Kā sagatavot auto pavasara sezonai un parūpēties par to ilgtermiņā

Auto sliktā tehniskajā stāvoklī ir apdraudējums gan pašam vadītājam, gan citiem satiksmes dalībniekiem. Ilgstoša apkopes ignorēšana nesaudzēs nedz spēkratu, nedz naudas maku, jo pat sīkiem defektiem un laicīgi nenovērstām kļūmēm ir tendence pāraugt nopietnās tehniskās problēmās. Moller Auto sniedz padomus, kā efektīvi parūpēties par auto, kā arī to,  kam īpaši svarīgi pievērst uzmanību pavasara sezonā – sākot no regulāras auto mazgāšanas, līdz pat rezerves daļu maiņai.

Kā pavasarī, tā citās sezonās galvenā problēma ar kuru saskaras Moller Auto darbinieki gan Audi, gan Volkswagen servisa centros Rīgā un Ventspilī ir izlaista vai nekvalitatīvi veikta auto apkope. Lai nodrošinātu garantiju paveiktajam darbam, ir svarīgi remontā izvēlēties oriģinālās rezerves detaļas un uzticēties sertificētiem speciālistiem. Tādā gadījumā iespējams saņemt divu gadu garantiju gan detaļām, gan veiktajam darbam. Ievērojot ražotāja noteiktos termiņus, pēc apkopes Moller Auto automašīnai tiek pagarināta arī mobilitātes garantija, kas problēmas gadījumā, sniegs bezmaksas palīdzību uz vietas vai auto transportēšanu uz tuvāko pilnvaroto servisa centru.

Galvenais auto īpašnieku grēks – izlaista apkope

Visbiežāk savlaicīgi nenovērsta problēma novedīs pie nākamās. Piemēram, laicīgi nenomainītas bremžu uzlikas var novest pie bremžu disku bojājumiem. Laicīgi nenomainīta eļļa vai filtrs var novest pie lielākiem dzinēja bojājumiem vai saīsināt tā kalpošanas laiku. Lai izvairītos no ielaistajiem defektiem, nepieciešams sekot līdzi apkopju intervāliem un problēmu rašanās gadījumā pēc iespējas ātrāk vērsties pie profesionāļiem. Savukārt, ja ražotājs ir noteicis termiņu kādā ir jāmaina kāds no elementiem vai jāveic kāda noteikta procedūra, svarīgi tam sekot līdzi. Par šiem termiņiem ražotājs ir pārliecinājies rūpnīcas pārbaudēs, kā arī automašīnu ekspluatācijas laikā. Laiks līdz nākamajai pārbaudei mēdz būt atkarīgs gan no spēkrata vecuma, gan nobraukuma. Piemēram, šķidrumiem un eļļām struktūra un noteiktās nepieciešamās ķīmiskās īpašības zūd laika gaitā, nevis tikai pēc veiktajiem kilometriem.

Tehniskā stāvokļa pārbaudes laikā mehāniķi var atrast kādu autovadītāja nepamanītu defektu vai informēt par kādu remontdarbu, kas būtu jāveic tuvākajā laikā, lai novērstu tālākus bojājumus. Apkopes darbi ietver, piemēram, filtru maiņu, jumta lūkas mehānisma tīrīšanu, lūkas ūdens novaddrenāžu pārbaudi un tīrīšanu, kā arī citus ar automašīnas ekspluatāciju saistītos darbus.

Visi transportlīdzekļi, kas tiek apkopti Moller Auto oficiālajā pārstāvniecībā, saņem atzīmi servisa vēsturē. Tas ne tikai palīdz Moller Auto darbiniekiem izsekot automašīnas apkopes vēsturei un piedāvāt to, kas vislabāk atbilst konkrētajam spēkratam, bet ir noderīgi arī auto pārdošanas gadījumā.

Kāpēc svarīgi mazgāt auto arī lietainā laikā

Pastāv uzskats, ka nav nepieciešams mazgāt automašīnu, kad ārā līst lietus, taču patiesībā lietus lāses aizskalo tikai lielākos netīrumus un putekļus. Pēc lietus uz transportlīdzekļa saglabājās plankumi un sīkas rūsas daļiņas, kas bojā krāsu un paātrina korozijas procesu. Mazgājot auto, tas tiek attīrīts no īpaši noturīgiem netīrumiem, piemēram, putnu atstātajiem izkārnījumiem un sāls, ko pēc ziemas sezonas ir būtiski nomazgāt arī no auto apakšas. Tāpat svarīgi parūpēties par riteņu arkām, kur automašīnas krāsai lielu kaitējumu var radīt bremžu kluču putekļi. Tas pats attiecas arī uz automašīnas salona tīrīšanu. Ziemas sezonā ar apaviem salonā atstātie sāls graudi un citi netīrumi ieēdīsies paklājos un atstās nospiedumu, ko pēc ilgāka laikā iztīrīt būs krietni grūtāk vai sliktākajā gadījumā, sekas būs neatgriezeniskas.

Pavasarī ar riepu maiņu vien nepietiek

Auto pāreja uz sezonai atbilstošām riepām ir piemērots laiks, lai veiktu vispārēju ritošās daļas pārbaudi, jo pavasaros, pie temperatūras, kas svārstās ap nulle grādiem, uz ceļiem pastiprināti veidojas bedres. Tajā iebraucot, var tikt bojāti ritošās daļas un piekares elementi. Savukārt, lai parūpētos par vienmērīgu riepu nodilumu un pagarinātu protektoru kalpošanas laiku, svarīgi veikt riteņu ģeometrijas un savirzes regulēšanu. Pāreja uz piemērotām riepām garantēs arī drošību uz ceļa. Ziemas riepu gumijas sastāvs ir mīkstāks nekā vasaras un siltumā tās nodilst ātrāk, tāpat tās ātrāk zaudē saķeri ar ceļu, kas attiecīgi samazina automašīnas stabilitāti, kā arī pagarina bremzēšanas ceļu. Ņemot vērā, ka siltajā sezonā vietām atļautais braukšanas ātrums ir lielāks un kopumā autovadītāju kustība uz ceļa ir dinamiskāka, stabilitātei un drošībai ir īpaši liela nozīme.

Tāpat pēc ziemas sezonas, svarīgi pārliecināties vai nav pienācis laiks salona filtra maiņai, lai tas efektīvi aizturētu putekļus un atbilstoši kondicionētu auto salonu ar auksto gaisu. Jāpārliecinās arī par vējstikla slotiņu stāvokli, kuras bieži vien pēc kaisītā sāls un lielāka dubļu daudzuma ziemā nodilst pastiprināti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63967204sec.