Swedbank: iedzīvotāji visbiežāk pērk 5 gadus vecus auto, jauno auto segmentā iecienīti krosoveri

Swedbank dati rāda, ka šī gada deviņos mēnešos, salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn, privātpersonu auto līzinga tirgus audzis par 25%. Vispieprasītākie ir 5 līdz 7 gadus veci spēkrati. Jauno auto segmentā uzvaras gājienu turpina tā sauktie parketa džipi jeb krosoveri – katrs sestais līzinga darījums slēgts, lai iegādātos kādu no šīs klases automobiļiem.

"Iedzīvotāju paradumi automašīnu iegādē pēdējo gadu laikā nav būtiski mainījušies, taču ievērības cienīgs ir fakts, ka līzinga darījumu apjoms pieaug visos automašīnu segmentos. Tas rāda, ka iedzīvotāju noskaņojums turpina uzlaboties. Auto līzingā patlaban izvēli pamatā nosaka tādi racionālie kritēriji kā tehniskā komplektācija un cena. Vienlaikus ir novērojama jauna tendence - iedzīvotāji arvien vairāk izvēlas neklātienes risinājumus līzinga noformēšanai. Priekšroka tiek dota iespējai kārtot visus ar līzingu saistītos jautājumus internetbankā – no pieteikšanās līzingam un izmaiņu veikšanas līdz pat saistību dzēšanai," saka Kaspars Sausais, Swedbank Privātpersonu līzinga atbalsta nodaļas projektu vadītājs.

Iedzīvotāji pieturas pie pārbaudītām vērtībām – Volvo, Volkswagen un BMW

Joprojām līzinga tirgū dominē lietotas automašīnas – aptuveni 75% no visiem līzinga darījumiem privātpersonām bijuši lietoto auto segmentā. Īpaši aktīva auto tirdzniecība noris tieši starp privātpersonām. Swedbank dati rāda, ka aptuveni 70% gadījumos auto pārdevējs ir privātpersona.

Savukārt izmaiņas starp iecienītākajiem auto šogad nav novērojamas – šī gada pirmajos deviņos mēnešos iedzīvotāji visvairāk iegādājušies Volvo, Volkswagen un BMW markas automašīnas.

Jauno auto līzinga tirgus audzis par 15%, visvairāk pērk Nissan Juke

Jauno auto līzinga tirgus šī gada pirmajos deviņos mēnešos, salīdzinot ar šo periodu pērn, audzis par 15%. Populārākās šogad ir Nissan, Hyundai un Toyota automašīnas. Kā aplieicina Swedbank dati, iedzīvotāju jaunu spēkratu izvēlē dominē krosoveri, jo īpaši Nissan Juke.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87372899sec.