Kur un kā baudīt vasaras priekus Alūksnē

Alūksne jau izsenis ir bijusi īpaša ar to, ka šeit ar pārliecību ir baudāmi visi četri gadalaiki! Vasaras sezonā Alūksnes ezers un Pilssala pārvēršas par īstu idilli relaksētas atpūtas cienītājiem. Un kā gan vēl labāk, ja ne laiski ķerot saules starus, tverot ezera viļņus, vēju un ātrumu, pozitīvās emocijas vai dodoties veldzējošās pastaigās.

Atpūta uz Alūksnes ezera- tas var būt izzinošs piedzīvojums uz Plosta “Kaija” vai Kuģīša “Marienburg”. Tā var būt relaksēta kopā būšana, minot katamarānu apkārt Pilssalai un vērojot ezerā mītošās putnu ģimenes. Tas var būt romantisks randiņš, airējot uz teikām apvīto mīlnieku “Cepurītes” salu. Iespējams kādam tā būs jauna pieredze, mācoties airēt smailīti. Asāku izjūtu cienītājiem- braucieni ar motorlaivu vai ūdensmotociklu.

Īstu veldzi sniedz peldes Alūksnes ezerā. Labiekārtota peldēšanas vieta ir ierīkota blakus bērnu rotaļu laukumam, kur allaž valda bērnu smiekli, kņada un prieks.

Ja vēlies izriteņot Alūksni un parkus “ar glanci”, dodies uz Velo ostu, kur plašā sortimentā ir elektrobraucamie, gokarti, ģimenes velosipēdi un vēl! Kāds tad izskatās Alūksnes ezers no visām debess pusēm? Izaicini sevi un dodies 22 km velobraucienā apkārt Alūksnes ezeram!

Jaunums Alūksnē- vilcieniņš “Severīns” aicina publiskos un privātos piedzīvojumu braucienos pa Alūksnes pilsētu,  audiogida un “Severīna” taurēm skanot!

Dabas un kultūrvēstures baudītājiem iesakām pastaigas gar Livonijas ordeņa pilsdrupām un pa Alūksnes muižas parku, kas pārsteidz ar mazajām arhitektūras formām- Tempļiem, paviljoniem, strūklakām, granīta soliņiem un Čukstošo laternu, kas aicina doties līdz Mauzolejam un izzināt Fītinghofu dzimtas stāstus.

Tik dažādi ir muzeji un ekspozīcijas Alūksnes novadā! Bānīša stāsti, Baronu Volfu, Fītinghofu dzīves stāsti mūsu pusē, Bībeles 40 pasaules valodās, 120 lellītes miniatūru tautas tērpos, Vidzemes sētas, malēniešu stāsti un vēl!

Alūksnes Pilssalā izveidoti volejbola un basketbola laukumi, līdzās stadionam ir ierīkoti āra trenažieri, kuros veselīgi pavadīt brīvo laiku. Pilssalu un Tempļa kalnu savieno Tempļaklana ielas gājēju tilts, apaļajās stundās no plkst. 10:00- 24:00  pirmās 15 minūtes priecējot ar noskaņu mūziku. No Tempļa kalna virsotnes pār Alūksnes ezeru paveras plašs skats uz Muižas parku un Pilssalu. Parkā ir 37,8 m augstais Alūksnes skatu tornis, bet asāku izjūtu cienītājiem- ir pieejams gaisa trošu nobrauciens “Zzzippp” pāri Alūksnes ezeram.

Makšķerēšanas entuziastiem atgādinām, ka Alūksnes ezera ūdeņos plašā sortimentā mīt vairāk nekā 12 dažādu sugu zivis. Vien nedaudz pacietības un “Ne asakas!”

Pēc atpūtas baudi Alūksnes maltīti kādā no Alūksnes kafejnīcu terasēm! Vaicājiet Alūksnes Profitroļus, Desertu “Diena un nakts” un mūsu pašu Alūksnes alu!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53497005sec.