Citādi Rožu svētki Tukumā

No 16. līdz 18. jūlijam Tukumā svinēsim Citādus Rožu svētkus! Šis laiks nesis ne vien ierobežojumus, bet arī iedvesmu un radošumu, domājot par jauniem un vēl nebijušiem formātiem.

Galvenie svētku elementi būs pieci vides objekti, kuri svētku viesus priecēs visas trīs svētku dienas. Tajos tiks ievīti vairāk nekā 20 tūkstoši rožu ziedu. ZIEDU LAIVA iešūpos mūs sapņainā ceļojumā Meža ielā. Brīvības laukumā būs apskatāms lielais ROŽU VAINAGS. Tukku Magi teritorijā kompozīcija MĀKSLAI VAJAG TELPU izsapņos sapni par jaunu un modernu kultūrtelpu mūsu pilsētā. Pilsētas parka SAPŅU PIETURĀ varēsi gaidīt savu sapņu autobusu vai sapņu princi. Savukārt Talsu ielā būs iespējams kavēties atmiņās, piedzīvojot PUĶU BĒRNU NOSTAĻĢIJU.

Lielformāta ziedu objekti pilsētā

ROŽU VAINAGS | Brīvības laukumā | Autores: Anita Stikāne un Agra Maulāne

Rožu vainags Brīvības laukumā ir svētku galvenais simbols. Ikreiz tajā tiek ievīti vairāk nekā pieci tūkstoši rožu ziedu, kas apliecina milzīgo kopības spēku. Šogad tas iecerēts kā sapnis par mūžīgo un nepārtraukto saules ceļu. Ar vainagu mēs atgādinām, cik liela nozīme ir tradīcijām, un apjaušam, cik svarīgi atcerēties savus pirmsākumus, kas secīgi mūs ieved šodienā – kārtējos Rožu svētkos.

ZIEDU LAIVA | Meža ielā 4 | Autores: Evita Šteinerte – Pudāne un Dace Baumane

Katrs varam iztēloties rāmu ūdeni, kura atspulgā spēlējas zvaigznes... Par to var tikai pasapņot, tomēr darba autores aicinās iztēloties neiespējamo. Pēkšņi liellaiva piestās pašā pilsētas vidū un aicinās fantazēt par tāliem, piedzīvojumu pilniem ceļojumiem. Kāda romantika – “Un laivā mēs ar tevi vien...” Arī tautasdziesma aicina - “Tais’, brālīti, ziedu laivu...”, jo tā taču viegla laiva, un var iznest krastā vainadziņu.

SAPŅU PIETURA "| Tukuma Pilsētas parkā | Autore: Evita Kleinhofa

Apstājies no ikdienas skrējiena un ievelc elpu. Baudi mirkli sapņu pieturā. Apsēdies uz cerību soliņa un ļaujies sapnim ne tikai par rozi. Būt blakus, satikt savus mīļos, aprunāties, saņemt nedalītu uzmanību - arī tas šobrīd nereti ir sapnis.

MĀKSLAI VAJAG TELPU | Tukku Magi pagalmā | Autore: Liene Smeltere Ķiece

Līdz ar Tukuma Katrīnu, kura sapņo par rozi, ļausimies ilgām pēc skaistas mākslas telpas mūsu pilsētā. Vīzija var pārvērsties īstenībā, ja iegulda radošumu un izdomu. Tukku Magi aicina iedvesmoties no tā, kas mums apkārt, un saskatīt potenciālu vietā, kur senais satiekas ar mūsdienīgo.

PUĶU BĒRNU NOSTAĻĢIJA | Talsu ielā 4 | Autore: Madara Kukša

Nepavisam ne tik tālā nākotnē arī šodiena būs nostalģija - gan domājot par sadzīviskām lietām, gan modi, gan jūsmīgu romantiku. Cik gan tas ir skaisti – saņemt kaudzi ziedu, vēl labāk – īstu ziedu vāģi! Pa tā logiem un durvīm kā putu mākonis izlīs krāsains prieks, jo šodien mūsu sapņos ir jautrība, bezbēdība un vēlme pēc mazām dullībām.

SVĒTKU NORISE - piektdiena, 16.jūlijs

16. jūlijā no 11.00 līdz 17.00, apmeklējot pilsētu, ikvienam ir iespēja atnest savu rozi uz Brīvības laukumu un kā vēlējumu to ievīt lielajā vainagā!

ATVĒRTĀ DARBNĪCA: ROŽU BRANDMŪRA TAPŠANA | Harmonijas ielā 1 | 9.00 – 16.00

Gleznotāja Ingemāra Treija kopā ar kolēģiem no Tukuma Mākslinieku biedrības veidos rožu gleznojumu uz Harmonijas 1 ēkas brandmūra, ka arī labprāt satiksies un aprunāsies ar tiem, kuri vēlēsies ielūkoties mākslinieka darbnīcā un darba procesā.

ROZES UN PLIKŅI, Drink and Draw skicēšana | Pasta iela 26, Tukku Magi teritorijā| 19.30

Ķermeņu apgleznošanas meistardarbnīca. Pasākums pieejams 18+.

Biļetes 20 EUR, studentiem – 12 EUR “Biļešu Paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Notikums pieejams vakcinētām vai COVID-19 izslimojušām personām, uzrādot derīgu sertifikātu, kā arī apmeklētājiem, kuri pēdējo 48 stundu laikā veikuši testu, un tas ir negatīvs. Pie ieejas pasākumā, kopā ar biļeti, sertifikātu vai testu, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Vietu skaits ierobežots. Pasākuma laikā aizliegts fotografēt un filmēt.

LINDA LEEN ar grupu koncertā Durbes pils pagalmā | M. Parka iela 7, Tukums | 20.00

Šī gada sākumā Linda Leen izdeva jaunu dziesmu "Blue Monday", ar ko tika pieteikta arī sadarbība jaunā radošajā sastāvā- māksliniecei pievienojušies latviešu indie grupas "Ezeri" mūziķi Miķelis Putniņš (ģitāra), Krišjānis Bremšs (bungas), Kristians Priekulis (bass). Iepriekšējo pāris gadu koncertu muzikālais fokuss bijis akustiskāks, nu ir pienācis laiks arī dinamiskākai skatuves enerģijai pilnā grupas sastāvā! Koncertā dzirdēsit augšminēto radio topus iekarojušo jauno dziesmu, kuru mūziķi bija aicināti izpildīt arī LTV Kilograms kultūras ceremonijas tiešraidē februārī un "Zelta Mikrofonā" martā, juteklisko “Uzar mani kā zemi” un citas labākās un iemīļotākās dziesmas no komponistes un dziedātājas Lindas Leen studijas ierakstiem. Biļetes 15 EUR, senioriem un personām ar invaliditāti 10 EUR. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas. Biļetes iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv . Koncerts pieejams vakcinētām vai COVID-19 izslimojušām personām, uzrādot derīgu sertifikātu, kā arī apmeklētājiem, kuri pēdējo 48 stundu laikā veikuši COVID-19 testu, un tas ir negatīvs. Bērniem līdz 12 gadu vecumam sertifikāts vai negatīvs testa rezultāts nav nepieciešams. Pie ieejas pasākumā, kopā ar biļeti, sertifikātu vai testu, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Vietu skaits ierobežots.

SVĒTKU NORISE - sestdiena, 17.jūlijs

17. jūlijā svētku sajūtu pilsētā palīdzēs radīt daudzi brīnišķīgi mākslinieki, kuru sniegumu visas dienas garumā varēs pieredzēt un baudīt Brīvības laukumā, Pilsētas parkā un Tukku Magi teritorijā.

SMUKUMLIETU UN STĀDU TIRGUS | Pils ielā | 9.00 – 16.00

Sestdienā Pils iela pārvērtīsies par smukumlietu un stādu tirgu, kurā dalību pieteikuši ap 90 amatnieku, stādaudzētāju un mājražotāju. Te ikviens varēs atrast sev ko skaistu un noderīgu.

PASAULES KULTŪRAS IEDZĪVINĀŠANA | Tukku Magi pagalmā, Pasta ielā 26 | 12.00 - 19.00

Tukku Magi pasaules elpu ienesīs starptautiski atzītās fotogrāfes Andrea Cipriani Mecchi foto izstāde ciklā “Bērni veido nākotni” un Āfrikas tradicionālās mākslas priekšmetu instalācija, kuru papildinās informatīvais stends ar pagātnes un nākotnes vēstījumu.

DZĪVO ZIEDU MODES DEFILĒ | Tukuma pilsētā | 12.00 – 19.00

Radoša personība un brīvmāksliniece Viola Zaltāne kopā ar rotu mākslinieci Aivu Cimzieti radīs dzīvos ziedus, kurus, iespējams, sastapsi pilsētā laika posmā no 12.00 līdz 19.00.

DACES LUKŠEVICAS DAIĻDĀRZS atvērts individuālajiem apmeklētājiem | Lejas ielā 1 | 9.30 - 15.00

Visi puķu un dārzu cienītāji laipni aicināti apmeklēt diplomētas ainavu arhitektes veidotu daiļdārzu Veļķu priežu pakājē. Viegli kopjamu, ekonomisku un estētisku apstādījumu piemērs. Dārzs ar plašu augu kolekciju, t.sk. 120 hostu veidi. Iespēja saņemt konsultācijas par ārdārza veidošanu, kopšanu un augiem, kā arī iegādāties daudzgadīgo puķu un krūmu stādus podos.

Dārza apmeklējums 3 EUR, bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas. Vairāk informācijas: www.skaistiedarzi.lv

SVĒTKU NORISE - svētdiena, 18.jūlijs

SVĒTKU KONCERTS | ELZA ROZENTĀLE un KASPARS ZEMĪTIS | Tukuma Evaņģēliski luteriskajā baznīcā | 16.00

Koncertā dzirdēsim latviešu tautasdziesmas, Kaspara Zemīša solo skaņdarbus (Melanholiskais valsis, Imants Kalniņa dziesmas u.c.), kā arī dziesmas franču, portugāļu, spāņu un krievu valodās.

Ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus no 13. jūlija var saņemt Tukuma pilsētas Kultūras nama biļešu kasē tās darba laikā. Koncerts pieejams tikai vakcinētām vai COVID-19 izslimojušām personām, uzrādot derīgu sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Vietu skaits ierobežots.

Baznīca svētkos atvērta apmeklētājiem no 11.00 līdz 17.00 (izņemot koncerta laiku). Apskati rožu pilsētu no baznīcas torņa skatu platformas!

MAZIE ROŽU SVĒTKI kolekciju dārzā “Rozītes” | “Rozītes”, Sēmes pagasts , Tukuma novads | 11.00-24.00

Brīnumskaistais kolekciju dārzs “Rozītes” šogad svin savu 10 gadadienu, tāpēc aicinām uz īpaši plašu programmu visai ģimenei, kurā būs gan pastaigas un meditācija dārzā, gan bērnu rīts kopā ar vienmēr jautro “Smaidu darbnīcu”, gardēžu piedzīvojumā aicinās doties raidījuma “Ceļo un gatavo kopā ar Bārdu” vadītājs Jānis Rāzna, bet lekciju par rožu audzēšanu piedāvās dārza saimniece Daila Trubiņa. Programmā varēsim baudīt arī dejas priekšnesumus uz baleta festivāla “Kurzemes klasika” mini skatuves, bet vakara koncertā skaistākās dziesmas, kas izskanējušas “Rozītēs” šo 10 gadu laikā, dziedāsim kopā ar apvienību “Tev tuvumā”. Vakara izskaņā skaisto dārzu nakts krāsās un noskaņās aicinās piedzīvot uzvedums “Nakts sajūtu labirints”.

Biļetes 15 EUR, senioriem un personām ar invaliditāti 10 EUR. Bērniem līdz 12 gadiem ieeja bez maksas. Biļetes iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv . Pasākums pieejams vakcinētām vai COVID-19 izslimojušām personām, uzrādot derīgu sertifikātu, kā arī apmeklētājiem, kuri pēdējo 48 stundu laikā veikuši COVID-19 testu, un tas ir negatīvs. Bērniem līdz 12 gadu vecumam sertifikāts vai negatīvs testa rezultāts nav nepieciešams. Pie ieejas pasākumā, kopā ar biļeti, sertifikātu vai testu, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Vietu skaits ierobežots.

Svētku norises vietu karti varēs saņemt svētku dienās Tukuma TIC, kā arī lejuplādēt www.visittukums.lv

Vairāk informācijas par visiem svētku pasākumiem www.facebook.com/TiekamiesTukuma  un www.facebook.com/rozusvetki

Tiekamies Tukumā vasarā! Uz Tukumu pēc smukuma!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.00726795sec.