Sixt piedāvā palīgu racionālai auto iegādei

Vadošais autoparku vadības pakalpojumu sniedzējs Latvijā Sixt Leasing šodien prezentēja auto dzīves cikla izmaksu (TCO – total cost of ownership) aprēķinu principu. Tas būs noderīgs palīgs uzņēmumiem un privātpersonām racionālai, pārskatāmai un ekonomiski pamatotai auto iegādei.

Sixt TCO aprēķinā tiek ņemts vērā līzinga mēneša maksājums, degviela, nodokļi un valsts nodevas, tehniskās apskates, apdrošināšana (OCTA, KASKO), kā arī tādi pakalpojumi kā normāla nolietojuma remontdarbi, apkopes, riepas, to maiņa un uzglabāšana un 24h palīdzība uz ceļa.

 

“Auto pārdošanas tirgus līdz ar līzinga pakalpojumu pieejamības atjaunošanos sāk attīstīties, un klientiem auto izvēli arvien biežāk ietekmē racionālie argumenti. Sixt TCO aprēķins noderēs gadījumos, kad īsti nevar izvēlēties izdevīgāko variantu starp diviem līdzīgiem piedāvājumiem cenas un aprīkojuma ziņā. Tas atvieglos izvēli kā privātpersonām, bet jo īpaši uzņēmumiem, jo aprēķinā tiek ņemtas vērā arī tā sauktās “slēptās” auto izmaksas. Tās lieliski atklāj reālās automašīnu izmaksas un padara ekspluatācijas izmaksas pārskatāmas ilgākā laika periodā,” stāsta Sixt vadītājs Baltijā Arnis Jaudzems.

 

Sixt TCO jeb auto dzīves cikla izmaksu aprēķins ir metodoloģija, kurā ņemtas vērā visas auto izmaksu pozīcijas auto dzīves cikla laikā, lai aprēķinātu vidējās auto izmaksas mēnesī. Metodoloģija ir vispārināma, un ar tās palīdzību ir iespējams salīdzināt dažādu marku un modeļu automašīnas, lai izvēlētos izdevīgāko. Sixt katru mēnesi publicēs TCO aprēķinus Latvijā pārdotāko ekonomiskās klases, kompaktklases, vidējās klases un vieglā komerctransporta klases automašīnām, tā palīdzot uzņēmumiem un privātpersonām pieņemt racionālākus lēmumus būtiskajā auto iegādes procesā. Aktuālā informācija būs pieejama www.sixt.lv/TCO.

 

“Iniciatīva ir atbalstāma, jo šī informācija sniegs daudz reālāku pārskatu par auto patieso cenu no iegādes brīža līdz tā tālākai realizācijai. Patērētājs, īpaši reklāmas iespaidā, pieņem lēmumu izteikti balstoties uz atlaidēm un akcijām, neizvērtējot patiesās izmaksas un ietaupījumus ilgtermiņā. Atgriežoties aktīvam līzinga piedāvājumam un straujam komerctransporta pieprasījuma kāpumam, TCO aprēķins būs noderīgs papildus kritērijs lēmuma pieņemšanā, ko ņemt vērā izvērtējot auto pirkšanas piedāvājumus,” Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Andris Kulbergs.

 

Kā liecina apkopotā informācija par 2011.gada 1.ceturksnī pārdotākajiem auto ekonomiskajā klasē iecienītākās ir Ford Fiesta un Hyuindai i20 markas automašīnas ar benzīna dzinējiem, kompaktklasē pārliecinošs līderis ir Ford Focus ar 1.6 benzīna dzinēju, kam seko Suzuki SX4, VW Golf un Renault Megane automašīnas; vidējā klasē pirktākās ir VW Passat un Toyota Avensis automašīnas, savukārt vieglo komercauto klasē visvairāk pārdotie auto ir Citroen Berlingo un Peugeot Partner. No visiem iegādātajiem auto tikai aptuveni 5% iegādājušās privātpersonas; attiecīgi 95% iegādājušās juridiskas personas, izmantojot līzingu vai veicot norēķinus uzreiz. Analizējot pārdotāko automašīnu sadalījumu pa klasēm 67.7% ir kompaktklases automašīnas, 13.3% komerctransports, 10.9% vidējās klases un 8.1% ekonomiskās klases automašīnas. Sixt TCO aprēķini šīm automašīnām ir pieejami www.sixt.lv/TCO.

 

Par Sixt

Sixt ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā.Šobrīd Sixt ir pieejams vairāk nekā 100 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. Sixt sniedz auto nomas, pilna servisa auto līzinga, autoparku vadības un konsultāciju pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

Par Sixt Latvija

Sixt Latvija savu darbību uzsāka 2010. gada jūnijā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk nekā septiņus gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Europcar
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81823301sec.