Eiropā ierodas jaunais un satriecošais «Ford Ranger Raptor» pikaps

Eiropā ierodas jaunais Ranger Raptor - Eiropā vispārdotākā pikapa visizturīgākā un visjaudīgākā versija. Pirmos automobiļus varēs iegādāties jau gada vidū.

Ford Performance izstrādātais bezceļu entuziastiem paredzētais Ranger Raptor aprīkots ar Ford 2,0 litru EcoBlue dīzeļdzinēju, kas attīsta 213 ZS jaudu un 500 Nm griezes momentu, kā arī Ford jauno 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Iespaidīgā stāja, kas panākta ar šī izcilā Ranger lielajiem izmēriem un dizainu, ir papildināta ar Ford Performance šasiju, kas optimizēta ātrai braukšanai pa bezceļiem un jebkādiem ceļa apstākļiem.

"Aizmirstiet visu, ko jums šķiet, ka jūs zināt par pikapiem," stāsta Ford Performance direktors Eiropā Leo Rekss (Leo Roeks). "Mūsu jaunais Ranger Raptor ir kā jauna suga - tīrasiņu sacīkšu automobilis braukšanai pa tuksnešiem un bezceļu automobilis ekstremālam dzīvesveidam, kas var veikt smagu darbu vissarežģītākajos apstākļos."

Ford Ranger ir Eiropā visvairāk pārdotākais pikaps. Pirmajā 2019. gada ceturksnī visā pasaulē ir pārdoti 13 600 automobiļi, kas ir par 15% vairāk salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn.

Izturīgs un vienlaikus izsmalcināts

Ranger Raptor unikālajā, izturīgajā un stiprinātajā šasijas rāmī, kas izstrādāts sarežģītiem bezceļu apstākļiem, ir izmantots augstas izturības tērauds ar mazu sakausējumu īpatsvaru, lai tas varētu izturēt visdažādākos pārbaudījumus bezceļu autosacīkstēs.

Raptor balstiekārta ir īpaši veidota sarežģīta apvidus izbraukšanai ar lielu ātrumu, vienlaikus saglabājot kontroli un komfortu. Salīdzinājumā ar Ranger XLT jaunā modeļa braukšanas augstums ir palielināts par 51 mm, kā arī tā šķērsbāze ir par 150 mm platāka.

FOX amortizatori ar pozīcijai pielāgojamu amortizāciju nodrošina spēcīgāku amortizāciju ekstremālos apstākļos, nodrošinot nepārspējamu veiktspēju uz bezceļiem, un vieglāku amortizāciju normālos apstākļos, gādājot par plūstošu braucienu pa normālu ceļu. Priekšējo amortizatoru gājiens ir palielināts par 32%, bet aizmugurējo amortizatoru gājiens palielināts par 18%.

Augsta veiktspējas amortizatorus ar 63,5 mm diametru balsta alumīnija kontroles pleci ar priekšā izvietotiem uz āru izvirzītiem amortizatoru ieliktņiem. Unikāla spirālveida aizmugurējās balstiekārtas izkārtojums ar iestrādātu Vata savienojumu, kas ļauj asij kustēties uz augšu un uz leju, radot ļoti minimālu sānkustību.

Priekšējās bremzes veido divu virzuļu priekšējās uzlikas, virzuļi, kuru diametrs salīdzinājumā ar standarta Ranger pikapu palielināts par 20% un sasniedz 51 mm, kā arī 332 x 32 mm ventilēti priekšējie diski. Aizmugurējās bremzes veido aizmugurējās uzlikas ar 54 mm diametru un 332 x 24 mm ventilēti diski.

Īpaši Ranger Raptor ir izstrādātas bezceļu riepas BF Goodrich 285/70 R17. Riepas ar 838 mm diametru un 285 mm platumu rada izturīgu sānu sienu pamatu grūti izbraucamu ceļu pārvarēšanai ar pārliecību, turklāt agresīvais bezceļu protektora raksts nodrošina nevainojamu saķeri slapjā laikā, dubļos, smiltīs un sniegā.

"Nepārspējamā pieredze, ko nodrošina Ranger Raptor, ļauj pārbaudīt tā spējas uz bezceļiem, vienlaikus braucot kā miljonārs pa normālu ceļu," stāsta Ford Motor Company Ranger Raptor programmas galvenais inženieris Demjens Ross (Damien Ross). "Ikkatra lieta modelī Ranger Raptor ir veidota, balstoties uz Ranger izsmalcinātību un funkcionalitāti, uzlabojot to vēl vairāk. Braukšanas dinamikas ziņā tas ir patiešām izcils automobilis."

Unikālais šasijas dizains un optimizēta bezceļu ģeometrija nodrošina 283 mm klīrensu un 850 mm ūdens šķērsošanas dziļumu. 32,5 tuvošanās leņķis un 24 uzbraukšanas un nobraukšanas leņķis ļauj pārvarēt jebkādus šķēršļus.

Ranger Raptor ir aprīkots arī ar unikālu apakšdaļas aizsardzības aprīkojumu, lai tiktu galā ar bezceļu šķēršļiem. Jaunā aizsargplāksne ir veidota no 2,3 mm bieza īpaši augstas izturības tērauda un ir par 60% biezāka nekā standarta aizsargplāksnes, turklāt standartaprīkojumā ir iekļauts Ranger dzinēja un sadales kārbas apakšdaļas aizsargs.

Piemērots visiem ceļa segumiem

Ranger Raptor piedāvā izvēlēties kādu no sešiem apvidus pārvaldības sistēmas režīmiem, lai tiktu galā visdažādākajos apvidos un braukšanas scenārijos. To vidū ir:

•    standarta režīms - uzsvars uz komfortu, degvielas ekonomiju un patīkamu braukšanu;

•    sporta režīms - atsaucīgāka vadāmība un veiktspēja uz ceļa;

•    zāles/grants/sniega režīms - drošai un pārliecinošai braukšanai pa bezceļiem uz slidenas un nelīdzenas virsmas;

•    dubļu/smilšu režīms - automobiļa reakcijas pielāgošana optimālai vilkmei un inercei dziļās, mīkstās vietās, piemēram, mīkstās smiltīs un dubļos;

•    klinšu režīms - īpaši piemērots klinšainam apvidum mazā ātrumā, kur ir svarīga plūstoša kontrole;

•    Bahas režīms - reakcijas pielāgošana ātrai braukšanai pa bezceļiem, kā tas nepieciešams slavenajā Bahas tuksneša rallijā.

Ford inženieri intensīvi testēja jaunā Ranger Raptor jaudīgo 2,0 litru EcoBlue dzinēju ar dubulto kompresoru un 10 pakāpju automātisko pārnesumkārbu, lai pierādītu tā izturību vissmagākajos apstākļos, tostarp darbinot augstspiediena un zemspiediena turbokompresorus, līdz tie pēc 200 stundu nepārtraukta darba kļuva sarkani. Divi turbokompresori darbojas pamīšus pie maza dzinēja apgriezienu skaita, uzlabojot griezes momentu un atsaucību. Kad dzinēja apgriezienu skaits ir lielāks, lielākais zemspiediena turbokompresors nodrošina maksimālo jaudu.

Ford 10 pakāpju automātiskā pārnesumkārba ir aizgūta no F-150 Raptor un veidota no augstas izturības tērauda, alumīnija sakausējumiem un kompozītmateriāliem, kas palielina izturību un samazina svaru. Plašais pārnesumu diapazons nodrošina labāku paātrinājumu un atsaucību, kā arī garantē 8,9 l/100 km degvielas patēriņu un 233 g/km CO2 izmešu daudzumu.* Reāllaika adaptīvās pārnesumu pārslēgšanas plānošanas algoritmi palīdz nodrošināt, ka pareizajā laikā ir ieslēgts pareizais pārnesums. Unikālā pārnesumkārbas kalibrācija ietver arī Live in Drive funkciju, tādēļ vienmēr ir pieejami pārnesumu pārslēgi pie stūres, kas ļauj pārslēgt pārnesumus manuāli.

Pārliecību autovadītājiem nezināmos bezceļu apstākļos un smagā darba vidē rada dažādas autovadītāja palīgsistēmas un drošības sistēmas, kuru vidū ir Ford stabilitātes kontroles sistēmas uzlabota versija ar pretapgāšanās funkciju, elektroniskā trajektorijas stabilizācijas kontrole, piekabes stabilitātes kontrole, palīgmehānisms braukšanas uzsākšanai kalnā, palīgmehānisms braukšanai no kalna un adaptīvā slodzes kontrole.

Praktiskas tehnoloģijas rokas stiepiena attālumā

Par komfortu un ērtībām jaunajā Ranger Raptor gādā dažādas izsmalcinātas tehnoloģijas, tostarp Ford SYNC 3 komunikācijas un izklaides sistēma, kas ļauj autovadītājiem kontrolēt audiosistēmu, navigāciju un pievienotus viedtālruņus, izmantojot vienkāršas sarunvalodas balss komandas. Sistēmā bezmaksas iekļauta Apple CarPlay un Android Auto™, un tā ietver SYNC AppLink, kas nodrošina balss aktivizācijas funkciju plašam viedtālruņu lietotņu klāstam.

Sistēmas centrālo 8 collu skārienekrānu var vadīt ar pirkstu satuvināšanas un vilkšanas žestiem, turklāt tajā ir iebūvēta satelītnavigācijas sistēma, kas attālās vietās darbojas autonomi, pat iezīmējot vietu, pa kuru automobilis ir braucis, ja teritorija ir nezināma. Savienojamību ceļā nodrošina iebūvētā modema tehnoloģija FordPass Connect.

Iespaidīga forma un funkcionalitāte

Ranger Raptor agresīvā dizaina pamatā ir veiktspēja un funkcionalitāte, un izstādē tas apskatāms Ford Performance Blue, Colorado Red, Shadow Black, Frozen White un Conquer Grey krāsā ar kontrastējošiem Dyno Grey akcentiem.

Tajā dominē izteiksmīgs jauna dizaina radiatora režģis, kas aizgūts no pirmā sērijveida bezceļu pikapa Ford F150 Raptor, ko ieskauj spilgti ksenona priekšējie lukturi un virs rāmja uzstādīta priekšējā bufera sistēma. Priekšējais buferis, kas piemērots arī braukšanai tuksnesī, ietver arī jaunus LED miglas lukturus ar funkcionāliem gaisa kanāliem, kas uzlabo gaisa plūsmu ap virsbūvi.

Izteiksmīgie kompozītmateriāla priekšējie spārni ir izstrādāti, lai novērstu bojājumus, braucot pa bezceļiem, un atbrīvotu vietu balstiekārtas kustībai un lielākām riepām. Sānu pakāpieni ir īpaši izstrādāti, lai novērstu akmeņu atsišanos pret automobiļa aizmuguri, turklāt tajos ir īpaši caurumi smilšu, dubļu un sniega novadīšanai.

Ranger Raptor ir īsts darba zirgs. Modificētajā aizmugurējā bamperī iestrādāts sakabes āķis ar 2500 kg vilktspēju. Divi priekšā izvietotie vilkšanas āķi ar 4635 kg vilktspēju un divi aizmugurē izvietotie āķi ar 3863 kg vilktspēju. 1560x1575 mm lielais iekraušanas paliktnis paredzēts tiem, kas dodas izbraucienos nedēļas nogalēs un vēlas līdzi paņemt ne tikai darba aprīkojumu un piederumus, bet arī motociklus vai ūdensmotociklus. Ar pacelšanas palīgsistēmu aprīkotajās bagāžas nodalījuma durvīs uzstādīts jauns vērpstienis, kas durvju aizvēršanu padara par 66% vieglāku.

Ford Performance būtība ir jūtama visā automobiļa salonā - kvalitatīva apdare, saskaņotas krāsas un izturīgi materiāli braukšanai no smalkām pilsētas ielām līdz augstiem kalniem. Polsterēti sēdekļi ar pirmklasīgu ādas un zamšādas apdari, kā arī dubultstingru sēdvirsmu ir īpaši izstrādāti, lai nodrošinātu saķeri un atbalstu, ātri pārvietojoties pa bezceļiem.

Salonu viscaur rotā zilas šuves un ādas akcenti. Vieglie sacīkšu stila magnija pārnesumu pārslēgi ātrai pārnesumu maiņai ir ērti novietoti blakus stūrei ar perforēto ādas apdari, kas izmanto centrālo marķieri, lai palīdzētu autovadītājam sekot līdzi riepu novietojumam, braucot pa bezceļiem. Stūri rotā Raptor logotips.

"Jaunais Ranger Raptor piedāvā visu, ko vien īsts piedzīvojumu meklētājs varētu vēlēties," stāsta Rekss. "Tas ir kā motokrosa motocikls, sniega motocikls un kvadracikls vienā - izcils pikaps piedzīvojumu meklēšanai."

Tuksneša sacīkšu mantojums

Ford Ranger Raptor Bahas režīms ir atsauce uz Baja 1000, kas ir neiedomājami nogurdinošs rallijs Lejaskalifornijā un ir vienas no prestižākajām bezceļu sacensībām pasaulē.

Jaunais Ranger Raptor nav zaudējis savu priekšteča, F-150 SVT Raptor, būtību. 2008. gadā leģendārais Raptor Baja 1000 ierindojās trešajā vietā un 2010. gadā tika uzsākta tā tirdzniecība Amerikā.

Līdzīgi tā priekštecim un jaunākās paaudzes Ford F-150 Raptor arī Ranger Raptor tika testēts ASV, Boregospringsas izaicinošajos tuksnešu apstākļos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60511994sec.