«Alipine A110» un Francijas žandarmērija

Kad žandarmērijai nepieciešams ātri nokļūt negadījuma vietā uz kādas no Francijas automaģistrālēm, kvalitatīvas un ātras mašīnas ir obligāta prasība. Tādēļ žandarmērija ir pasūtījusi 26 Alpine A110 automobiļus, kas aizstās pašlaik izmantotās Renault Mégane R.S. automašīnas. Eskadriļas komandieris Rišārs Filmots (Richard Filmotte), Francijas Nacionālās žandarmērijas muzeja kurators, skaidro, kā šis līgums atjauno vairāk nekā 50 gadus seno žandarmērijas saistību ar ikonisko “Berlinette”.

Vesela autovadītāju paaudze Francijā, atpakaļskata spogulī vai ceļa malā ieraugot zilu Renault 4 vai Estafette furgonu, ir pie sevis nodomājuši: “Vai esmu ko pārkāpis?”. Gadu desmitiem šie Renault automobiļi iemiesoja žandarmērijas pārraudzību uz valsts ceļiem. 20. gadsimta sešdesmitajos gados, paplašinoties autoceļu tīklam, žandarmērija uzskatīja, ka esošo autoparku nepieciešams papildināt ar automašīnām, kas spēj braukt ātrāk par 200 km/st.

“Veicot uzdevumus ar ātrumu līdz 230 km/st, ir svarīgi, lai mūsu ātrās reaģēšanas transportlīdzekļu vadītāji ar savu spēkratu justos kā viens vesels.”

Rišārs Filmots (Richard Filmotte), Nacionālās žandarmērijas eskadriļas komandieris

ĪPAŠA AUTOMAŠĪNA ĪPAŠAM UZDEVUMAM

“Kad žandarmērijai tika uzticēta patrulēšana Francijas automaģistrālēs, drīz vien kļuva skaidrs, cik nozīmīgas ir ātrās reaģēšanas operācijas,” stāsta Rišārs Filmots. “Piešķirot brigādei ātrus automobiļus, žandarmērija veidoja arī modernāku tēlu, kurš nostiprinājās, kad 1967. gadā sākām braukt ar Alpine A110.”

Kino un populāras leģendas ir radījušas vispārīgu priekšstatu, ka žandarmērijas darbs uz autoceļiem galvenokārt ir saistīts ar ātru pakaļdzīšanos, tomēr patiesībā tas notiek diezgan reti. "Mums ir arī citi paņēmieni, kā apturēt autovadītājus, kas pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu," norāda Rišārs Filmots. “Mūsu ātrās reaģēšanas komandas galvenais uzdevums ir pasargāt satiksmes dalībniekus, nekavējoties reaģējot uz negadījumiem. Tādēļ nepieciešamas jaudīgas automašīnas, ar kurām var pēc iespējas ātrāk nokļūt negadījuma vietā.”

ĪPAŠA BRAUKŠANAS APMĀCĪBA

Ekipāžas, kas ikdienā brauc ar šiem automobiļiem, ir izgājušas skrupulozu darbinieku atlases procesu. "Viņiem tiek veikta rūpīga medicīniskā pārbaude, un viņu braukšanas prasmes tiek novērtētas trasē," skaidro Rišārs Filmots. Atlasītie darbinieki tiek speciāli apmācīti “Bugatti” sacīkšu trasē Lemānā, lai viņi ar savu automašīnu justos kā viens vesels un varētu koncentrēties tikai un vienīgi uz sava uzdevuma paveikšanu. “Nojautai ir ārkārtīgi liela nozīme, un viņu izmantotajai automašīnai jābūt tādam instrumentam, kas ļauj sekot šai nojautai.”

Pēc slavenās “Berlinette” žandarmērija pārgāja uz citu Alpine modeli – A310, kurš uzticīgi kalpoja laika posmā no 1973. līdz 1987. gadam. Vēlāk ātrās reaģēšanas komandai bija iespēja braukt ar Alpine GTA/A610, tomēr šis modelis tā arī netika nodots autoceļu patruļai. Žandarmērijai kalpojušo Renault Group automobiļu klāsts ietver gan Renault 18 Turbo (no 1984. līdz 1987. gadam), gan Renault 21 2L Turbo (no 1992. līdz 1995. gadam), gan Renault Mégane IDE (no 2001. līdz 2006. gadam), kā arī Renault Mégane R.S. (no 2011. līdz 2021. gadam). Nacionālās žandarmērijas muzejs Melunā, Parīzes dienvidu daļā, lepojas ar tā īpašumā esošo kolekciju, kurā ir izvietoti visi iepriekš minētie modeļi (pa vienam eksemplāram no katra).

A110 JAUNĀ MISIJA

Šobrīd savu izcilo priekšgājēju pēdās seko Alpine A110 – pērn oktobrī tika paziņots, ka Renault Group uzvarējusi iepriekš izsludinātajā iepirkuma konkursā.

Modelis tika izvēlēts, pateicoties tā šasijai, 252 ZS dzinēja veiktspējai un precīzai vadāmībai. Tomēr zīmola metāliski zilā toņa vietā jaunās patruļmašīnas ietērptas tumšākā “Abysse Blue” krāsojumā. “Ir pagājis labs laiks, kopš pēdējo reizi likām savas automašīnas nokrāsot žandarmērijas tradicionālajā krāsā,” piezīmē Rišārs Filmots. “Lai mazinātu izmaksas, mēs izmantojam tuvāko toni no ražotāja kataloga.”

Pēc komplektēšanas Djepē, Normandijā, divdesmit sešas Alpine A110 automašīnas tiks nodotas specializētajam uzņēmumam “Durisotti” (Salumines rūpnīcā pie Lilles), kur sākotnējo aprīkojumu papildinās ar bākugunīm, sirēnām un izgaismotu dinamisko ziņojumu joslām, atbilstošām uzlīmēm, atstarojošu marķējumu utt.

Nākotnē, bez šaubām, viens no šiem automobiļiem ar laiku tiks novēlēts muzejam, lai to izstādītu līdzās tā priekštečiem Melunā, kur Rišārs Filmots varēs to lolot ar tādu pašu rūpību un uzmanību, kādu viņš velta A310 – automobilim, ar kuru viņam savas karjeras laikā bija tas gods braukt pašam.

PAR ALPINE

Zīmols, ko 1955. gadā dibinājis Žans Redelē, ražo franču stila sporta automašīnas. 2018. gadā zīmols prezentēja jauno sporta auto – A110, kas palicis uzticīgs ārpus laika esošiem principiem: kompakts, viegls un ātrs. 2021. gadā Alpine Cars, Renault Sport Cars un Renault Sport Racing apvienoja spēkus zem vienota Alpine karoga. Tādējādi Alpine kļuva par novatorisku, autentisku un ekskluzīvu sporta auto zīmolu Renault Group ietvaros, kur var likt lietā vēsturiskās ražotnes Djepē mantojumu un prasmes, tāpat kā Alpine Racing un Renault Sport Cars inženieru komandu zināšanas un meistarību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81837916sec.