TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs labprāt apvieno darījumu braucienus ar atpūtu

Katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs jeb kopumā 25 % labprāt izmanto iespēju apvienot darījumu braucienus ar atpūtu (bleisure), bet trešdaļa iedzīvotāju (29 %) norāda, ka darba devēja politika to nepieļauj, liecina jaunākais “Latvia Tours Ceļojumu indekss”.

Saskaņā ar aptaujas datiem, katrs desmitais iedzīvotājs jeb kopumā 10 % aptaujāto nav informēti par šādu iespēju un norāda, ka nākotnē diez vai to izmantotu. Savukārt 5 % respondentu norādījuši, ka iepriekš par šādu praksi nav zinājuši, taču nākotnē labprāt izmēģinātu.

“Aptaujas rezultāti uzskatāmi parāda, ka darba un atpūtas apvienošanas iespēja Latvijā attīstās, un pašlaik ir aktuāla katram ceturtajam iedzīvotājam, kas ir būtisks rādītājs. Tā kā bleisure prakse ir jauninājums Latvijas darba vidē, varam secināt, ka būtiska daļa strādājošo un uzņēmumu to vēl nav paguvusi izmantot kā lielisku motivācijas programmu, kas ne tikai paaugstina darbinieku lojalitāti pret uzņēmumu, bet arī uzlabo darba efektivitāti. Tādēļ ne velti arī LR Ekonomikas ministrija šo tūrisma veidu šogad izcēlusi kā attīstāmo jaunu tirgu piesaistē ,” stāsta SIA “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša.

Vērtējot aptaujāto atbildes pēc vecuma, secināms, ka visbiežāk darba braucienu ar atpūtu apvieno iedzīvotāji 35 – 44 gadu vecumā (31 %), bet visretāk – seniori 64 – 74 gadu vecumā (11 %), kas noteikti ir saistīts ar pensionēšanas vecumu. Dati arī liecina, ka būtiska ietekme ir finansiālajam faktoram – to iedzīvotāju vidū, kuru ienākumi klasificējami kā augsti (vairāk nekā 500 eiro uz vienu ģimenes locekli), biznesu ar atpūtu mēdz apvienot 38 %, bet to iedzīvotāju vidū, kuru ienākumi klasificējami kā zemi (mazāk nekā 199 eiro uz ģimenes locekli) – vien 15 %.

Ja uzņēmuma politika pieļauj tūrisma veidu "bleisure", darījuma brauciena ilgums tiek pagarināts,  darbiniekam papildus dienas izmantojot atpūtai – laikam, ko pavadīt ar ģimeni/draugiem, kultūras iepazīšanai u.c. "Latvia Tours" novērojumi liecina, ka ārvalstu uzņēmēji izmanto iespēju Latvijā paviesoties ilgāk, izbaudot vietējās atpūtas iespējas.

Aptaujā piedalījās 1003 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos, tā tika veikta 2017. gada septembrī. "Latvia Tours Ceļojumu indekss” apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem. Tas izveidots sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Šis ir trešais Ceļojumu indekss.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70927501sec.