TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Festivālu "Via Baltica" apmeklēja gandrīz 4200 skatītāju

Festivāls “Via Baltica”, kas jau vairākus gadus pulcē tūkstošiem lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos, šogad norisinājās no 28. jūlija līdz 2. septembrim Liepājā un Kuldīgā ar divām izstādēm, astoņiem koncertiem un kino seansu. Kopumā festivālu apmeklēja gandrīz 4200skatītāju.

Festivālā “Via Baltica” jau sesto gadu satikās mūziķi un mākslinieki no visām Baltijas valstīm. Katru gadu augustā, kad tiek pieminēta Baltijas valstu brīvībai tik nozīmīgā akcija “Baltijas ceļš”, šis kultūras notikums pulcē vairākus tūkstošus lielu auditoriju koncertos, izstādēs un citos pasākumos gan Liepājā, gan Kuldīgā.

Šogad festivālā uzstājās viesi no Igaunijas – vokālā a cappella grupa “Estonian Voices”, Lietuvu pārstāvēja viens no universālākajiem lietuviešu pianistiem Petrs Geņušs (Petras Geniušas) kopā ar saksofonistu Ļudu Mockūnu (Liudas Mockunas). No latviešu mūziķiem festivālā bija dzirdams klavieru kvartets “Quadra”, vokālā grupa “Framest” un vairāki citi izcili mākslinieki. Līdzās koncertiem Liepājas koncertzālē „Lielais dzintars”, koncertiem Kuldīgā un noslēguma pasākumam Liepājas pludmalē festivāla ietvaros bija skatāmas divas izstādes – lietuviešu māsklinieču Kristīnas Norvilaites (Kristina Norvilaitė) un Neringas Žukauskaistes (Neringa Žukauskaitė) grafiku izstāde un dokumentālā izstāde „Baltijas brīvības ceļš”. Papildinājums šā gada festivālam bija bezmaksas kino seanss režisora Pētera Krilova dokumentālajai filmai “Uz spēles Latvija”.Kopumā festivāls šogad piedāvāja 11 pasākumus, no kuriem lielākā daļa, tas ir, septiņi, bija bez maksas.

Šogad vairāk nekā iepriekšējos gadus festivālu apmeklēja tūristi no citām valstīm. Festivāla „Via Baltica” norise tika atspoguļota arī Lietuvas, Igaunijas, Spānijas, kā arī angliski rakstošajos Baltijas medijos. Festivāls šogad pat nonācis mūzikas informatīvās vietnes “Best of Baltic Entertainment” uzmanībās lokā. Kopējais apmeklētāju skaits bija vairāk nekā 4200, kamēr pagājušajā gadā tie bija aptuveni 2740 apmeklētāji. Tas pierāda, ka arī kūltūrvidē Baltijas ceļa un Baltijas valstu vienotības tēma ir tikpat aktuāla, kā tas bija 1989. gadā.

Festivāls notika ar Valsts Kulūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Kopējās izmaksas bija 30 000 euro, no kuriem 49% ir dažāda veida valsts finansējums, Liepājas Kultūras pārvaldes (23%) un Kuldīgas novada domes (7%)finansējums. 10% veidoja ieņēmumi no pārdotajām biļetēm, savukārt privātais atbalsts festivāla tapšanā bija 11%.

Festivāla rīkotājs ir nodibinājums “Via Cultura”. Plašāka informācija par festivālu pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv/viabaltica, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47694421sec.