TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Vidzemes Augstskolas studenti iegūst visas godalgotās vietas LIAA Studentu zinātnisko darbu konkursā tūrisma jomā

Šā gada 15. decembrī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā tiešsaistes  pasākumā ”Tūrisma forums 2021” tika paziņoti LIAA izsludinātā Studentu zinātnisko darbu konkursa tūrisma jomā balvu laureāti. Vidzemes Augstskolas komanda ir ārkārtīgi lepna un pagodināta, ka visas trīs godalgotās vietas ir ieguvuši tieši Vidzemes Augstskolas studenti!

Pirmo vietu un galveno balvu ieguva Amanda Valtere ar bakalaura darbu  “Kājāmgājēju garās distances maršruta izveide Latgalē". Darba vadītāja lektore, mg.geogr. Iveta Druva-Druvaskalne.

Otrajā vietā ierindojās Māra Šilaua ar maģistra darbu "Pamesteņu tūrisms Latvijā. Kā to pārdot?". Darba vadītājs profesors, dr.art., Jānis Kalnačs.

Savukārt trešo vietu saņēma Madaras Stukmanes bakalaura darbs "Veģetāriešu ceļošanas paradumi dzīvesveida kontekstā". Darba vadītāja lektore, mg.sc.soc. Ilze Grīnfelde.

Uzzinot par iegūtu balvu, darba autore pauda prieku par saņemto atzinību, to, ka darbs tiek praktiski realizēts, kā arī veltīja pateicību darba vadītājai. Arī darba vadītāja Druva-Druvaskalne stāsta, ka priecājas, ka nozare šo darbu novērtējusi kā ļoti praktisku: “Galvenais, ka Ezertaka šobrīd jau tiek marķēta un Ziemeļlatgales posmi ir gatavi uzņemt gājējus. Tas tikai parāda, ka ikviens students, ja ir ieinteresētība un uzņēmība, var paveikt lielas lietas!”.

Kā uzsver Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš: “Latvijā daudz tiek runāts par studiju kvalitāti un mēs uzskatām, ka tā vistiešākajā veidā ir saistīta ar studentu spēju paveikt kādas konkrētas lietas. Mēs esam orientēti uz jaunu zināšanu radīšanu jau pašā studiju procesā, un šis ir lielisks piemērs, ka esam uz pareizā ceļa. Liels paldies visiem studentiem un pasniedzējiem, kas lieliski dara savu darbu! Tūrismam ir perspektīva un nozarei ir un būs vajadzīgi zinoši un uzņēmīgi profesionāļi!”.

Konkurss tika īstenots ar mērķi veicināt Latvijas tūrisma nozares izpēti un analīzi, un sekmēt studentu zinātniski pētniecisko darbību tūrisma jomā.

Ar studentu darbiem var iepazīties šeit:

A.Valtere “Kājāmgājēju garās distances maršruta izveide Latgalē"

Māra Šilaua "Pamesteņu tūrisms Latvijā. Kā to pārdot?"

Madara Stukmane "Veģetāriešu ceļošanas paradumi dzīvesveida kontekstā".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Vidzemes Tūrisma asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8201611sec.