«Porsche 911» izpētes ceļojums uz pasaules augstāko vulkānu

Jau gandrīz 60 gadus “Porsche 911” ir pārbaudīts dažādos izaicinājumos gan trasē, gan uz koplietošanas ceļiem. Šoreiz auto tika testēts ekstrēmos apstākļos, braucot pa pasaules augstākā vulkāna Ohosa del Salado stāvajām nogāzēm Čīlē, informēja uzņēmumā.

Modificētais “Porsche 911” uzbrauca līdz 6007 metriem, kas ir augstāk nekā jebkurš cits “Porsche” iepriekš.

Komanda, kuru vada izturības sacīkšu braucējs un piedzīvojumu meklētājs Romēns Dimā, apliecina, ka “Porsche 911” nule ir kļuvis par vienu no retajiem automobiļiem, kas sasniedzis šādu ekstremālu virsotni.

Nonākot līdz pat 6007 metru augstumam, “911” kopā ar Romēnu Dimā pie stūres brauca pa ārkārtīgi slīpām nogāzēm un ledus laukiem. Šis brauciens parādīja gan automašīnas jaudu, gan komandas spēju saliedēties apstākļos, kur papildu grūtības radīja gan retinātais gaiss, gan temperatūras svārstības līdz -30°C. Šobrīd testi ir pabeigti, un komanda pēc šīs pieredzes jūtas pacilāta.

“Šis bija patiesi neaizmirstams un īpašs mirklis vietā, kas vienlaikus ir gan skaista, gan nežēlīga. Man šķiet, ka vienīgās mašīnas pasaulē, kas šodien bija augstāk nekā mēs, bija lidmašīnas!” stāsta “Porsche 911” pilots un komandas vadītājs Romēns Dimā.

Pēc viņa vārdiem, komanda bija pietiekami disciplinēta, lai precīzi novadītu pirmos testus tik ekstrēmos apstākļos. “Neviens nav redzējis tik daudz apledojuma ceļā uz vulkāna virsotni, taču mēs spējām sasniegt 6007 metrus līdz vietai, kur ledus un sniega sienas mūs beidzot apturēja. Mēs patiesi lepojamies ar to, ko automašīna un komanda spēja parādīt pirmajā reizē – cerams, ka nākotnē varēsim īstenot vēl citus piedzīvojumus,” piebilda Dimā.

“Porsche 911” galvenais inženieris Mihaelu Rēslers norādīja, ka bija brīnišķīgi uzbūvēt tādu “911”, kādu pasaule vēl nekad nav redzējusi. ““911” jau ir sevi pierādījis trasē un, protams, uz ceļa. Ar šo projektu mēs koncentrējamies uz vietu, kur nav ceļu. Auto testēšanas teoriju pārbaude paredz atrast visskarbākos iespējamos apstākļus, lai noskaidrotu, vai mūsu teorijas darbojas. Un pasaules augstākajā vulkānā mums tas izdevās,” izteicās Rēslers.

Katra testā izmantotā automobiļa pamatā ir “911 (“Type 992”) Carrera 4S” modelis, kas aprīkots ar sešu cilindru bokserdzinēju ar turbokompresoru un orģinālo septiņu pārnesumu manuālo ātrumkārbu, kas standarta apstākļos attīsta 443 zirgspēkus. “911” pierādījis sevi kā izcilu ekstrēmā sporta auto, pateicoties tā izturīgām, taču vieglām šasijas konstrukcijām, īsai garenbāzei, pietiekamai jaudai un spējai labi pārvarēt lielus augstumus.

Iesākumā abi automobiļi tika aprīkoti ar drošības karkasiem, oglekļa šķiedras sēdekļiem un drošības jostām, lai ievērotu šāda projekta drošības prasības. Pēc tam tiem tika pievienotas portāla asis, lai palielinātu klīrensu līdz 350 mm. Jaunas, zemākas pārnesumu skalas nodrošina precīzu un maigu droseles vadību zemākā ātrumā, un labi sastrādājas ar lielām bezceļu riepām. Turklāt automašīnas aprīkotas ar īpaši vieglu, taču ārkārtīgi izturīgu aramīda šķiedru, lai nodrošinātu automobiļu slīdēšanu pāri akmeņiem.

Testa laikā automobilim uzstādīja arī “Porsche Warp-Connecter" iekārtu, kas sākotnēji ir izstrādāta autosporta vajadzībām. Iekārta izveido mehānisku saikni starp visiem četriem riteņiem, lai nodrošinātu pastāvīgu riteņu slodzi pat ekstremālu šasijas kustību gadījumos, veidojot maksimālu saķeri.

Auto bija izmantots arī manuāli pārslēdzams diferenciāļa bloķētājs, kas ir uzlabots ar elektroniku darbināmu sistēmu. Visbeidzot, automašīnas priekšpusē tika uzstādīta vinča, kā arī pārveidota virsbūve, lai nodrošinātu vietu 310 milimetru platajiem bezceļa diskiem un riepām.

Arī dzesēšanas sistēma bija jāpārvieto augstāk, lai automašīna varētu pārvarēt ekstremālākus bezceļa posmus, nebaidoties par bojājumiem. Auto virsbūve tika izveidota divos raksturīgos krāsojumos – vienam automobilim bija tāds pats “Porsche Motorsport” krāsojums, kāds rotā “963 LMDh” sacīkšu automašīnu, bet otram bija “911” tēmai veltīts krāsojums, ko izstrādājusi auto dizaina komanda Veisahā.

“Pirms vairāk nekā 30 gadiem “Porsche” inženieru komanda “911” uzstādīja četru riteņu piedziņu, lai pārbaudītu “kā būtu, ja būtu?”, un esmu lepns, ka joprojām ir dzīva inženieru dabiskā zinātkāre un vēlme izpētīt robežas, pārbaudīt jaunas idejas un iedvesmot,” teica “Porsche AG” automobiļu konstrukcijas un īpašību nodaļas viceprezidents Franks-Štefens Valisers. Pēc viņa teiktā, šādi projekti ir ļoti svarīgi uzņēmumam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50949883sec.