TŪRISMA BIZNESS | Bizness

"Rīgas svētki 2016" būs veltīti kino tēmai

No 12. līdz 14. augustam Rīgas dome aicina rīdziniekus un pilsētas viesus apmeklēt Rīgas svētkus, kas šogad būs veltīti kino tēmai. Svētku tēma izvēlēta, lai atgādinātu par pirmo kino seansu Rīgā, kas notika pirms 120 gadiem, un paraudzītos uz Rīgu kā kino cienītāju, kino veidotāju un kino rādītāju pilsētu.

Rīgas svētku laikā trīs dienu garumā pilsētas ielās, skvēros, parkos un laukumos apmeklētāji varēs baudīt krāšņu un daudzveidīgu vizuālo un muzikālo programmu. Rīdzinieki un pilsētas viesi Rīgas kino muzejā”, kinoteātrī Splendid Palace” un daudzviet citur varēs iepazīties ar Rīgas kino vēsturi, šeit uzņemtajām kinofilmām, izsekot kino uzņemšanas un izrādīšanas procesam no tā pirmsākumiem Rīgā līdz pat mūsdienām.

Rīgas svētki tiks atklāti piektdien, 12. augustā. Par godu pirmajam kinoseansam Rīgā 1896. gada 28. maijā Līvu laukumā tiks atvērta piemiņas zīme, bet Vērmanes dārzā, atskaņojot Čārlija Čaplina, Oskara Stroka, Īzaka Dunajevska un Jāņa Kalniņa filmu mūziku, populāras itāļu un franču kino melodijas, svētku ieskaņas koncertā Saklausi kino! muzicēs orķestris Rīga”, solisti un grupa „Jumprava”. Grīziņkalna apkārtnē varēs baudīt grupas „Menuets” koncertu un kino pikniku ar režisora Rozes Stiebras un Rolanda Kalniņa piedalīšanos, kā arī noskatīties R. Kalniņa mākslas filmu „Elpojiet dziļi”.

Sestdien, 13. augustā, 11. novembra krastmalā visas dienas garumā norisināsies koncertprogramma, kurā piedalīsies tādas pašmāju grupas kā Pērkonvīri, Zāle, DaGamba, Bunch of Gentlemen un Limonāde. Skatītāju nervus kutinās avio meistaru triki virs Daugavas akvatorija un motociklistu dragreiss Rīgas kauss 2016, kā arī vertikālo sienas dejotāju „IL Posto” (Itālija) priekšnesums. Ikvienam būs iespēja klātienē piedalīties īsta kino filmēšanas procesā multimediālā projektā Taisām kino. Savukārt pie Akmens tilta darbosies Latvijas zemnieku un amatnieku tirdziņš.

Vakara kulminācija būs lielkoncerts Kino gars. Diriģenta Romāna Vanaga vadībā skanēs populāra ārzemju un latviešu kinomūzika solistu Ievas Kerēvicas, Annijas Putniņas, Gintas Krievkalnas, Daumanta Kalniņa, Andra Ērgļa, Ralfa Eilanda, Jāņa Bukuma, Initas Āboliņas, Oskara Petrauska un Rīgas kamerkora Ave Sol priekšnesumā. Koncerta noslēgumā varēs vērot krāšņu svētku uguņošanu.

Rīgas svētku pēdējā diena 14. augustā būs veltīta iemīļotajam latviešu kino. 11. novembra krastmala tiks pārvērsta par lielāko brīvdabas kinoteātri Rīgā ar 10 000 skatītāju vietām, kur rādīs mūsu kino labāko kadru izlasi.

Savukārt Vērmanes dārza estrādes programmā abās svētku dienas ikvienam būs iespēja izzināt kino žanru dažādību daudzveidīgos koncertos bērniem, iepazīt viduslaiku filmu noskaņu mūziku baltkrievu grupas „Stary Olsa” izpildījumā, dziedāt līdzi solistiem, kuri izpildīs pazīstamākās latviešu kino dziesmas, klausīties Latvijas Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestra, čellista Valtera Pūces un mūziķa Ralfa Eilanda sniegumu.

Tāpat Vērmanes dārzā ikviens varēs piedalīties dažādās atrakcijās un radošajās darbnīcās, kā arī vērot Rīgas sadraudzības pilsētas Prāgas cirka mākslinieku trupas „Long Vehicle Circus” priekšnesumus.

Jau tradicionāli Rīgas svētku daudzveidīgo programmu bagātinās Ostas svētki ar karnevāliskām ūdens velosipēdu sacensībām Kanāla regate 2016, diennakts basketbola turnīru Krastu mačs un Ielu mūzikas dienu”. Laukumā pie Rīgas Sv. Pētera baznīcas kā allaž valdīs senās, viduslaiku Rīgas atmosfēra – notiks bruņinieku turnīri, tiks dejotas viduslaiku dejas, rīdzinieki un svētku viesi varēs uzzināt par viduslaiku modi, tērpu nēsāšanas paradumiem, rotām un bruņojumu, bet Alberta ielā varēsim iepazīt jūgendstila perioda kino atmosfēru un sekot līdzi tā uzņemšanas procesam.

Savukārt Kronvalda parkā norisināsies pašdarināto, kino iedvesmoto braucamrīku festivāls Nissan Norde Cartoon rallijs, bet Spīķeru kvartāls pārvērtīsies par Rīgas svētku restorānu”, kur iecienītākās kafejnīcas un restorāni Rīgas iedzīvotājus un pilsētas viesus iepazīstinās ar sezonālajiem ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiemproduktiem, kā arī sniegs ieskatu Street Food garšu pasaulē.

Rīga šogad atzīmēs 815. jubileju, tāpēc aicinām ikvienu piedalīties šajās trīs dienu dzimšanas dienas svinībās!

Atgādinām, ka Rīgas svētku dienās, 13. un 14. augustā, pilsētas sabiedriskajā transportā varēs braukt bez maksas.

Ar svētku programmu varēs iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē: www.rigassvetki.lv (no 13. jūlija). Aktuālajām ziņām varēs sekot līdzi sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu „Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs”, tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) kopā ar pasākumu veidotājiem – uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40759706sec.