Autovadītāju vērībai - 10 Latvijas Valsts ceļu posmos norisinās būvdarbi

Uz autoceļa Ventspils–Kuldīga–Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām (3,93.-24,26. km) ir atsākušies uz ziemu pārtrauktie būvdarbi. Remontposmā ir ierīkoti četri pagaidu luksofori un ātruma ierobežojums 70 un 50 km/h. Posma izbraukšanai nepieciešama aptuveni stunda. Plānots, ka luksoforu posmu skaits jau šomēnes pieaugs līdz sešiem.

Līdz šim posma lielā daļā ir pilnībā nomainīti ceļa segas pamata slāņi, vietām pastiprināti esošie. Gandrīz pusē posma uz ziemu bija ieklāta asfalta apakškārta, bet daļā posma darbi vēl nebija sākti. Visus darbus posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām plānots pilnībā pabeigt šajā būvdarbu sezonā. Būvdarbus veic SIA Binders par līgumcenu 13,8 miljoni eiro (ar PVN), no kuriem 85 % līdzfinansē ERAF.

Kopumā valsts autoceļu tīklā būvdarbi ir atsākti jau 10 posmos, tai skaitā uz 7 tiltiem.

Būvdarbi notiek Vidzemes šosejas "Sēnītes" posmā. Slēgts satiksmei "Sēnītes" mezgla rotācijas aplis un satiksme ir organizēta pa apgriešanās vietām un pārvadu virs apļa. Ātruma ierobežojums ir 70 km/h.

Garkalnes novadā uz Rīgas apvedceļa (A4 4.2.km) notiek Lielās Juglas tilta bojāto barjeru atjaunošana, satiksme tur var tikt ierobežota pa vienu joslu un to organizē satiksmes regulētāji. Maksimālā atļautā braukšanas ātruma ierobežojums ir 30 km/h.

Ir uzsākti dzelzceļa pārvada atjaunošanas darbi uz Rēzeknes apvedceļa (A15 6.3.km). Satiksme notiek pa vienu joslu ar luksoforiem un ātruma ierobežojums ir 50 km/h.

Turpinās Gaujas tilta atjaunošana Gulbenes novadā uz autoceļa Smiltene – Velēna – Gulbene (P27 27.km). Tilts satiksmei ir slēgts un transporta kustība ir novirzīta pa turpat uzstādīto pagaidu tiltu ar luksoforiem pa vienu joslu. Ātruma ierobežojums 30 km/h.

Turpinās arī Klīves kanāla tilta atjaunošanas darbi Jelgavas novadā, autoceļa Jelgava – Kalnciems (P99) 13.6. km. Arī pār šo tiltu satiksme tiek organizēta ar luksoforiem pa vienu braukšanas joslu.

Latvijas Valsts ceļi aicina autovadītājus uzmanīgi sekot līdzi satiksmes norādēm būvdarbu vietās un ievērot satiksmes ierobežojumus. Informācija par visiem aktuālajiem valsts autoceļu būvdarbiem ir pieejama kartē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājaslapā, kā arī navigācijas lietotnē Waze. Diennakts bezmaksas uzziņas par visu, kas notiek valsts autoceļu tīklā, pieejamas LVC infolīnijā 80005555.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61394sec.