TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Japānas tūroperatori viesojās Latgalē

18. maijā, no Helsinkiem Rīgā ieradās grupa Japānas tūrisma operatoru, lai klātienē iepazītos ar mūsu valsts tūrisma piedāvājumu. Braucienu organizējis Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments un LIAA mārketinga partneris Japānā – uzņēmums “Foresight Marketing” sadarbībā ar Somijas lidsabiedrību “Finnair”.

LIAA Tūrisma departamenta vadošā eksperte Inguna Žīgure uzsver: “Japāna iedzīvotāju skaita ziņā ir ļoti liela valsts. Jau no mazotnes japāņiem tiek ieaudzināta mīlestība pret skaisto, dabisko un veselīgo - tām vērtībām, ko piedāvā mūsu tūrisms. Tāpēc ir jo lielāks prieks, ka šobrīd uzņemam ciemos kārtējo Japānas tūrisma operatoru grupu, kas Latvijā redzēto nodos saviem tautiešiem.”

Vizīte ilgs no 18. līdz 22. maijam, kad tālās valsts ciemiņi dosies atceļā. Brauciena programma tapusi kopīgi ar Latgales reģionālo tūrisma asociāciju “Ezerzeme” un Zemgales tūrisma asociāciju.

Galvenā uzmanība tiks pievērsta Latgalei, kur pagājušajā vasarā viesojās Japānas žurnālistu grupa un bija ļoti apmierināta ar šajā reģionā redzēto. Akcents uz Latgales apceļošanu tika likts arī šajā pavasarī rīkotajā tūrisma seminārā Latvijas vēstniecībā Tokijā, jo Austrumlatvija atšķirībā no citiem mūsu valsts reģioniem ir japāņiem jauns tūrisma galamērķis.

Šodien, 19. maijā, deviņu tūrisma profesionāļu grupa uzņēmuma “Foresight Marketing” direktora Noto Šigejoši vadībā dodas uz Koknesi, no kurienes ar vikingu laivu ieradīsies Likteņdārzā. Tā ir īpaša vieta ne tikai mums, latviešiem, bet savā ziņā arī japāņiem, jo Likteņdārzs top pēc japāņu arhitekta projekta.

Tālāk ceļš vedīs uz Līvāniem, Daugavpili ar iespaidīgo cietoksni un Marka Rotko mākslas centru, Krāslavu, Aglonu, Ludzu un citām apskates vērtām Austrumlatvijas vietām.

Braucienā piedalās tūrisma operatori no tādām tūrisma firmām, kā piemēram, “JTB World Vacations”, “Kamome Corporation”, “Cycle World Corporation”, “Sumitomo Mitsui Tourist Club” u. c.

Lielākā daļa ciemiņu Latviju apmeklē pirmo reizi, bet pāris tūrisma speciālistu ieradušies atkārtoti. Idai Tjiemi no uzņēmuma “Greenbio Corporation” šis ir jau otrais brauciens, jo viņu ļoti ieinteresējusi iespēja apmeklēt Latgali ar tās bagātajām amatniecības tradīcijām.

“Interese par senču kultūras mantojumu un dzīvi uzturētajām amatniecības prasmēm Japānā ir liela. Iespēja ar šo bagātību iepazīties tūrisma braucienā varētu saistīt ne mazumu tūristu,” atzīst Ida Tjiemi.

Vizītes laikā ciemiņi varēs iepazīties arī ar mūsu gastronomiju. Ierašanās vakarā viņi baudīja maltīti restorānā “Kaļķa vārti” Rīgā, pārliecinoties par mūsu modernās pavārmākslas augsto līmeni. Nākamajās dienās viesiem galdā tiks celti Latgales kulinārā mantojuma labumi un citi garšīgi, sezonāli ēdieni. Tostarp – Lubānas ezerazivis brīvdienu mājās “Zvejnieki”.

Japānas tūrisma operatoru, tāpat kā šīs valsts žurnālistu, iepazīšanās vizītes Latvijā vairāku gadu gaitā kļuvušas par tradicionālu mūsu valsts tūrisma publicitātes veicināšanas formu. Spriežot pēc statistikas, ieguldītais darbs nes rezultātu, jo japāņu tūristu skaits pieaug. 2015. gadā Latviju apmeklēja 21 575 japāņu tūristi, kas ir par 38,2% vairāk nekā 2014. gadā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47629595sec.