TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Zviedru emuāristes Rīgā ciemojas, nogaršo un bauda

Diāna Flobekere šo iepazīšanās braucienu nopelnīja ar uzvaru ideju konkursā emuāristu sarīkojumā “The Travellink Blog Event” Stokholmā pagājušajā rudenī, kad Tūrisma attīstības valsts aģentūras (tagad - LIAA Tūrisma departaments) speciāliste Lelde Beņķe vairākus desmitus zviedru ceļojumu blogeru jeb emuāristu iepazīstināja ar mūsu tūrisma piedāvājumu.

Tagad iepazīšanās notiks klātienē. Pareizāk sakot, jau notiek, jo Diāna Flobekere (Diana Flobecker) un viņas kolēģe emuāriste Līna Grondāla – Šēlunda (Lina Grondahl Sjolund) kopā ar savu pirms nepilniem diviem mēnešiem dzimušo dēliņu Ludvigu ieradās Rīgā šorīt, 13. jūlijā, ar “Tallink” prāmi. Viņas jau ir nolikušas ceļasomas “Tallink Hotel Riga” un nobaudījušās pirmās pusdienas šīs viesnīcas restorānā “Elements”.

Ļoti garšīgi! – viešņas atzīst un neslēpj, ka ēdiens ceļojumu laikā ir ļoti svarīgs. Tāpēc taču cilvēki dodoties tālos vai tuvos braucienos, lai palutinātu savas garšas kārpiņas. Palutinātu sevi spa, ar iepirkšanos, jauniem iespaidiem u. c.

Tieši tāds ir abu zviedru emuāristu mērķis pastāstīt saviem sekotājiem, kurp viņi varētu doties, ko apskatīt un nobaudīt, lai gūtu prieku un labsajūtu.

Diāna Flobekere sāka veidot blogus pirms sešiem gadiem populārajam sieviešu žurnālam “Amelia”. Ātri vien viņas publikācijas kļuvušas iecienītas, un Diāna izveidojusi savu blogu “Diana’s Drommar” jeb “Diānas Sapņi”. Pamazām šī nodarbe aizņēmusi arvien vairāk laika, kļūstot par neatņemamu dzīves sastāvdaļu.

Diānai ir trīs bērni – 15, 14 un 9 gadus jauni zēni. Un, lai varētu ģimenei un bērniem veltīt pietiekami daudz laika, emuāru publicēšana viņai ir ļoti piemērota nodarbošanās. Tiesa gan, ne vienīgā, jo Diāna strādā arī ar kāda uzņēmuma zīmolu.

Līna Grondāla-Šēlunda ir stjuarte, kas strādā ar čārterreisiem. Emuāriem viņa pievērusies pirms pieciem gadiem, kad ģimenē jau bijis viens dēliņš. Tas noticis gluži neviļus, kad draugi un paziņas mudinājuši viņu to darīt. Tu tik daudz ceļo, turklāt uz eksotiskām valstīm, kāpēc nevari pastāstīt par to citiem? Tavi padomi, kā ceļot ar bērniem, būs ļoti noderīgi. Tā radies “Liniz travel”, kur ceļošanas atspoguļojumā galvenais akcents ir uz ģimenēm ar bērniem.

Abām zviedrietēm ir savi sekotāji, lielākoties – sievietes vidējos gados, ar interesi par atpūtas ceļojumiem. “Varbūt mums nav desmitiem tūkstošu sekotāju,” – saka Diāna Flobekere, “bet tie ir cilvēki ar noteiktu ienākumu līmeni un interesēm. Turklāt tādi, kas uzticas manam un Līnas viedoklim”.

Abām zviedrietēm šī ir pirmā tikšanās ar Latviju, ja neskaita Līnas vienu dienu ilgo uzturēšanos Rīgā pirms desmit gadiem. Tāpēc aizrautība, ar kādu viņas iepazīst mūsu galvaspilsētu, ir acīmredzama.

Šodien viņas dodas uz kluso rajonu un Jūgendstila muzeju, bet vakarā nobaudīs sātīgo vietējo “Lido” virtuvi.

Rīt galvenais notikums būs viņu karsti kārotais ESPA apmeklējums un atkal labs ēdiens “Valmiermuižas vēstniecībā” un iepirkšanās. Bet vizītes pēdējā dienā zviedrietes apmeklēs Centrāltirgu un pusdienos “Olive Oil Trading Co”.

Viešņas smejas, ka būt emuāristēm ir ļoti aizraujoši, tomēr tas ir darbs, kurš nekad nebeidzas. Visu laiku jāstrādā, jo sociālajos tādos kā, piemēram, “Instagram”, jaunus un spilgtus kadrus gaida nepārtraukti.

Pirmās bildes Latvijā tapa jau ceļā uz viesnīcu, kad viešņas ārkārtīgi galanti aizvizinājis kāds “Red Cab” šoferis. Profesionāli ātri un veikli viņš sabīdījis zīdaiņa ratiņus, tā ka zviedrietēm kļuvis pilnīgi skaidrs – uz Rīgu noteikti var braukt ģimenes ar maziem bērniem.

Paldies visiem, kas palīdzēja LIAA Tūrisma departamentam nodrošināt šo vizīti. Tostarp paldies “Bitei” par internetu!

Foto: Līna Grondāla-Šēlunda (no kreisās), LIAA Tūrisma departamenta vecākā eksperte Lelde Beņķe un Diāna Flobekere

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.08917308sec.