TŪRISMA BIZNESS | Bizness

LIAA: Ikviens var doties virtuālā ekskursijā pa Latvijas paviljonu «EXPO 2020» Dubaijā

Starptautiskā izstāde EXPO 2020 Dubaijā tika atklāta 1. oktobrī un turpināsies līdz pat 31. martam. Latvijas paviljonu līdz šim apmeklējuši jau vairāk nekā septiņi tūkstoši apmeklētāju un to skaits ar katru dienu aug. Tagad ikvienam interesentam ir iespēja doties ekskursijā arī virtuāli un uzzināt par Latviju vairāk, ielādējot savā telefonā lietotni “EXPLORE LATVIA EXPO 2020”. Gan virtuālā ekskursija, gan spēle pieejama angļu un arābu valodās.

“Interese par Latvijas paviljonu ir liela. Cilvēkus uzrunā gan mūsu paviljona koncepts, gan kopējais noformējums. Katru dienu rīkojam 48 piecpadsmit minūšu garus šovus, kuros sniedzam iespēju ikvienam interesentam uzzināt vairāk par mūsu valsti. Līdz šim aptuveni 70% apmeklētāju ir Apvienoto Arābu Emirātu pilsoņi un rezidenti – iedzīvotāji no dažādām pasaules valstīm, bet pārējie ir EXPO darbinieki, biznesa delegācijas un tūristi. Lielākā daļa apmeklētāju par Latviju nezina neko, tādēļ daudz stāstām par to, kas ir Latvija un kur tā atrodas,” stāsta Latvijas paviljona “Expo 2020” direktore Inga Ulmane, piebilstot, ka citādi esot ar uzņēmējiem, kuri uzdod jau daudz konkrētākus jautājumus un ir pārsteigti, ka Latvijas uzņēmumi ir radījuši tik daudz inovatīvu produktu, īpaši tehnoloģiju jomā.

Lai paplašinātu izstādes EXPO klātienes un neklātienes apmeklētāju iespējas, ir izstrādāta virtuālā ekspozīcija un interaktīvā spēle “EXPLORE LATVIA EXPO 2020”. Spēles koncepts ir balstīts Latvijas izzināšanā dziļākos slāņos, katrā no septiņiem līmeņiem paredzot uzdevumus, kas simboliski spēlētāju ved arvien dziļākā augsnes slānī. Augsnes izpēte, rakšana un dārgumu meklēšana ir saistošs motīvs ļoti daudzās kultūrās. Spēles moto ir - jo dziļāk zemē rokam, jo bagātīgāka tā kļūst. Spēle sniedz iespēju atraktīvā formā izaicināt sevi un uzzināt jaunus faktus par Latviju un mūsu uzņēmumiem. Piemēram, vai zināt, kas Latviju saista ar Venēru un ASV Nacionālo aeronautikas un kosmosa administrāciju (NASA)? Izrādās, ka Latvijas uzņēmums Kob Art Design ir radījis īpašu sensoru NASA automātiskajam Venēras pašgājējam, kas spēj darboties ekstrēmos apstākļos. Tāpat spēlē iespējams uzzināt vairāk par UAV Factory ražotajiem droniem, kuri tikuši izmantoti radiācijas līmeņa noteikšanai Fukušimā pēc avārijas atomelektrostacijā, un par Latvijas finieri, kura produkcija izmantota pasaules augstākās celtnes Burj Khalifa būvniecībā. Spēlē pieminēta arī Latvijas Dziesmu svētku tradīcija un interesanti fakti no mūsu valsts vēstures.

“Izstrādājot virtuālo ekspozīciju un interaktīvo spēli, vēlējāmies uzrunāt arī to auditoriju, kurai nebūs iespējas apmeklēt izstādi EXPO 2020 klātienē Dubaijā. Šādā veidā ziņu par Latviju spēsim nodot ievērojami lielākam skaitam cilvēku. Spēlē svarīgs ir kopējais punktu skaits, kurš spēlētāju un viņa valsti ieliek kopējā tabulā, tādā veidā veidojot sacensību ne tikai starp indivīdiem, bet arī valstīm – jo vairāk konkrētas valsts spēlētāju, jo vairāk punktu un augstāks reitings tabulā.  Jāuzsver, ka ar šādu pieeju pozitīvi izceļamies citu valstu vidū, jo esam vienīgais paviljons, kurš piedāvā šāda veida digitālo izklaidi,” tā I. Ulmane.

Latvijas paviljonu apkalpo 11 cilvēku komanda, kas divās maiņās nodrošina apmeklētāju plūsmu, kā arī organizē dažādus tematiskos pasākumus.

Bezmaksas biļete uz virtuālo ekskursiju pa Latvijas paviljonu EXPO 2020 Dubaijā ir pieejama šeit: https://virtualexpodubai.com/opportunity-district/latvia. Savukārt interaktīvo spēli “EXPLORE LATVIA EXPO 2020” un interaktīvo ekskursiju savā telefonā var lejuplādēt Android lietotnes pakalpojumā Google Play un App Store.

Papildu informācija par Latvijas dalību izstādē EXPO 2020 pieejama šeit: https://www.expo2020.lv/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.78319693sec.