Šajā nedēļas nogalē top antīko automobiļu brauciens «Retromance 2022»

Šajā nedēļas nogalē, 30. jūlijā, seno spēkratu entuziasti no Latvijas Antīko automobiļu kluba sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju rīkos antīko spēkratu sezonas romantiskāko un krāšņāko braucienu “Retromance”, kura maršruts būs no Rīgas caur Limbažiem uz Bīriņu pili.

“Retromance” ir seno spēkratu brauciens, kurā tradicionāli piedalās līdz 1945. gadam ražoti automobiļi. Plānotais krāšņo auto un laikmetam atbilstoši saposto ekipāžu skaits ir aptuveni 30, tomēr jāņem vērā, ka senie spēkrati ir kaprīzi un ceļš no Rīgas uz Limbažiem prasīs no tiem īpašu izturību.

Apskatīt antīkos spēkratus interesenti varēs sestdien, 30. jūlijā no plkst. 9:00 līdz plkst. 10:00 pie Rīgas Motormuzeja, savukārt no plkst. 15:30 līdz 18:00 Limbažos pie Vecā ugunsdzēsēju depo.

Interesenti varēs aplūkot vairākas retro tehnikas ”pērles”. Pasākuma senākais automobilis būs 1923. gadā ražotais Oldsmobile Six. Kā interesantākos spēkratus var minēt 1925. gada Talbot - DC, 1928. gada Chrysler 72 Six, 1933. gada Amilcar C3, 1938. gada Minerva F/M8 un 1936. gada Packard Phaeton.

“Seno spēkratu salidojumu “Retromance” rīkojam jau kopš 2011. gada, bet šogad, iespējams, arī pateicoties mūsu kluba 50 gadu jubilejai, pasākuma dalībnieku skaits ir īpaši liels,” stāsta Latvijas Antīko automobiļu kluba prezidents un pasākuma organizators Agris Šmits. “Liels prieks redzēt, ka cilvēki arvien vairāk novērtē pirmskara automobiļus un iegādājas tos savām kolekcijām, un piedalās mūsu rīkotajos pasākumos.”

Papildu informācija:
www.motormuzejs.lv
www.aak.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68758798sec.