TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Skolēnu brīvlaikā ceļotāju skaits palielinās par 65%

Apdrošināšanas sabiedrības BALTA (PZU grupa) dati liecina, ka rudens skolēnu brīvlaikā pieprasījums pēc ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumiem palielinās par 65%.
 
Lai gan aktīvākais atpūtas ceļojumu laiks ir vasara, arī skolēnu brīvlaikos ievērojami pieaug pieprasījums pēc ceļojumu apdrošināšanas pakalpojumiem – apdrošinātāja BALTA dati liecina, ka pērn skolēnu rudens brīvlaikā kopējais ceļotāju skaits pieaudzis par 65%. Arī čarteru pārvadājumu lidsabiedrības Smartlynx Airlines sabiedrisko attiecību un mārketinga vadītāja Ilva Priedniece norāda: “Latvijā ir sākusies aktīvākā rudens tūrisma sezona, kurā aktuāli kļūst vasaras meklētāju galamērķi. Patlaban, apskatot lidojumu plānu, redzams, ka starp iecienītākajiem galamērķiem ir Tenerife un Lansarote, kā arī Ēģiptes populārākā kūrortpilsēta Hurgada, kur Latvijas ceļotāji dosies baudīt sauli un atpūtu pludmalē. Šajā gadā esam sākuši apkalpot arī jaunus galamērķus, kā arī palielināt lidojumus uz jau esošajiem, jo cilvēki aizvien aktīvāk meklē iespējas doties izbaudīt brīvdienas ārpus Latvijas robežām.”

Vienlaikus BALTA vērš uzmanību, ka šajā periodā palielinās ne tikai pieprasījums, bet arī atlīdzību skaits, tāpēc apdrošinātājs aicina ikvienu pirms došanās ceļojumā jau laikus izvērtēt potenciālos riskus un veikt profilaktiskus pasākumus. “Dodoties ceļojumos kopā ar bērniem, vecākiem ieteicams jau iepriekš izvērtēt potenciālos riskus un veikt profilaktiskus pasākumus, piemēram, izvēloties klimatam un plānotajām aktivitātēm atbilstošu apģērbu. Tomēr ne visu iepriekš ir iespējams ieplānot un paredzēt – traumas un pēkšņas saslimšanas var nepatīkami pārsteigt gan ceļojumu laikā, gan pirms tā,” norāda Jaroslava Tomaševiča, BALTA Ceļojumu un nelaimes gadījumu produktu vadītāja. BALTA pieredze liecina, ka visbiežāk atlīdzības saistībā ar bērniem ceļojumu apdrošināšanā tiek pieteiktas tieši akūtu saslimšanu dēļ – paaugstināta ķermeņa temperatūra, drudzis, dažādas elpceļu saslimšanas – bronhīts, angīna, klepus, vēdera vīruss ar caureju vai vemšanu, retāk – apdegumi un alerģiskas reakcijas. Traumas ceļojumos bērni lielākoties gūst kritienu rezultātā, un visbiežāk tie ir dažāda veida sasitumi un lūzumi.

BALTA atgādina, ka ceļojumu apdrošināšanas ietvaros akūtu saslimšanu un traumu gadījumos tiek apmaksāti medicīniskie izdevumi par saņemto neatliekamo medicīnisko palīdzību akūtā stāvokļa novēršanai, tostarp zobārstniecības izdevumi akūtu zobu sāpju vai zobu traumas gadījumā. Tomēr pēkšņa saslimšana var tikt konstatēta arī pirms došanās ceļojumā, kā rezultātā ceļojums, iespējams, ir pat jāatceļ – šādos gadījumos apdrošinātājs sedz zaudējumus, kas radušies saistībā ar ceļojuma atcelšanu, tāpēc šajās situācijās izmaksātās atlīdzību summas ir vislielākās.



Par apdrošinātāju BALTA
Saskaņā ar BALTA veikto aprēķinu, kas balstīts uz FKTK, Lietuvas Apdrošināšanas uzraudzības komisijas, Igaunijas statistikas departamenta un apdrošinātāju gada pārskatu datiem, BALTA ir nedzīvības apdrošināšanas tirgus līderis Latvijā.
Iedzīvotāju aptaujās iedzīvotāji 13 gadus novērtējuši BALTA kā godīgāko apdrošinātāju, liecina LETA un SKDS veiktā aptauja.
BALTA ietilpst PZU GRUPĀ, kas ir viens no līderiem Centrālās un Austrumeiropas apdrošināšanas tirgū. PZU ir uzņēmums ar 200 gadus ilgu pieredzi apdrošināšanā un Polijā lepojas ar vairāk nekā 16 miljonu klientu uzticību. 2014.gadā PZU GRUPA apdrošināšanas prēmijās parakstīja 3,95 miljardus eiro. Plašāka informācija internetā http://www.pzu.pl/relacje-inwestorskie.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 19.04.2024 Ar vilcienu uz Gulbeni Gulbenes novada TIC
Kāpiet vilcienā un dodieties uz Vidzemes ziemeļaustrumiem– uz Gulbeni, kur sagaidīs aizrautīgi tūrisma speciālisti un uzņēmēji, ļaujot izbaudīt | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44795012sec.