Ar virtuālo realitāti izaicina Latvijas autovadītajus

CSDD kampaņas "Skaties ceļam acīs!" ietvaros sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO un Latvijā lielākā mobilo sakaru operatoru "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) piedāvā Latvijā vēl nebijušu eksperimentu – Oculus rift virtuālajā realitātē pārbaudīt savas spējas skatīties uz ceļu un nepadoties kārdinājumam – ieskatīties mobilajās iekārtās.

Ikviens interesents, it īpaši jaunie satiksmes dalībnieki un pasažieri, tiek aicināti izmēģināt kampaņas "SKATIES CEĻAM ACĪS!" virtuālās realitātes simulāciju, kurā ir iespēja pārliecināties, kas notiek kaut uz mirkli novēršot skatienu no ceļa. Kampaņas laikā virtuālās realitātes stendi būs pieejami LMT klientu centros un ERGO filiālēs Latvijas lielākajās pilsētās, kā arī CSDD Rīgas un Liepājas nodaļā*.

Par aktuālajām vietām un laikiem, kur  vari ieskatīties acīs ceļam ar virtuālajām realitātes brillēm, aicinām sekot CSDD, ERGO un LMT sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un draugiem.lv.

ERGO aplēses liecina, ka vismaz puse ceļu satiksmes negadījumu varētu nenotikt, ja šoferi būtu uzmanīgi un ņemtu vērā visus labas autovadīšanas prakses priekšnoteikumus, t.sk. – nenovērstos no ceļa. "Ļoti bieži iemesls ceļu satiksmes negadījumam ir no ceļa novērsta autovadītāja uzmanība, piemēram, lietojot mobilās ierīces pie stūres. Mūsdienu tehnoloģijas, protams, ir ieviesušas lieliskas iespējas reaģēt uz īsziņām un pat e-pastiem ļoti ātri, tomēr, pirms steigties atbildēt vai komentēt ierakstus sociālajos tīklos, vienmēr vērts atcerēties, ka tajā brīdī uz spēles tiek likta drošība. Pat dažas sekundes var nest būtiskas sekas, un par to pārliecināties aicinām ikvienu ERGO filiālēs Latvijā," aicina ERGO valdes locekle Baltijas valstīs Ingrīda Ķirse.

Mobilo sakaru operatora LMT dati liecina, ka katrs otrais Latvijas iedzīvotājs aktīvi izmanto viedtālruni. Lai gan mobilais internets sniedz iespēju uzlabot dzīves kvalitāti ikdienā un palielināt konkurētspēju valstī, LMT iestājas par atbildīgu mobilo ierīču lietošanu. "Savulaik tieši LMT bija pirmais, kas aicināja lietotājus izslēgt mobilo tālruni teātrī un kino. Šoreiz vēlamies pievērst uzmanību mobilo ierīču lietošanai auto, kas apdraud gan vadītāja, gan līdzcilvēku drošību. Neviens zvans vai ziņa, kas steigšus izlasīta pie stūres, nav cilvēka dzīvības vērta. Arī īpaši svarīgās situācijās, kad nevar neatbildēt uz tālruņa zvaniem, svarīgi izvēlēties iespējami drošāko alternatīvu, piemēram, daudzveidīgās brīvroku sistēmas," skaidro LMT prezidents Juris Binde.

Oculus Rift virtuālās realitātes brilles to lietotājam ļauj vērot trīsdimensiju attēlu pilnā 360° telpā visos virzienos. Ierīce reaģē uz lietotāja galvas kustībām, simulējot klātbūtnes efektu. Izmantojot šīs tehnoloģijas iespējas, pirmo reizi Latvijā ir izstrādāts uzmanības noturēšanas tests, kurā lietotājs var pārbaudīt savu spēju noturēt uzmanību uz ceļu un nereaģēt uz mobilās ierīces signāliem un paziņojumiem.

"Ceram, ka šī unikālā iespēja pārbaudīt savu uzmanības noturību, mudinās sabiedrību, it īpaši šoferus un pasažierus, aizdomāties par mobilo ierīču lietošanas bīstamību pie auto stūres," komentē CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46362805sec.