TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Notiks unikāls hakatons «City to Sea» akvakultūras un mobilitātes attīstībai Baltijas jūras reģionā

No 22. līdz 24. aprīlim Rīgā notiks starptautisks 48 stundu hakatons «City to Sea», lai veicinātu inovatīvu un ilgtspējīgu risinājumu izstrādi misijas “Jūra 2030” ietvaros. Hakatona dalībnieku uzdevums būs strādāt pie idejām, no kurām potenciāli varētu attīstīties jaunas pasaulē pieprasītas tehnoloģijas un risinājumi akvakultūras un mobilitātes jomās. Pieteikties dalībai hakatonā iespējams līdz 15. aprīlim.

Hakatonu «City to Sea» organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) vienkopus pulcējot valsts pārvaldes, privātā un pētniecības sektora organizācijas. Kopā ar LIAA to rīko Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un inovāciju kustība «VEFRESH» ar Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta (EIT) inovāciju kopienas «EIT Food» un «EIT Urban Mobility», kā arī Lietuvas digitālais inovāciju centra «Agrifood» atbalstu.

Šobrīd vairāk nekā 85 miljoni Baltijas jūras reģiona iedzīvotāju dzīvo piesārņotākās un satiksmes ziņā noslogotākās jūras krastā. «City to Sea» hakatona uzdevums ir izmantot reģiona inovāciju tīkla resursus, lai risinātu šos izaicinājumus un pakāpeniski īstenotu tādas Eiropas mēroga iniciatīvas kā Jaunais Eiropas Bauhaus un Eiropas Zaļais kurss.

«Ar misiju «Jūra 2030» iestājamies par reģionam nozīmīga resursa - Baltijas jūras - atjaunošanu, radot apstākļus un instrumentus zilās un zaļās ekonomikas attīstībai. Inovācijas, kas taps Latvijā, tiks mērogotas globāli, līdz ar to Latvija ne tikai dos savu pienesumu, bet arī kļūs saistoša globāla mēroga investoriem. Nākošais solis būs akcelerācijas fonda veidošana, lai nodrošinātu attīstības iespējas hakatonā tapušo ideju virzībā uz praksē izmantojamiem risinājumiem,» uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

Hakatonā tiks risināti izaicinājumi šādās jomās: akvakultūra un zilās biotehnoloģijas; aktīvā un nākotnes mobilitāte; kuģošana un zaļās ostas; enerģētika un sabiedriskais transports; piesārņojuma samazināšana u.c.

Pilsētvides  mobilitātes risinājumi nodrošina iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanu, kā arī ērtu, pieejamu un videi draudzīgu pārvietošanos pilsētās. Akvakultūras jomas izaicinājumi veicina ekonomisko izaugsmi piedāvājot risinājumus pārtikas piegādes ķēžu, vides aizsardzības un ostu digitālās transformācijas ietvaros.

Hakatonā aicināti piedalīties pētnieki, uzņēmēji un dažādu jomu eksperti. Viņiem sadarbojoties, tiks izstrādāti jauni akvakultūras un mobilitātes risinājumi. Pieteikties dalībai var gan individuāli dalībnieki, gan komandas ar idejām dažādās attīstības fāzēs. City To Sea kopējais balvu fonds 9000 eiro katrā no tematiskajām jomām. Labākās komandas tiks apbalvotas ar naudas balvām un saņems iespēju izmēģināt reālā vidē savus risinājumus sadarbībā ar vadošajiem nozares pārstāvjiem.

Hakatona sadarbības partneri ir Rīgas brīvostas pārvalde, Rīgas dome, «Accenture», Latvijas Mobilais telefons, Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts «BIOR», Latvijas Jūras akadēmija, Latvijas Hidroekoloģijas institūts un daudzi citi.

Iegūt vairāk informācijas un pieteikties hakatonam var šeit https://www.citytosea.eu/

Hakatons ir daļa no Latvijas valsts tēla stratēģijā definētās misijas «Jūra 2030». Misijas pamatmērķis ir risināt ar klimata pārmaiņām, piesārņojumu un aprites ekonomiku saistītus jautājumus, veidojot vidi  inovatīvu projektu radīšanai un ilgtspējības nodrošināšanai, vienlaikus pozicionējot Latviju kā valsti, kas piedāvā vietējā pieredzē balstītus risinājumus. Hakatons “City to Sea” tiek organizēts ar ERAF un Norvēģijas finanšu instrumentu atbalstu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19076014sec.