas. Dienas laikā uz “Peldošās salas” var baudīt īpašu Kafijas rituālu, kura laikā, pēc speciālas instruktāžas, apmeklētāji pagatavo Paulig kafiju.

Lai arī nakšņošanas iespēja “Nepieradinātajās naktsmītnēs” tika izpirkta vienas dienas laikā, tomēr ikvienam ir iespēja apmeklēt kafijas rituālus un citus piedāvājumus.

Eksperimentālo projektu atbalsta Paulig Latvija, Prike Latvija, Amatas novada pašvaldība, Talsu novada pašvaldība. Tos radījuši radošās apvienības “Skudras metropole” vadītāja Gundega Skudriņa un dizaina risinājumu uzņēmuma “Don’t Panic” dizainers Mārcis Ziemiņš.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48719406sec.