Garās vasaras mazie svētki Tukumā 22. un 23. jūlijā

Tukuma pilsētas Kultūras nams 2022. gada norišu ciklu “Tiekamies Tukumā” iestartēja ar tēmturi #garavasara. Svētku organizatori izvēlējušies dēvēt 22. un 23. jūlija nedēļas nogali par “mazajiem svētkiem”, jo tie aicinās uz intīmiem, sajūtām un noskaņām bagātiem koncertiem, izstādēm un citām norisēm dažādām gaumēm. Tieši tāpēc arī nosaukums - “Garās vasaras mazie svētki Tukumā”.

Svētku sajūtas uzmirdzēs trīs norises vietās - Brīvības laukumā, Pilsētas parkā un “Tukku Magi” teritorijā. Visi pasākumi apmeklētājiem būs pieejami bez maksas.

Svētku ieskaņā piektdienas, 22. jūlija vakarā Brīvības laukumā Tukuma muzejs atklās izstādi “Hercogistes laikazīmes Tukumā”. Savukārt koncertā “Vienīgi jums ar mums” uzstāsies mūziķi, kuru saknes meklējamas Tukumā - Rihards Jakuško, Beāte Meirāne, Matīss Žilinskis, Rihards Saule, Vilnis Prancāns un koncerta autore Gunta Menģele. Vakara noslēgumā uz balli aicinās grupa “Mākoņstūmēji”.

Sestdien, 23. jūlijā pie Tukuma Pils torņa būs iespēja ceļot laikā uz Tobago. Brīvības laukumā varēs apmeklēt gan dienas tirgu, kuru ieskandinās grupa “Ziņģes brāļi”, kā arī nakts tirgu, kurā uz dančiem pilsētas centrā aicinās Jura Rozenberga grupa. Visas dienas garumā uz skatuves pilsētas centrā būs saklausāmi arī dažādi muzikāli pārsteigumi.  

​Īpaša sajūtu nakts 23. jūlijā paredzēta arī pasaules kultūru telpas “Tukku Magi” teritorijā. Bijušās Zēberga fermentu rūpnīcas pagalmu pieskandinās džeza ritmi un melodijas, ko izpildīs Evilena Protektore, Marika Šaripo un Kārlis Mangulsons, kā arī Edvards Grieze, Daniēls Pelcis, Artem Sarvi un Sigvards Dižais. Līdz ar tumsas iestāšanos plates griezīs un uz disko nakti aicinās DJ Intars Miķelsons. Visa vakara garumā “Tukku Magi” darbosies arī kafejnīca un unikāls vēsturiskais kinoteātris.

Visplašākā programma sestdien, 23. jūlijā paredzēta Tukuma Pilsētas parkā. Te dienas ieskaņā notiks gan atvērtais ielu basketbols, gan brīnišķīga svētku programma bērniem kopā ar “Pasaku namu”. Savukārt vakarā uz atmosfēriskiem koncertiem aicinās aktieris, svētku moderators Ainārs Ančevskis un uzstāsies grupa “Miera vējos” un duets “Neprāts”. Koncertprogrammā “Par vasaru, puķēm un mīlestību” parku pieskandinās “Oranžo meiteņu trio”, Ieva Sutugova, Kristīna Zaharova, Mārtiņš Kanters, Dainis Skutelis un “Vintāža”. Vakara kulminācijā grupa “Pienvedēja piedzīvojumi” un klausītāju iemīļotākās dziesmas no Arstaruslmirus albuma "Skatu punkti", kā arī rokmūzikas stunda ar gupu “Colt”. Pēc pusnakts ballīti iegriezīs DJ Roberts Lejasmeijers.

Svētkus norišu cikla “Tiekamies Tukumā” ietvaros rīko Tukuma pilsētas Kultūras nams režisores Lienes Bēniņas vadībā. Tos atbalsta Tukuma novada pašvaldība, Tukuma Tūrisma informācijas centrs, Tukuma muzejs, kopiena "Radi Tukku Magi", "Advertex", "Dekšņi", "Telms", "Tukuma piens", kafejnīca "Terase" un "Neatkarīgās Tukuma Ziņas".

Lai neko nepalaistu garām, pieseko facebook lapām Visit Tukums un Tiekamies Tukumā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.37299299sec.