SIXT no ārvalstīm palīdz nokļūt mājās 52 ģimenēm

Esam piedzīvojuši Latvijas vēsturē lielāko repatriāciju, kas vēl pilnībā nav noslēgusies -  patlaban dažādās pasaules malās atrodas 259 Latvijas valstspiederīgie.

Latvijā vadošais īstermiņa un ilgtermiņa auto nomas pakalpojumu sniedzējs SIXT pēc 17. marta, kad tika slēgta starptautisko pasažieru kustība, mājās palīdzējis nokļūt 52 ģimenēm, nodrošinot nomas automašīnu braucienam no kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas uz Latviju, kā arī no Latvijas braucieniem uz Lietuvu, Igauniju un Poliju.

Kā zināms, lai ierobežotu Covid-19 izplatību Latvijā, 17. martā Latvija slēdza visu starptautisko pasažieru kustību, kas ne vien būtiski mainīja ceļojuma plānus tūristiem no Latvijas, bet lika pieņemt nekavējošu lēmumu par atgriešanos dzimtenē tiem, kuri ārzemēs mācījās vai strādāja. Līdzīgu situāciju piedzīvoja Latvijā dzīvojošie ārzemnieki.

SIXT kā starptautiska autonoma, kas ir pārstāvēta visās Baltijas valstīs, nodrošināja iespēju drošā veidā nokļūt mājup ar nomas automašīnu tiem, kuri kā ielidošanas vai izlidošanas vietu bija izvēlējušies Igauniju vai Lietuvu. Ar SIXT nomas automašīnu no Lietuvas un Igaunijas Latvijā atgriezušās 35 ģimenes, kamēr uz kaimiņvalstīm devušās 17.

Ar savu atgriešanās stāstu dalījusies Anete, kura pēc Latvijas robežu slēgšanas no Amerikas Savienotajām Valstīm Latviju sasniedza 30 stundu laikā, dzimtenē ierodoties 19. martā. Uz Čikāgu Anete bija devusies praksē,  atgriezties Latvijā bija plānots šā gada aprīlī: "Saņemot informāciju, ka no 17. marta Latvijas robeža tiks slēgta, nojautu, ka mājās atgriešanās laiks varētu tikt mainīts, iespējams, uz pavisam nezināmu datumu. Tā kā informācija pēc 17. marta par notiekošajiem procesiem gan ASV, gan Eiropā kļuva arvien neskaidrāka, sāku apsvērt domu, ka labāk būtu doties mājās, kamēr tas ir iespējams, nevis atgriešanās laiku pārcelt uz nezināmu nākotni."

Ar Amerikā strādājoša tūrisma aģenta palīdzību dažu stundu laikā diviem cilvēkiem tika iegādātas biļetes lidojumiem Čikāga-Toronto-Frankfurte-Viļņa.

"Kamēr gaidījām apstiprinājumu aviobiļetēm, domājām kā tiksim no Viļņas lidostas mājās. Sākuma risinājums - mūs kāds no Latvijas varētu sagaidīt Viļņas lidostā, bet ātri saņēmām informāciju, ka latvieši nevar iebraukt Lietuvas teritorijā. Radās doma ar taksometru braukt līdz Latvijas robežai, tad 300 metrus vilkt somas no Lietuvas līdz Latvijas robežai, kur mūs sagaidītu. Arī šis nelikās īpaši labs risinājums. Sapratām, ka mēs pēc visiem garajiem lidojumiem varētu būt vīrusa pārnēsātāji, tādēļ karantīnā būtu jāsēž gan taksometra šoferim, gan tam, kurš mūs sagaidītu Latvijas pusē. Kā labāko risinājumu izvēlējāmies noīrēt automašīnu Viļņas lidostā, ar kuru aizbraukt līdz Rīgas lidostai, kur mūs sagaidītu mūsu personīgais auto, ar ko doties mājās, karantīnā. Paldies SIXT autoīrei, kas atsaucīgi piedāvāja veikt rezervāciju un garantēt mums auto Viļņas lidostā. Tas bija pareizais lēmums, jo pārlidojumu laikā mums vairākas reizes nācās uzrādīt īres līgumu un pārliecināt lidostu personālu, ka mēs neplānojam palikt Lietuvā, bet gan esam nodrošinājuši sev veidu, kā tikt mājup uz Latviju," tā par iespējām tikt mājup atceras Anete.

Ņemot vērā, ka ārkārtas situācija Latvijā ir pagarināta līdz š.g. 12. maijam, LR Ārlietu ministrija prognozē, ka Latvijā gribēs atgriezties arī tie cilvēki, kuri iepriekš bija nolēmuši nogaidīt līdz 14. aprīlim, kad sākotnēji izsludinātais ārkārtas situācijas termiņš būtu noslēdzies.

SIXT atgādina, ka joprojām uz Latviju var nokļūt tranzītā caur Helsinkiem, no kurienes kursē prāmji uz Tallinu. Tāpat joprojām ir iespējama ielidošana Tallinas lidostā. Igaunijā tranzīta ceļš ir atvērts pie šādiem nosacījumiem: ir atļauts atgriezties Latvijas valstspiederīgajiem, ja viņu ceļojuma mērķis ir atgriešanās mājās (Latvija) un nav slimību simptomu; ir iespēja uzrādīt apliecinājumu/pierādījumus kā persona nokļūs līdz Igaunijas - Latvijas robežai. Nokļūšana uz Latviju vai vismaz līdz tās robežai ir iespējama ar speciālā reisā norīkotiem autobusiem, vilcienu vai nomas automašīnu. Ja Latvijas valsts piederīgajam nebūs iespējams pierādīt, ka iebraukšana Tallinā ir tranzītam tālākam ceļam uz Latviju, viņu var neielaist lidmašīnā.

Drošākais veids, lai nokļūtu no Igaunijas lidostas uz Latviju, ir nomas automašīna. SIXT klientiem tiek nodrošināta vienvirziena nomas iespēja, kas nozīmē, ka mašīna var tikt saņemta Tallinas lidostā un nodota Latvijā klientam ērtā vietā, lai tiktu ievērota prasība ievērot pašizolāciju Covid-19 vīrusa ierobežošanai. Klientu un darbinieku drošībai nomas automašīnas tiek rūpīgi dezinficētas, tām tiek nodrošināts daudzpakāpju tīrīšanas process. Papildu aizsardzībai tiek izmantots ozonators, kas iznīcina baktērijas un vīsrusus, bet vienlaicīgi ir drošs cilvēkam un dabai. Nomas automašīnu ātri un vienkārši var rezervēt SIXT mājas lapā. Klientu atbalstam tiek nodrošināts diennakts palīdzības tālrunis.  

KONTEKSTS:

Saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 12. maijam un kuras laikā noteikti ierobežojumi, tajā skaitā - aizliegti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Lai cilvēki varētu atgriezties mājās, tika realizēta Latvijas valstspiederīgo repatriācijas operācija, kas noritēja līdz 30. martam un atsāksies pēc 14. aprīļa.

Saskaņā ar Delfi.lv publicēto informāciju kopš 17. marta, kad stājās spēkā starptautisko pasažieru pārvadājumu aizliegums, ar īpašu satiksmes ministra atļauju noorganizēti 123 repatriācijas reisi, tādējādi ļaujot Latvijā ieceļot aptuveni 3600 cilvēkiem. Tikmēr no Latvijas ar šādiem reisiem izceļojuši aptuveni 1400 cilvēki.  

Visiem Latvijas valstspiedrīgajiem, kuri vēlas atgriezties, jāsazinās ar LR Ārlietu Ministrijas konsulāro dienestu, sūtot e-pastu uz palidziba@mfa.gov.lv. Vienlaikus visi ārzemēs palikušie tiek aicināti turpināt meklēt iespējas nokļūšanai Latvijā.

Par SIXT

SIXT ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912.gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd SIXT ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 2000 apkalpošanas vietās. SIXT sniedz auto nomas, auto koplietošanas, kopbraukšanas, pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās.

Par SIXT Baltijā

SIXT savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par SIXT rent a car un SIXT Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot 6500 automašīnas. Savukārt īstermiņa auto nomā pieejamas vairāk nekā 750 BMW, Audi, Mercedes Benz, Volswagen, Toyota, Nissan un citu pasaules vadošo ražotāju automašīnas. Baltijā ir pieejami SIXT auto nomas biroji Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Tallinā, Tartu, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66266203sec.