TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Ķemeru Nacionālā parka Ceļotāju diena pulcē vairāk nekā 300 apmeklētāju

Popularizējot Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) dabas bagātības un tūrisma iespējas, sestdien, 6. maijā, ĶNP norisinājās ikgadējā Ceļotāju diena. Aizraujošos pārgājienos, ekskursijās, pastaigās, velo tūrēs un citās izglītojošās un radošās aktivitātēs kopumā pulcējās vairāk nekā 300 apmeklētāju. Šogad Ceļotāju diena bija veltīta ĶNP 20 gadu jubilejai un Eiropas Savienības nozīmīgākās vides un klimata aizsardzības programmas “LIFE” (tulkojumā – “dzīvība”) 25. gadskārtai

“Esam patiesi lepni un gandarīti par kuplo pasākuma apmeklētāju skaitu. Laiks šogad mūs lutināja, un daudziem tas bija labs pamudinājums meklēt iespējas šo brīnišķīgo pavasara dienu pavadīt dabā. Esam pārliecināti, ka ne viens vien pasākuma apmeklētājs, kā arī nejaušs dabas baudītājs, kurš ar interesi iesaistījās Ceļotāju dienas aktivitātēs, uzzināja daudz jauna par Ķemeru Nacionālo parku, tostarp par daudzām lieliskām ceļošanas iespējām nākotnē. Šī bija vēl viena iespēja lauzt mītu, ka Ķemeru Nacionālā parka piedāvājums sākas un beidzas ar Lielā Ķemeru tīreļa laipu. Parks patiesībā piedāvā vairāk nekā 20 dažādus tūrisma objektus, laipas, takas un torņus, kā arī virkni visdažādāko tūrisma pakalpojumu apmeklētāju ērtībām,” uzsver Ceļotāju dienas galvenā organizatore, Dabas aizsardzības pārvaldes Pierīgas reģionālā administrācija dabas izglītības centra “Meža māja” vadītāja Agnese Balandiņa.
 
Šogad dabas speciālistu un vietējo gidu vadībā ikvienam bija iespēja doties kopumā deviņos dažādos pārgājienos, ekskursijās, pastaigās, velo-pārgājienos un laivu braucienos. Lielākais apmeklētāju skaits – apmēram 30 – devās pastaigā pa Ķemeru apkārtnes sēravotiem. Lielu interesi izraisīja arī ekskursijas pa Kaņiera pilskalna taku, kā arī divi īpaši pārgājieni, kas notika par godu programmas “LIFE” 25. gadskārtai, katrā no tiem pulcinot apmēram 20 interesentu.
 
Pārgājiena “No tuksneša par oāzi – kūdras ieguves vietas neticamās pārvērtības 10 gadu laikā” dalībniekiem bija iespēja pašiem vērot, kā dabā norit augstā purva atjaunošanās pēc kūdras frēzlauku appludināšanas 2006. gadā. Ornitologs un “LIFE” projekta “Hydroplan” ilggadējs vadītājs Jānis Ķuze stāstīja par dabiska purva nozīmi dabā un dalījās pieredzē par purva atjaunošanas darbiem, savukārt, LIFE “ReStore” speciālisti palīdzēja noskaidrot, cik veiksmīgi norit dabiskam purvam raksturīgās augu valsts atjaunošanās. Rezultāti izrādījās pozitīvi pārsteidzoši. Savukārt velo-pārgājienā “Ķemeri-Valguma ezera apkaime-Smārde”, kuru vadīja NAT-Programme pārstāvis Jānis Šlūke, ikviens interesents varēja uzzināt, kas būtu nepieciešams, lai sekmīgāk saglabātu pārgājiena laikā vēroto daudzveidīgo ĶNP dabas ainavu.
 
Ne viens vien Ceļotāju dienas apmeklētājs paguva iesaistīties arī “LIFE” projekta “LIFE Ekosistēmu pakalpojumi” sarūpētajās aktivitātēs pie Lielā Ķemeru tīreļa laipas, kur varēja izzināt, kas ir ekosistēmu pakalpojumi un kādus labumus cilvēks gūst no dabas. Vairāk nekā 70 interesentu sajūsmināja arī iespēja turpat uzzināt vairāk par Lielo Ķemeru tīreli, iesaistoties DIC “Meža māja” darbinieku organizētajā atraktīvajā orientēšanās uzdevumā. 21 komandas konkurencē labākās 6 izrādījās komandas “Brīvdienu pastaiga”, “Purva žubītes”, “Saldais pārītis”, “Bērziņi”, “Kokši” un “Purva susuriņi”. Tā kā šogad Ceļotāju diena veltīta ĶNP 20 gadu jubilejai, uzvarētājkomandas iegūs arī vērtīgas piemiņas balvas, kas radītas par godu nozīmīgajai jubilejai.
 
Mazākajiem pasākuma dalībniekiem īpašu prieku sagādāja mazo pavāru meistarklases veselīgu līdzi ņemamu uzkodu gatavošanai, ko papildināja tematiskas spēles un darbnīcas Bērnu Dabaszinību skolas audzēkņu un pasniedzēju vadībā. Tāpat ikvienu mazo pasākuma dalībnieku sajūsmināja iespēja vizināties ar zirgiem. Vēdera mīļiem Ceļotāju dienu bagātināja arī īpašs piedāvājums maizes cepšanas procesa iepazīšanai. Plašu interesentu pulku vienoja arī iespēja piedalīties Pasaules labirintu dienas svinībās un izmēģināt roku Spēka trauku darināšanā melnās keramikas tehnikā.
 
Svinot ĶNP 20 gadu jubileju, uzmanības lokā šajā Ceļotāju dienā bija arī botāniķes Agneses Priedes grāmata “Ķemeru Nacionālā parka flora: vaskulārie augi”. Autore pasākuma laikā dalījās pieredzē par interesantākajiem atklājumiem ĶNP augu valstī, pēcāk kopā ar interesentiem dodoties tematiskā pastaigā dabā. Ikvienu “Meža mājas” apmeklētāju šajā dienā sagaidīja arī dažādas spēles un radošās darbnīcas.
 
Pasākumu organizēja DAP PRA sadarbībā ar ĶNP reģiona uzņēmējiem, vietējām pašvaldībām un ES “LIFE” programmas projektu ieviesējiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53102899sec.