Alūksne aicina uz saviem pilsētas svētkiem no 4. līdz 6. augustam!

No 4. līdz 6. augustam Alūksne svinēs savus pilsētas svētkus, aicinot tuvus un tālus alūksniešus un svētku viesus pulcēties trīs dienu garumā, lai baudītu satikšanās prieku un plašu svētku pasākumu klāstu.

Šogad svētki īpaši iezīmēsies ar divu latviešu mūzikā nozīmīgu personu jubilejas pasākumiem. Pirmais no tiem – Borisa Rezņika 70 gadu jubilejas koncerts Pilssalas estrādē izskanēs jau piektdien, 4. augustā, pulksten 21.00 Alūksnes pilsētas svētku atklāšanas vakarā. Kopā ar jubilāru uz skatuves būs daudzi zināmi dziedātāji, tostarp divi alūksnieši – Kristīna Zaharova un kopā ar grupu "Eolika" – arī Dainis Dobelnieks. Tāpat koncertā dziedās Aija Vītoliņa, Kristīna Zaharova, Ralfs Eilands, Mārtiņš Ruskis, Ginta Krievkalna, kā arī muzicēs šobrīd popularitāti iemantojušais Mārcis Auziņš ar savu muzikālo grupu un stīgu kvartets. Ieeja uz koncertu ir no 5 līdz 10 eiro. Biļetes jau ir nopērkamas iepriekšpārdošanā Alūksnes Kultūras centrā, "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā vai bilesuparadize.lv. Svētku rīkotāji – Alūksnes novada pašvaldība un Alūksnes Kultūras centrs – aicina apmeklētājus izmantot šo iespēju un ieejas biļetes iegādāties laikus, lai izvairītos no drūzmēšanās pirms pasākuma sākuma.

Piektdienas vakarā pulksten 19.30 arī jaunieši aicināti uz latviešu hiphopa producenta, bītmeikera un repera Anša koncerttūri. Savukārt pirms pusnakts pie Alūksnes Kultūras centra visas paaudzes aicinātas uz pirmo svētku balli, kurā par muzikālo noskaņojumu rūpēsies Alūksnes mūziķu grupas.

Sestdienas rīts no pulksten 9.00 sāksies ar norisēm pie Jaunās pils - amatnieku tirdziņš, "Radošais dārzs" ar dažādām radošām darbnīcām, meistarklasēm, tikšanās ar māksliniekiem, lielformāta spēles, radošu atmosfēru un īpašs teritorijas noformējums. Pirmo reizi pilsētas svētku laikā no pulksten 9.00 būs atvērta novada uzņēmēju prezentācijas telts "Radīts Alūksnē", kurā uzņēmēji varēs atraktīvi prezentēt savu produkciju un pakalpojumus svētku apmeklētājiem. Sestdienas priekšpusdienā 11.00 pie Jaunās pils notiks ilgi gaidītās novadnieka Aleksandra Pelēča bērnu dzejas grāmatas "Čabiņš" atvēršanas svētki.

Turpat blakus - Jaunajā pilī Alūksnes muzejā 11.00 notiks Alūksnes mākslinieku kopizstādes "Laiks savējiem" atklāšana, būs apskatāma ASV dzīvojušās novadnieces Austras Lindes darināto 120 tautu meitu tērpu izstāde. Mākslas izstāde pilsētas svētku sestdienā būs skatāma arī Alūksnes Mākslas skolā – tā būs Latvijas Mākslinieku savienības ceļojošā izstāde "Klusā daba".

Sestdien pilsētā būs vērojamas vairākas 2. Starptautiskā deju festivāla "Alūksnes vasara" norises. Pulksten 11.00 festivāla dalībnieki dosies krāšņā gājienā pa pilsētas ielām. Gājiena laikā būs divas pieturas – viena skvērā Lielā Ezera ielā, otra pie Alūksnes Kultūras centra, kur katrs kolektīvs sevi parādīs ar mazu priekšnesumu. Savukārt no pulksten 12.00 līdz pat aptuveni 15.30 kolektīvi rādīs savas deju programmas pie Jaunās pils. Sestdienas vakarā pulksten 20.00 festivāla noslēguma koncerts Pilssalā tiek veidots kopā ar grupu "Auļi", uguns šovu no Daugavpils un Alūksnes loku šāvēju klubu "Ziemeļnieks". Koncerta noslēgumā debesīs virs Pilssalas estrādes uzšausies svētku salūts. Ieeja uz festivāla lielkoncertu ir bez maksas.

No pusdienlaika līdz pat vēlai pēcpusdienai sestdien pie Alūksnes Kultūras centra notiks dažādas norises lieliem un maziem. Te pulksten 12.00 muzicēs Latvijas televīzijas konkursa "Supernova 2017" dalībnieks Miks Galvanovskis. Pulksten 13.00 pašvaldība suminās visus skaistāko novada sētu īpašniekus, no 11.00 līdz 15.00 notiks īpaša Enerģijas diena, kurā ikviens interesents varēs uzzināt, kā samazināt elektropatēriņu, piedalīties dažādos konkursos un aktivitātēs.

Pašvaldība turpinās tradīciju sumināt to mazo alūksniešu ģimenes, kurās kopš pērnā gada pilsētas svētkiem līdz pat šiem pasaulē nācis mazulis un būtisks nosacījums – jaundzimušā mazuļa dzīvesvieta ir deklarēta Alūksnes pilsētā.

Pēcpusdienā pulksten 17.00 pie Kultūras centra notiks arī muzikāla izrāde visai ģimenei "Lielais talantu šovs", kurā iesaistīties varēs arī skatītāji.

Visas dienas garumā no 11.00 līdz 18.00 turpat skvērā būs pieejamas aktivitātēs ģimenēm un bērniem – piepūšamās atrakcijas, foto pietura, virtuālās realitātes brilles, biedrības "Pigori" radošās aktivitātes. Te pieturēs arī "Bānītis – ekspresis", kurš svētku apmeklētājus vizinās pa pilsētu. Savukārt iesaistoties Bānīša laupītāju radošajās aktivitātēs, būs iespējams tikt pie gardās putras.

Sestdienā pulksten 14.00 Alūksnes Kultūras centrā notiks otrs ar jubileju saistītais pasākums – atzīmējot komponista 60 gadu dzīves jubileju, ikviens Uģa Prauliņa talanta cienītājs šajā dienā aicināts uz tautas mūzikas cikla "Pagānu gadagrāmata" koncertu. Tajā kopā ar Uģi Prauliņu uz skatuves būs vīru koris "Gaudeamus" (diriģents Ivars Cinkus), solisti Asnate Rancāne, Lauma Bērza un Ivars Cinkuss, Pagānu gadagrāmatas etno roka grupa, kuras sastāvā ir Andris Sējāns, Reinis Sējāns, Latvīte Cirse, Māris Muktupāvels, Leons Sējāns, Ilze Grunte, Andris Grunte, Ivars Cinkuss. Biļetes cena uz šo koncertu ir 8 EUR un arī šīs biļetes ir iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Alūksnes Kultūras centrā, "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā vai www.bilesuparadize.lv. Savukārt dienas noslēgumā pulksten 23.00 visi aicināti uz zaļumballi, kas notiks Pilssalas estrādē.

Sporta aktivitāšu cienītājiem - stiprākie kungi un arī dāmas pulksten 1.00 aicināti piedalīties sporta kluba "Spēka pasaule" rīkotajā spēka konkursā "Latvijas spēcīgāka pilsētā", lai šo titulu šogad izcīnītu Alūksne. Un adrenalīna gūšanai būs iespējams vērot ekstrēmo velo šovu 13.30.

Svētdien jau tradicionāli alūksniešu dzimtas pulcēsies Alūksnes Lielajos (11.00) un Mazajos kapos (12.00), lai pieminētu savus mūžībā aizgājušos tuviniekus, tiktos ar vēl nesatiktajiem radiem, draugiem un paziņām un svinētu dzīvi, jo tieši tāds ir Alūksnes kapusvētku moto – svinēt dzīvi! Savukārt pēc kapusvētkiem 13.00 Tempļakalna nogāzē uz solokoncertu "Te nu es esmu" aicinās dziedātājs Nikolajs Puzikovs. Lietus gadījumā koncerts var tikt pārcelts uz Alūksnes Kultūras centru.

Savukārt pēc tam, kad alūksnieši būs pavadījuši mājās savus viesus, mierīgai noskaņai pulksten 18.36 visi laipni aicināti uz projekta "1836" sirsnīgu bezmaksas koncertu Alūksnes Kultūras centra Mazajā zālē. Pirms tam, pulksten 17.00 plānota arī projekta "1836" Latvijas simtgadei veltītā robežstaba ierakšana Alūksnes ezera krastā, Pleskavas ielas malā aiz 7. Siguldas kājnieku pulka pieminekļa. Projekta īstenotāji pagaidām tur noslēpumā to, kādi mākslinieki muzicēs koncertā Alūksnē, tomēr citos līdzīgos koncertos piedalījušies tādi zināmi mākslinieki kā Goran Gora, Renārs Kaupers un citi. Aicinām alūksniešus apmeklēt gan projekta "1836" robežstaba ierakšanu, gan projekta koncertu Alūksnes Kultūras centrā.

Sīkāka informācija par svētku aktivitātēm Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv. Laika apstākļu dēļ programmā var notikt izmaiņas, tādēļ aicinām sekot līdzi Alūksnes novada pašvaldības un Alūksnes Kultūras centra sociālo tīklu kontiem!

Alūksnes pilsētas svētkus organizē Alūksnes novada pašvaldība un Alūksnes Kultūras centrs. Paldies Alūksnes pilsētas svētku atbalstītājiem – AS "SEB banka", AAS "InterRisk Vienna Insurance Group", SIA "Mārkalnas bruģis", Valsts Kultūrkapitāla fondam, informatīvajiem atbalstītājiem – Latvijas radio, laikrakstiem "Alūksnes Ziņas" un "Malienas Ziņas", portālam aluksniesiem.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91659188sec.