Tūristu skaits Alūksnē dubultojies

Pašreizējo ceļošanas ierobežojumu dēļ strauji audzis vietējo tūristu skaits, kas brīvdienās izvēlas apceļot Latviju.

Jau ierastajiem galamērķiem, tādiem kā Cēsis, Kuldīga, Liepāja, pārliecinoši pievienojusies arī Ziemeļvidzemes pērle Alūksne, kas jau vairākus gadus arvien veiksmīgāk attīsta savu tūrisma piedāvājumu.

Kā norāda Alūksnes novada Tūrisma Informācijas centrs, salīdzinot ar 2019. gadu, šogad vismaz uz pusi audzis tūristu skaits visos novada tūrisma objektos, Alūksnes Bānīša stacijā sasniedzot pat 138% pieaugumu. Kā jau tas nereti notiek, viena laba lieta piesaista arī citas, un šogad Bānīša stacijas kvartāls ir turpinājis attīstīties - tepat blakus durvis vērusi stilīga burgernīca "Tvaiks x Ogle", kuras īpašnieki iedvesmu smēlušies, vairākus gadus dzīvojot Itālijā, bet nu atgriezušies, lai attīstītu savas uzņēmējdarbības idejas šeit.

Mairis Arājs, "JM Grupa" valdes priekšsēdētājs: "Mēs viesmīlības uzņēmējdarbības segmentā darbojamies jau no 2000. gada, protams, Covid-19 ierobežojumi savā ziņā nākuši par labu, jo cilvēki vairāk ceļo Latvijas, Baltijas robežās. Abās mūsu viesnīcās - gan "Hotel Jolanta", gan viesnīcā "Bahnhof" vērojams apmeklētāju pieaugums, un īpaši priecājamies, ka šīs vasaras laikā tiem, kas jau viesojušies, ir tendence atgriezties. Novērojām, ka daudz ir tūristu arī no Kuldīgas, Liepājas – kas izvēlas uzturēties Alūksnē vairākas dienas. Domājot par attīstību un nākotni, gan uzņēmējiem, gan pašvaldībai jādomā, kā pilnveidoties un piedāvāt arvien ko jaunu un saistošu. Lielākā daļa no tūristiem pie mums ir ģimenes ar bērniem, un jārada tiem atbilstošs piedāvājums – rotaļu laukumi gan ārtelpās, gan iekštelpās, un citas mūsdienīgas izklaides, jo ar pastaigu parkā visiem nepietiek."

"Esam gandarīti par katru uzņēmēju, kas sniedz pienesumu tūrisma nozarei un papildina pilsētas viesmīlības sektoru. Alūksnes pilsētai un novadam, kļūstot atpazīstamam, strauji pieaug arī tūristu skaits, tas mudina domāt par attīstību. Šobrīd prioritāri mums būtu jāattīsta piedāvājums arī ziemas sezonai, jo pie mums sniegs uzsnieg pirmajiem un nokūst pēdējiem. Ikdienā jau vairākus gadus saskaramies ar problēmu, ka nav iespējams uzņemt lielas tūristu grupas – 40 cilvēki un vairāk, jo nav iespējams vienkopus nakšņot. Tāpat liela daļa tūristu izvēlas atpūtu Igaunijā, kur atrodas SPA un izklaides centri," atklāj Alūksnes novada Tūrisma un informācijas centra vadītāja Iveta Veļķere.

Par Alūksnes popularitāti varam pārliecināties arī no populāru cilvēku atsauksmēm un skaistajiem foto sociālajos tīklos. "Katru gadu atgriežos, lai paciemotos un pamielotu sirdi, kā šī pilsēta kļūst arvien pievilcīgāka. Gluži kā sieviete, kas, laikam ejot, pieņemas vērtībā - apjauš un nes lepni savu unikalitāti, arvien iemācās ko jaunu un izkopj senapzināto, godā tradīcijas un nezaķpastalo atšķirties," atklāj dziedātāja Linda Leen savā Facebook.com profilā. "Alūksne is the new black."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40399289sec.