Salaspils novada tūrisma speciāliste par tūrismu aizvadītajā 2021. gadā un gaidāmajiem jaunumiem

Travelnews.lv, sākoties jaunajam gadam, vaicā Latvijas pilsētu un novadu tūrisma informācijas centriem piecus jautājumus. Šoreiz atbildes uz tiem sniedz Salaspils novada domes Attīstības daļas Tūrisma organizatore Jana Freimane.

1.    Kādus jaunus tūrisma pakalpojumus, objektus un produktus piedāvāsiet Latvijas un ārvalstu ceļotājiem 2022. gadā?

Vēl ir nedaudz pāragri spriest un saprast, jo kopējo Salaspils novada uzņēmēju aptauju veiksim martā, kad arī sapratīsim, kā iepriekšējo gadu ir pārdzīvojuši mūsu sadarbības partneri – esošie tūrisma uzņēmēji, un vai plānos arī šogad piedāvāt savus līdzšinējos pakalpojumus, kā arī jaunus. Tāpat tūrisma piedāvājums būs ievērojami atkarīgs no tā, kādas vadlīnijas un redzējumu novada tūrisma attīstībai izvirzīs novada pašvaldība, domājot par finanšu līdzekļiem, to izlietojumu un galvenajām novada prioritātēm. Uz aktīvās tūrisma sezonas sākuma laiku šo informāciju noteikti varēsim papildināt ar skaidrāk un detalizētāk iezīmētām līnijām.

2.    Kā vērtējat no tūrisma viedokļa aizvadīto 2021. gadu?

Mums, Salaspils novada tūrisma kopainā, pagājušais 2021. gads noteikti bija raženāks, ievērojami aktīvāks un dinamiskāks kā 2020. gads. Līdz ko varējām, tā organizējām un realizējām vairākus klātienes pasākumus, lai pēc iespējas vairāk attīstītu sadarbības iespējas ar tūrisma uzņēmējiem, kā arī aktīvi veicinājām tūrisma objektu iekārtošanas, labiekārtošanas un uzlabošanas darbus.

Neskatoties uz visiem apstākļiem un ierobežojumiem, novadā noorganizējām gan velobraucienu, gan vairākas ekskursijas, gan laivu braucienu, gan purva pārgājienus, divus gana lielus un kvalitatīvus jaunus tirgus Doles muižā Doles salā, iegādājāmies divas tūrisma spēļu aplikācijas. Sadarbībā ar Roadgames ir izveidota pastāvīga Salaspils pilsētmedību spēle, savukārt sadarbībā ar Cilpo.lv Latvijas Neatkarības svētkos izveidojām un realizējām mobilās aplikācijas spēli “Salaspils lokālpatriots”. Tika uzstādīti 4 piemiņas stendi pilsētai un novadam nozīmīgās piemiņas vietās, tika veikti ievērojami AKO piemiņas zīmes un teritorijas uzlabošanas un atjaunošanas darbi. Salaspils novadā attīstījām arī Svētā Jēkaba ceļa maršrutu, to nomarķējot dabā gan ar uzlīmēm, gan norāžu stabiņiem.

Tāpat tika noorganizētas pirmās klātienes gidu apmācības Salaspils Memoriālā, izveidots pastāvīgs kājāmgājēju maršruts – spēle ar uzdevumiem “Salaspils dižie un īpašie koki”, kā arī Salaspils svētkiem par godu tika realizēta un iedzīvināta spēle “8.3.5. Vēsture.Kultūra.Tūrisms.”

Salaspils novads uz doto brīdi var lepoties arī ar 4 patiesi kvalitatīviem, estētiski skaistiem un pārliecinošiem tūrisma videoklipiem, kas tapuši sadarbībā ar “Filmday” un Jurģi Kreili – “Atklāj dabu Salaspilī!”, “Ceļojums uz Doles salu”, “Pārsteidzoša vasara Salaspilī” un “Iepazīsti Salaspili 2021. gadā!”

Sadarbībā ar tūrisma reģionu zīmolu “Exit Rīga” realizējām Tūristu dienas Salaspils novadā 2021. gada jūlijā vienas nedēļas garumā, savukārt sadarbībā ar “Lauku Ceļotājs” pie mums, Salaspilī, pirmo reizi notika gan “Atvērtās dienas laukos”(10.-13.06.), kur dalību ņēma 4 tūrisma uzņēmēji, gan arī “Mājas kafejnīcu diena” sadarbībā ar Ropažu novadu, kas notika 4. septembrī, un kurā dalību ņēma 8 dalībnieki no Salaspils novada.

Ir pamats uzskatīt, ka vietējo novada viesu un apmeklētāju kritums pagājušā gadā netika novērots, taču noteikti negatīvi ietekmēta bija ārvalstu tūristu plūsma, ko izjuta visi iespējamie tūrisma pakalpojumu sniedzēji.

3.    Vai novadu reforma 2021. gadā kaut kādā veidā ir ietekmējusi tūrisma dzīvi novadā un pilsētā?

Nē, nav ietekmējusi, jo Salaspils novada robežas palika neskartas un nemainītas. Turpinām darboties sava paša novada robežu ietvaros, ne plašāk, ne šaurāk.

4.    Kādi galvenie uzdevumi vai darbi tiek plānoti 2022. gadā, lai uzlabotu tūrisma infrastruktūru un ceļotāju labsajūtu?

Plāni un iecerētie pasākumi Salaspils tūrismā, kā arī jauninājumi ir iecerēti daudz un lieli, taču vēl droši nevaru apgalvot, ka visiem tiem tiks dots akcepts un atbalsts, tāpēc ieskicēšu pāris idejas, ko vēlētos ieplānot un paspēt realizēt:

-    Jauns tematisks kājāmgājēju maršruts pilsētā

-    Piemiņas stenda uzstādīšana pie 2.Pasaules kara karagūstekņiem

-    Ekstrēmāks garās distances maršruts novadā

-    Veloceliņu infrastruktūras uzlabošana, papildināšana ar jaunām zīmēm, jauna velomaršruta karte Doles salā

-    Organizētie klātienes pasākumi ar pievienoto vērtību – velobrauciens, ūdenstūrisma pasākums, vairākas ekskursijas, jauni purva pārgājieni

-    Koprades un ciešākas sadarbības veicinoši radošie pasākumi, atbalstot vietējos novada amatniekus un mājražotājus

-    Doles muižas tirgus tradīcijas turpināšana (paredzami 2 tirgi ar kultūras programmu)

Šo ieceru lādīte ir vēl pilnāka, tā kā, Salaspilī noteikti ir un būs vairāk, kā varat iedomāties!

5.    Kāds būtu jūsu vēlējums tūrisma zinu portālam Travelnews.lv un Latvijas ceļotājiem 2022. gadā?

Jau esošiem ceļotājiem un tiem, kas plāno par tādiem būt - nepazaudēt sevī to ceļotāja un atklājēja garu sirdī un dzirksti acīs, kas parādās un uzplaiksnī, arvien kaut ko jaunu ieraugot un uzzinot, esot gan kā tūristam savā pilsētā, gan apceļojot un pieredzot Latviju, Baltiju vai arī atklājot citus ceļojuma galamērķus! Noteikti tiecieties izzināt, un sevi tādējādi bagātināt! Travelnews.lv novēlu ļoti daudzus rakstus angļu valodā, kas tādējādi liecinātu par to, ka arī ārvalstu tūrisms atkal ir atgriezies, lai ļautu kopējai tūrisma ainai Latvijā beidzot patiešām iedvesmojoši atdzimt.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00467706sec.