Zināmi pārceltā Rally Liepāja datumi

Februāra sākumā paredzētā, bet Latvijas ziemai neraksturīgi silto laikapstākļu dēļ atceltā, FIA Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posma Rally Liepāja norise pārcelta uz 2016. gada 16. – 18. septembri.

Visiem Rally Liepāja ieejas karšu īpašniekiem svarīgi ņemt vērā, ka iegādātās ieejas kartes būs derīgas arī septembrī paredzētajā Rally Liepāja norises laikā, un ar tām varēs apmeklēt visus jaunajā norises laikā notiekošos rallija ātrumposmus. Tomēr, ja ieejas karšu īpašniekiem Rally Liepāja jaunajos datumos jau ir paredzēti citi plāni, tad rallija organizators dod iespēju līdz pat 2016. gada 31. martam ieejas kartes atgriezt, saņemot atmaksu. Ieejas karšu atgriešanas noteikumus lūdzam skatīt interneta mājaslapā www.lvrally.com!

"Man ir liels gandarījums, ka Starptautiskā automobiļu federācija (FIA) un čempionāta rīkotājs Eurosport Events izrādīja lielu pretimnākšanu un kopīgi strādājot esam atraduši visām pusēm piemērotu Rally Liepāja norises laiku, kas, neskatoties uz dabas untumiem, tepat Latvijā ļaus sarīkot drošu un augstas kvalitātes Eiropas čempionāta posmu.

Lai gan līdz šim Rally Liepāja bija čempionāta vienīgais ziemas posms, kurā tiek izmantotas riepas ar garajām sporta radzēm, esmu pārliecināts, ka Kurzemes ātrumposmi Eiropas rallija meistariem arī rudenī sniegs tik pat unikālu un sarežģītu pārbaudījumu. Ceru, ka sacensību norisi septembrī atzinīgi novērtēs arī skatītāji, kuriem jaudīgo pilnpiedziņas R5 klases automašīnu braukšana pa grunts seguma ceļiem būs nebijis, un ilgi gaidīts piedzīvojums!

Rally Liepāja arī saglabās savu nozīmīgo lomu plašu popularitāti ieguvušajā ERČ Junioru čempionātā – ja iepriekš Latvijā bija paredzēta pirmā posma norise, tad šobrīd Liepājas un Kuldīgas apkārtnē norisināsies čempionāta noslēdzošais posms, kas ļauj sagaidīt intriģējošus notikumus arī priekšpiedziņas R2 klasē. Atcerēsimies, ka 2015. gadā Eiropas vicečempiona titulu Junioru ieskaitē izcīnīja Latvijas pārstāvji – Sports Racing Technologies rallija komandas ekipāža Ralfs Sirmacis/ Artūrs Šimins, kuri šogad startē ar pilnpiedziņas Škoda Fabia R5!" Rally Liepāja rīkotājs, RA Events direktors Raimonds Strokšs.

"Esam ļoti priecīgi izziņot jaunu Rally Liepāja norises datumu, un vēlamies pateikties FIA Rallija komisijas locekļiem par viņu izpratni. Rally Liepāja ir uzticams ERČ partneris kopš Eurosport Events pārņēma čempionāta organizēšanu 2013. gadā. Šo trīs gadu laikā, sarīkojot visiem ERČ standartiem atbilstošu ziemas ralliju, RA Events ir paaugstinājuši sacensību norises kvalitāti un radījuši tām unikālu atmosfēru. Rally Liepāja ir lieliskas treniņsacensības pirms FIA pasaules rallija čempionāta posma Zviedrijā, un pēdējos divus gadus arī atklājis ERČ Junioru čempionāta sezonu. Tas viss ir padarījis Rally Liepāja par vienu no svarīgākajiem ERČ sezonas pieturas punktiem.

Atrast brīvu vietu pasākumu kalendārā nebija viegls uzdevums. Mums bija jāizvairās no Rally Liepāja vienlaicīgas norises ar kādu no pasaules rallija čempionāta posmiem. Tāpat starp sacensībām jāietur pietiekami liela pauze, lai komandām pietiktu laika pārvietot visu tehniku. Jaunais norises datums sniedz mums iespēju saglabāt ERČ asfalta un grunts seguma ralliju skaitu, kā arī nodrošināt sešu posmu norisi tik populārajā ERČ Junioru čempionātā. Šodien izziņojot jauno Rally Liepāja norises datumu, mēs ceram, ka būsim devuši pietiekami daudz laika, lai gan komandas, gan skatītāji spētu pilnvērtīgi sagatavoties lieliskai rallija nedēļas nogalei!" FIA Eiropas rallija čempionāta koordinators Jean-Baptiste Ley.

Visi jaunumi un cita informācija par Rally Liepāja atrodama interneta mājaslapā www.lvrally.com.

2016. gada FIA Eiropas rallija čempionāta kalendārs:

10.-12. marts    Rally Islas Canarias     (Spānija, asfalts)

7.-9. aprīlis    Circuit of Ireland Rally     (Lielbritānija, asfalts)

6.-8. maijs    Acropolis Rally     (Grieķija, grunts)

2.-4. jūnijs    SATA Rallye Açores     (Portugāle, grunts)

23.-25. jūnijs    Kenotek by CID LINES Ypres Rally     (Beļģija, asfalts)

15.-17. jūlijs    auto24 Rally Estonia     (Igaunija, grunts)

4.-6. augusts    Rajd Rzeszowski     (Polija, asfalts)

26.-28. augusts    Barum Czech Rally Zlín     (Čehija, asfalts)

16.-18. septembris    Rally Liepāja    (Latvija, grunts)

7.-9. oktobris    Cyprus Rally     (Kipra, grunts)

Rezerves posms:

20.-22. oktobris    Rallye International du Valais     (Šveice, asfalts)

2016. gada FIA ERČ Junioru čempionāta kalendārs:

7.-9. aprīlis    Circuit of Ireland Rally     (Lielbritānija, asfalts)

2.-4. jūnijs    SATA Rallye Açores     (Portugāle, grunts)

23.-25. jūnijs    Kenotek by CID LINES Ypres Rally     (Beļģija, asfalts)

15.-17. jūlijs    auto24 Rally Estonia     (Igaunija, grunts)

26.-28. augusts    Barum Czech Rally Zlín     (Čehija, asfalts)

16.-18. septembris    Rally Liepāja    (Latvija, grunts)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.80819201sec.