TŪRISMA BIZNESS | Bizness

ES uzsāk nākamo konkursu «Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsēta»

Marta beigās Eiropas Komisija izsludināja kārtējo konkursu “Eiropas viedā tūrisma galvaspilsēta”. Iniciatīva apbalvo Eiropas pilsētas par izcilām, inovatīvām, digitalizētām un ilgtspējīgām tūrisma praksēm.

Tūrisma nozarei ir izšķiroša nozīme ekonomikas izaugsmes veicināšanā, darba vietu radīšanā un daudzveidīgas un multikulturālas Eiropas veidošanā. Šajā nozarē viedais tūrisms ir ātri nokļuvis inovāciju priekšgalā dažādās apakškategorijās, tostarp pieejamības, digitalizācijas un ilgtspējības jomā. Ar šīs iniciatīvas palīdzību Eiropas Komisijas mērķis ir noturēt Eiropas tūrismu līknes priekšgalā un veicināt izcilības kultūru Eiropas tūrisma nozarē.

Pārņemot pašreizējās Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētas Bordo un Valensijas titulu, uzvarējušās pilsētas saņems ekspertu komunikācijas un zīmola atbalstu 2023. gadā, kas vēstīs par izcilajām viedajām un novatoriskajām praksēm, kas ļāva tām izcelties un kļūt par 2023. gada Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētu. Tas ietvers reklāmas video, lielas mirkļbirkas skulptūras izveidi, kas jāuzstāda redzamā vietā, daudzveidīgas reklāmas aktivitātes un redzamību ES līmenī un starptautiskā mērogā. Uzvarētājiem būs arī iespēja pievienoties augošam un aktīvam viedo galamērķu tīklam, kas tika atlasīti iepriekšējās konkursa reizēs, apmainīties ar labāko praksi un mācīties vienam no otra.

“Eiropas viedā tūrisma galvaspilsēta” ir ES iniciatīva, kuru šobrīd finansē COSME programma . Tādējādi konkursā var piedalīties pilsētas visā ES, kā arī valstis ārpus ES, kas piedalās COSME programmā .

Lai cīnītos par “Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētas 2023” titulu, pilsētām tiek lūgts demonstrēt to inovatīvās tūrisma prakses četrās jomās: pieejamība, ilgtspējība, digitalizācija, kultūras mantojums un radošums. Vispirms pieteikumus vērtēs neatkarīgu ekspertu grupa. Pēc tam septiņām sarakstā iekļautajām pilsētām vajadzēs prezentēt savas pilsētas kandidatūru Eiropas žūrijas priekšā. Eiropas žūrija izvēlēsies divus uzvarētājus — 2023. gada Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētas, kuras tiks paziņotas 2022. gada novembrī.  Konkurss ir pierādījis savus panākumus. “Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsēta 2023” ir konkursa ceturtais izlaidums. Bordo un Valensija tika izvēlētas par 2022. gada Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētām, Gēteborga un Malaga — par 2020. gada Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētām, savukārt Helsinki un Liona uzvarēja atklāšanas konkursā un kopīgi ieguva 2019. gada Eiropas Viedā tūrisma galvaspilsētu titulus.

Lai pieteiktos, pilsētas pārstāvji tiek lūgti aizpildīt tiešsaistes veidlapu. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2022. gada 1. jūnijs plkst. 17:00 CET.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 ALBĀNIJA jau no 30.05. Latvia Tours
Klimats ir ideāli piemērots tiem, kam patīk siltums un saule, bet kas nevēlas karstumu. Temperatūra vasarā svārstās no 25 līdz 28 grādiem pēc Celsija | Skatīt vairāk
no 589 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15629506sec.