Latvijā – unikāla iespēja iepazīties ar vienu no pirmajiem ražotajiem «Land Rover Defender 90»

Land Rover Defender ir viens no tiem ekskluzīvajiem automobiļiem, kas jau vairāk kā pusgadsimtu tiek dēvēti par īsteniem visurgājējiem, turklāt 2019. gadā tika prezentēts pilnībā jauns tā modelis, kas pielāgots moderno tehnoloģiju gadsimtam. Latviešiem tiek dāvāta unikāla iespēja iepazīties ar vienu no pirmajiem ražotajiem Defender 90 modeļiem – līdz 26. oktobrim tas tiks eksponēts Rīgā esošajā Land Rover pārstāvniecībā.

“2019. gadā prezentētais jaunais Defender ir saglabājis visas sava priekšteča priekšrocības – spēcīgu konstrukciju un pārsteidzošas iespējas bezceļu apstākļos, kā arī lieliska izskata, ne ar ko citu nesajaucamu dizainu. Esam sagaidījuši jau vairākus jaunā modeļa pasūtījumus, un Land Rover to ir novērtējuši – latvieši būs vieni no pirmajiem pasaulē, kuri varēs iepazīties ar jauno trīs durvju Defender 90 modeli”, apgalvo Land Rover Baltijas valstu mārketinga vadītāja Juste Šataite (Justė Šataitė).

Vilinoša kombinācija

Jaunais Land Rover Defender tika prezentēts 2019. gadā, Frankfurtes automobiļu izstādē. Visurgājējs ir saglabājis sava priekšteča priekšrocības – izturīgu konstrukciju un pārsteidzošas iespējas bezceļu apstākļos, vienlaikus saņemot vismodernākās tehnoloģijas, kas nodrošina augstu drošības un komforta līmeni, kā arī oriģinālu un netradicionālu dizainu, kuru nevar sajaukt ar citu transportlīdzekli.

Jauno tehnoloģiju gadsimtu visurgājējs sagaida ar īpašu aprīkojumu – intuitīvi vadāmo multimediju sistēmu, kas neparedzētiem gadījumiem nodrošināta ar atsevišķu akumulatoru, tādēļ darbosies arī visekstrēmākajos apstākļos. Programmatūras iekārtu būs iespējams atjaunināt attālināti.

Visurgājējs, kam tirgū nav analogu, ir izraisījis lielu interesi. Miljoniem vadītāju, izmantojot Land Rover tīmekļa vietnēs pieejamos virtuālos konfigurētājus, ir mēģinājuši sakomplektēt paši savus izsapņotos Defender.

Land Rover atgriežas pie modeļa pirmsākumiem – jaunais piecu durvju Defender 110 un mazāks trīs durvju Defender 90 modelis, gluži kā 1948. gadā izlaistais pirmais Series I modelis, tiks piedāvāts ar praktiskām, komerciāliem mērķiem paredzētām virsbūvēm.

Spējīgs ne tikai bezceļos

Visurgājējos Defender 90 un 110 ir iespējams uzstādīt 2 litru benzīna dzinēju, kas attīsta 300 ZS jaudu, vai arī vienu no trīs pieejamajām 3 litru dīzeļa dzinēja versijām, kuru jauda sasniedz no 200 līdz 300 ZS. Maksimālais jaudīgākā agregāta griezes moments ir 650 Nm.

Šāds vilkšanas spēks piešķir modelim iespaidīgu dinamiku. Jaudīgākā dīzeļa modifikācija paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h attīsta 6,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ar papildaprīkojuma pakotni sasniedz 209 km/h.

Defender 90 modelis spēj vilkt pat līdz 3,5 tonnām smagu piekabi, bet vidējais degvielas patēriņš (saskaņā ar WLTP rādītājiem) sasniedz no 8,6 līdz 9,3 l/100 km, ņemot vērā modeļa versiju.

Visi modeļi tiek komplektēti ar automātiskajām astoņu pakāpju transmisijām un pastāvīgajām četru velkošo riteņu piekarēm. Vēlāk tirgū parādīsies arī uzlādējamie Land Rover Defender hibrīda automobiļi.

Dizains, kas lieliski iederas pilsētas ielās, un mūsdienīgā multimediju sistēma nav izmainījusi īsteno jaunās paaudzes Defender raksturu. Šim visurgājējam ir 218 mm klīrenss, bez papildu sagatavošanas tas var pieveikt 90 cm dziļus braslus un uzbraukt 45 grādu stāvā uzkalnā vai gareniski virzīties pa šādu slīpumu. 

Jaunais Defender 90 Rīgas Land Rover salonā būs apskatāms līdz 26. oktobrim. Tā versijas ar benzīna un dīzeļa dzinējiem iespējams pasūtīt jau tagad, bet pirmie modeļi klientiem tiks prezentēti pavasarī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7376709sec.