Lētāk ir vairāk: pie Premium kluba durvīm klauvē jauni biedri

Bieži vien pēc tam, kad cilvēks iegādājies lielisku lietu no ne īpaši pazīstamas kompānijas, viņš sev jautā: kāpēc es tik ilgi vilku garumā, lai izmēģinātu ko jaunu. Atbilde ir – tas tāpēc, ka pirkšanas paradumus bieži vien nosaka iespaids, kas radies par konkrēto ražotāju, un jauniem tirgus dalībniekiem to ir ļoti grūti mainīt. Pat vispievilcīgākais piedāvājums ne vienmēr kļūst par vispopulārāko izvēli.

Autobūves nozarē šī tendence ir īpaši spilgta. Luksusa segmentā jau daudzus gadus valda lielais vācu trio – Audi, BMW un Mercedes-Benz, un jauno kompāniju mēģinājumi nostāties tam līdzās prasa titāniskus pūliņus. Taču neatlaidība dod augļus – tagad uz līderu pjedestālu pretendē arī Dienvidkorejas ražotājs Kia. Tā auto pieejami ar vismodernākajām tehnoloģijām, un uz šī uzņēmuma priekšrocībām norāda arī vairākums nozares ekspertu.

Vairāk aprīkojuma par zemāku cenu

Ilggadējie Premium segmenta pārstāvji nereti vadās tikai pēc peļņas palielināšanas principa un reizēm pircējiem piedāvā pavisam dīvainas lietas, tādējādi izdarot paši sev lāča pakalpojumu. Vienu šādu piemēru labi atceras mūsu kaimiņvalsts žurnālisti, kad pirms diviem gadiem Lietuvas Gada auto konkursā piedalījās 60 000 eiro vērts BMW 3. sērijas modelis –, un tas bija Premium klases sedans bez apsildāmajiem sēdekļiem. Salīdzinājumam – apsildāmi priekšējie sēdekļi, stūresrats un vējstikls ir iekļauti bāzes Kia Sportage standarta aprīkojumā, bet auto cena ir daudz pievilcīgāka – 26 000 eiro. Par šo summu aprīkojumā ietilpst arī automātiskā trīs zonu klimata kontrole, Bi-LED priekšējie lukturi ar automātisko pārslēgšanu, balss vadība un galvenās vadītāja palīgsistēmas, tostarp ceļa zīmju atpazīšanas tehnoloģija.

Vācijas ražotāju cenas nedaudz atšķiras. Viens no populārākajiem pilsētas apvidniekiem Audi Q3 maksā no aptuveni 35 000 eiro. Taču, pērkot vācu mašīnu, nākas krietni vien patērēties, lai iegūtu to, ko iegūst standarta Kia Sportage pircēji. Pat ja cilvēks nav īpaši izvēlīgs attiecībā uz papildu aprīkojumu, vācu auto cena acumirklī paaugstinās līdz 40 000 eiro. Savukārt par šādu summu iegādāts jaunās paaudzes Kia Sportage būtu vismodernāko tehnoloģiju paraugdemonstrējums. Šāds auto būtu aprīkots ar viedajiem Matrix LED priekšējiem lukturiem, 12,3 collu lielu ekrānu, elektroniski vadāmu balstiekārtu, attālinātās parkošanās asistentu un augstas kvalitātes audio sistēmu. Plus vēl braukšanas komfortu ikdienā uzlabotu aklās zonas uzraudzības sistēma, automātiskā bremzēšana atpakaļgaitā, kā arī 360 grādu skata kamera.

Ievieš vismodernākās tehnoloģijas

Auto žurnālisti norāda, ka Kia Sportage izmantotās tehnoloģijas ir līdzvērtīgas Volkswagen ražojumiem, un ir skaidrs arī, kāpēc tā, – jo modelis tika izstrādāts Vācijā, bet komplektēts Slovākijā. Tas ir tehnoloģiski moderns un vizuāli mūsdienīgs Eiropas braucamais.

Latvijas Gada auto žūrijas pārstāvis Raimonds Zandovskis Kia sasniegumus raksturo šādi: septiņu gadu garantija demonstrē, ka uzņēmums ir pārliecināts par savu auto kvalitāti. Īpaši pievilcīgs šis faktors varētu būt privātpersonām, kuras mašīnu lieto ilgāk nekā piecus gadus, atšķirībā no uzņēmējiem, kas parasti pēc šāda laika iegādājas jaunu.

Vai Kia varētu būt nopietns konkurents izslavētajai vācu kvalitātei? Jā, jo, veidojot jauno Sportage, Dienvidkorejas uzņēmums daudz piedomājis par Eiropas patērētājiem. “Jaunais modelis ir pielāgots Eiropas tirgum, kas nozīmē, ka kompānija nopietni plāno konkurēt šajā pasaules daļā. Savulaik to iesāka Japānas autoražotāji, bet pašreiz tiem Eiropas tirgū ir samērā pieticīgi rezultāti, izņemot, protams, Toyota,” saka Zandovskis.

Viņš atzīmē ne tikai cenu, bet arī dizainu. Sportage tagad ir ne tikai funkcionāls, bet arī glīts, līdz ar to potenciālo pircēju auto uzrunā jau ar pievilcīgu vizuālo tēlu. “Turklāt dienvidkorejieši Eiropas tirgū ir vairāk nekā divdesmit gadus. Jā, pašiem pirmajiem modeļiem bija problēmas ar kvalitāti, bet gan Kia, gan Hyundai šo gadu laikā ir pierādījuši, ka viņu modeļi ir uzticami, un to atklāj arī šo mašīnu vērtība otrreizējā tirgū.”

Tehnoloģiju portāla Kursors.lv auto apskatnieks Māris Bergs uzslavē modeļu izskatu un salona dizainu. “Man bija iespēja izmēģināt Kia Sportage ar 1,6 l un 180 ZS benzīna dzinēju. Ar šo mašīnu es nobraucu gandrīz 800 kilometrus, un tas tiešām bija tāds “wow”! Uz šosejas auto uzvedas lieliski. Nesen biju braucis ar Volkswagen, kuram bija adaptīvā kruīza kontrole, bet tās sensors uz ceļa ātri vien tika aizmests ar dubļiem un smiltīm un pēc tam izslēdzās. Kia Sportage šādas problēmas nebija nevienu reizi.”

Runājot par balstiekārtu, Bergs saka, ka tā ir komfortabla un gaitā līgana, tiesa, straujākos līkumos nedaudz sajūtamas virsbūves svārstības. Taču ikdienas braukšanai pa mūsu ceļiem Sportage ir ļoti ērts. “Izmēģinājām arī pa bezceļiem, braucām stāvos kalnos, un auto uzvedās droši – četri velkošie riteņi dara savu. Arī pārvarēt Latvijas lauku bezceļus ar to nebija nekādu problēmu. Viss, ko varat iedomāties darām ar šo auto, ir iespējams. Viena lieta gan man nepatika – degvielas patēriņš.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47960305sec.