TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Aptauja: 66 % ceļotāju cenšas izvairīties no teroraktu un dabas katastrofu skartajām zonām

Vairums (66 %) Latvijas iedzīvotāju, izvēloties ceļojuma galamērķi, cenšas izvairīties no tādiem reģioniem, kur notiek terorakti vai dabas katastrofas, liecina jaunākais "Latvia Tours Ceļojumu indekss". Savukārt katrs piektais (20 %) uzskata, ka uz viņu šādā informācija neattiecas.

Sievietēm drošības apsvērumi būtiskāki nekā vīriešiem

Indekss rāda, ka 72 % aptaujāto sieviešu, plānojot ceļojumu, cenšas izvairīties no galamērķiem ar terorisma draudiem un dabas katastrofu riskiem. Vīriešu vidū par to satraucas 60 %, un katrs ceturtais (24 %) uzskata, ka uz viņu tas neattiecas.

"To, ka sievietes skrupulozāk attiecas pret galamērķa izvēli un ceļojuma plānošanu, nereti novērojam ikdienā, tagad redzam, ka to apliecina arī indeksa dati. Ja ceļojumā dodas kopā ar bērniem, tad piesardzības pasākumi un drošības apsvērumi klientiem ir vēl būtiskāki. Mums ir svarīga klientu drošība, tāpēc mūsdienu sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā vienmēr informējam atpūtniekus par iespējamiem riskiem izraudzītajā galamērķī, kā arī instruējam par drošības pasākumiem, tostarp, kā rīkoties, ja ārvalstīs gadījusies kāda krīzes situācija," skaidro SIA "Latvia Tours" direktore Ieva Keiša. "Valstīs ar terorisma draudiem vietas, kur uzturas tūristi, ir apsargātas, tāpēc vienmēr iesakām ceļotājiem "uz savu galvu" nedoties ārpus tūristu zonām, kā arī laikā, kad terorisma draudi ir augsti, pēc iespējas izvairīties no vietām ar lielu cilvēku plūsmu, " papildina ceļojumu aģentūras direktore.

Jaunieši vismazāk satraucas par iespējamiem riskiem ceļojot

Indekss liecina, ka jaunu cilvēku 18 – 24 gadu vecumā vidū ir vismazāk to, kuri ceļojot cenšas izvairīties no zonām ar nemieru draudiem – tas satrauc nedaudz vairāk par pusi (56 %) respondentu minētajā vecumā, bet katrs trešais (29 %) jaunietis uzskata, ka uz viņu šī informācija neattiecas.

Tikmēr vispiesardzīgākie ir ceļotāji 45 – 54 gadu vecumā, kuru vidū no reģioniem ar drošības apdraudējuma riskiem cenšas izvairīties 73 %.

Rīdzinieki  – vispiesardzīgākie ceļotāji

Ja vērtē rezultātus pēc apdzīvotības, redzams, ka vispiesardzīgākie attiecībā uz ceļojumu galamērķa izvēli ir Rīgā dzīvojošie, kuru vidū no teroraktu un dabas katastrofu skartajām zonām cenšas izvairīties 73 %.  Tikmēr citās pilsētās dzīvojošo vidū tie ir 67 %, bet lauku apvidos dzīvojošo vidū – 60 %.

Aptaujā piedalījās 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos, tā veikta 2018. gada oktobrī. "Latvia Tours Ceļojumu indekss" apkopo informāciju par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem, to izveidojusi tūrisma aģentūra "Latvia Tours" sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Šis ir ceturtais "Ceļojumu indekss".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20416498sec.