TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Pētījums: 44% Latvijas iedzīvotāju pēdējā gada laikā bijuši ārzemēs

Pēdējā gada laikā ceļojumā ārpus Latvijas devušies 44% iedzīvotāju. Kopumā 39% no tiem pilnībā vai daļēji ir izmantojuši tūrfirmu pakalpojumus, kas ir par 10% augstāks rādītājs nekā pērn, liecina jaunākā “Latvia Tours Ceļojumu indeksa” apkopotā informācija.
Saskaņā ar augustā veiktā pētījuma datiem, pēdējo 12 mēnešu laikā ārpus Latvijas ir devušies 44% iedzīvotāju. Salīdzinot šos datus ar 2015. gada novembrī veiktās aptaujas rezultātiem, redzams, ka būtiskas izmaiņas nav notikušas. Galvenokārt ārpus Latvijas devušies iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 54 gadiem un visbiežāk tie bijuši rīdzinieki. Rīgā pēdējā gada laikā ceļojumā devušies 51% pilsētnieku, citās pilsētās 42%, bet laukos uz ārzemēm devušies 40% iedzīvotāju.
Aptaujas dati parāda arī ienākumu ietekmi uz ceļošanas intensitāti, proti, lielākā daļa jeb 70% iedzīvotāju ar augstu ienākumu līmeni pērn ir devušies ceļojumā. “Latvia Tours Ceļojumu indekss” arī iezīmē, ka biežāk ārpus Latvijas devušās sievietes. 46% no aptaujātajām sievietēm pēdējo 12 mēnešu laikā ir bijušas ārzemēs, savukārt vīriešu īpatsvars ir nedaudz mazāks (42%).
Kopumā 39% no tiem ceļotājiem, kuri pēdējo 12 mēnešu laikā ir devušies ceļojumā ārpus Latvijas, pilnībā vai daļēji ir izmantojuši tūrfirmu pakalpojumus. “To skaitā 21% ceļotāju izvēlējās iegādāties pilna servisa tūrisma firmas organizētos ceļojumus, bet 18% daļu pakalpojumu uzticējuši ceļojumu aģentam, kamēr daļu organizējuši paši. Tas skaidrojams ar tūristu pieaugošo interese par drošības situāciju pasaulē, pieaug arī interese par pārdomātiem, drošiem pakalpojumiem un uzticamu servisu. Salīdzinot ceļojuma organizēšanas praksi ar pērnā gada novembrī veiktā “Latvia Tours Ceļojumu indeksa” datiem, redzams, ka pieaudzis to ceļotāju skaits, kas savu ceļojumu plānošanā iesaista tūrfirmas. Tas norāda uz iedzīvotāju vēlmi un vajadzībām pēc garantēta atbalsta, ko nodrošina ceļojumu konsultanti, jebkādu problēmu risināšanā ceļojuma laikā,” stāsta SIA “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša.
“Latvia Tours Ceļojumu indeksu” izveidojusi viena no lielākajām tūrisma firmām Latvijā “Latvia Tours” 2015. gada novembrī. Indekss veidots sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS. Kopumā augustā tika aptaujāti 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos. Pētījumā apkopota informācija par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69183993sec.