Pavasara saule mudina iztīrīt auto no ziemas sārņiem

Pavasara saules stari iepriecina autovadītāja sirdi, jo vairs nav jāuztraucas par akumulatora stiprumu un motors iedarbinās pie pirmās vēlmes. Taču pa ziemas laiku automašīna ir apsūbējusi un tāpēc ir jāveic pirmie pavasara auto kopšanas darbi.

Vispirms būtu jādodas uz auto mazgāšanas salonu, kur meistaram ir jāatbrīvo automašīna no ziemas sāļiem un netīrumiem, kas ir sakrājušies gan uz automašīnas virsbūves, gan arī zem automašīnas virsbūves. Jāpārbauda automašīnas krāsojuma laka un vajadzības gadījumā tā ir jānopulē, jo katra skramba var kļūt par rūsas iemeslu.

Līdz ko gaisa temperatūra nostabilizējas virs 7 grādiem un no laukiem ir pazudis sniegs, tad ir jāmontē vasaras riepas, bet ziemas riepu diski ir kārtīgi jānomazgā un jāpārbauda bojājumi.

Arī automašīnas salons ir jāiztīra no ziemas netīrumiem, kuri ir iesūkušies tepiķos un auto sēdekļos. Ādas salons būtu speciāli jāapstrādā ar ādas mīkstinātājiem. Arī plastmasas sastāvdaļas būtu jāatsvaidzina ar speciāliem pulētājiem. Ļoti svarīgi ir nomazgāt logus ne tikai no ārpuses, bet arī no automašīnas iekšpuses. Autosalonā būtu jāpārbauda vai jānomaina automašīnas salona gaisa filtri, lai sagatavotos ziedputekšņu sezonai. Logu tīrāmās slotiņas būtu ieteicams nomainīt uz jaunām.

Tīrs auto priecēs gan jūs, gan jūsu kaimiņus, gan jaunas paziņas, bet autoceļu uzturētājiem ir jāparūpējas par auto ceļu kārtību un tīrību!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49323106sec.