TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Būtiski uzlabojusies ielidojošo pasažieru anketēšanas kvalitāte

Pirmajā nedēļā pēc pastiprinātas aviopārvadātāju kontroles būtiski uzlabojusies Latvijā ielidojošo pasažieru anketēšanas kvalitāte, aizpildīto apliecinājumu apmēram vakar sasniedzot 98,8% no visiem ar lidmašīnām ielidojošajiem pasažieriem.


Ar 2020. gada 3. septembri ir paplašināts to valstu saraksts, uz un no kurām pārvadātāji ir tiesīgi veikt lidojumus. Lai nodrošinātu, ka pasažieri ievēro viņiem uzlikto pienākumu aizpildīt apliecinājumu par epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu pēc ierašanās Latvijā, V/A “Civilās aviācijas aģentūra” (Civilās aviācijas aģentūra) 3. septembrī Latvijas starptautiskajām lidostām uzdeva pastiprināti uzraudzīt anketēšanas procesu un, nepieciešamības gadījumā, nodrošināt pasažieru anketēšanu lidostā.


4. septembrī anketas aizpildījuši 74,8% ielidojošo pasažieru, 5. septembrī – 78,8%, 6. septembrī – 91,3%, 7. septembrī – 97,8%, 8. septembrī – 94,9%, 9. septembrī – 95,4%, bet vakar, 10. septembrī – jau 98,8%. Jānorāda, ka nereti vienā apliecinājumā ir informācija par vairākiem pasažieriem, visbiežāk, vecāki pierakstījuši datus par bērniem, ar ko ceļo kopā. Līdz ar to kontrolējošajām iestādēm tiek nodota plašāka informācija par ieceļotājiem.


Civilās aviācijas aģentūra 10. septembrī rīkoja starpinstitūciju sanāksmi par anketēšanas procesa kvalitāti. Tika konstatēts, ka šonedēļ divu lidojumu laikā netika ievākti apliecinājumi no pasažieriem. Ar konkrētajām aviokompānijām notikusi saziņa un tās apliecinājušas, ka šādas situācijas neatkārtosies.


Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) atzinīgi novērtēja sadarbību ar aviācijas nozari, jo epidemioloģiskās izmeklēšanas laikā operatīvi iespējams no aviopārvadātājiem saņemt informāciju par kontaktpersonām lidojuma laikā.


Saskaņā ar SPKC datiem laikā no 2020. gada 10. līdz 36. nedēļai Latvijā ir 404 ievestie Covid-19 saslimšanas gadījumi pa visiem pārvietošanās veidiem (aviopārvadājumi, sauszemes ceļi, jūras pārvadājumi).


Civilās aviācijas aģentūra pastiprināti turpinās anketēšanas procesa uzraudzību un drošuma prasību ievērošanu aviācijas nozarē, lai aviācija arī turpmāk saglabātu drošākā pārvietošanās veida statusu.


Civilās aviācijas aģentūra aicina pasažierus aizpildīt apliecinājumus jau pirms lidojuma. Apliecinājumi pieejami Civilās aviācijas aģentūras mājas lapā www.caa.lv/en/covid-19/about-questionnaire-before-entering-latvia.html.


Saskaņā ar spēkā esošo normatīvo regulējumu, ikviena pasažiera pienākums ir pirms ieceļošanas Latvijā aizpildīt apliecinājumu, norādot savus personas datus, valstis, kurā persona uzturējusies pēdējo 14 dienu laikā, kā arī apņemoties ievērot Latvijā noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus un norādot vietu, kurā persona nepieciešamības gadījumā pašizolēsies. Šis apliecinājums pasažierim jānodod gaisa kuģa apkalpei.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91475201sec.