AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Līgo un Jāņi

Lielais Jāņu nakts pasākumu kalendārs 2022

Vasaras saulgrieži tuvojas ļoti strauji. Ja vēl nav izlemts, kur doties un kā līgot, Travelnews.lv nāk klajā ar idejām, iesakot idejas pasākumiem un zaļumballēm visā Latvijā.

Alūksnes novads

Jāņu nakts ballīte 23. jūnijā plkst. 23.00 Jaunannas Zaķu salas estrādē sāksies Līgo nakts zaļumballe ar Aigaru Kaupužu.

Aizkraukles novads

Pļaviņās Zviedru skansts estrādē 23. jūnijā – Jāņu ielīgošana kopā ar muzikālo komēdiju – dziesmu spēli “Preilenīte” (režisors Voldemārs Šoriņš, lomās- Evija Krūze (Skulte), Lienīte Osipova, Aīda Ozoliņa, Artis Drozdovs, Voldemārs Šoriņš, Juris Kalniņš, Kristaps Ozols) un pulksten 23 – zaļumballe ar grupu “Remershof”. Ieeja – bez maksas.

Daudzevā 23. jūnijā plkst. 22 sāksies Līgo balle, kurā līksmotgribētājus priecēs “Broļi Optimisti” no Rēzeknes.

Bet Ēberģes estrādē nakts balle kopā ar grupu “Rasa”.

23. jūnija vakarā Neretā, Sumalu saliņas estrādē līgotāji varēs dancot ballē “Tā ziedēja Jāņu nakts”.

Jaunjelgavā 23. jūnijā no pulksten 18 līdz 20 Liepu parka estrādē – Līgo ieskandināšana ar Jaunjelgavas kultūras centra mākslinieciskajiem kolektīviem. Ieeja – bez maksas. Pulksten 21 pagasta estrādē – Jāņu nakts zaļumballe. Par svētku lustēm gādās Elmārs Sarkans no “Sestdienas muzikantiem”.

Plašāka informācija par pasākumiem atrodama šeit.

Balvu novads

Baltinavas parka estrādē plkst.19.00 baltinaviešu "Skroderdienas Silmačos" pēc R.Blaumaņa lugas motīviem amatierteātra "Palādas" izpildījumā. Plkst.22.00 Zaļumballe ar grupu "Ezers".

Bet Balvos plkst. 19 sāksies Draiskulīgi vieglprātīgā koncertprogramma ar Latvijas Nacionālā teātra aktieri Mārtiņu Eglienu un grupu "Musturis" "Īsas pamācības mīlēšanā". Ieeja bezmaksas. Pašā vakarā Balvu pilsētas estrādē Līgo nakts zaļumballe, kurā spēlēs Ainārs Lipskis.

Bauskas novads

Lai lustīgi jo lustīgi ieskandinātu Līgo svētku vakaru un notvertu maģiskās Jāņu nakts noskaņu, 23. jūnijā plkst. 16:00 baušķenieki tiek ielūgti uz vērienīgu koncertu Bauskas Pilskalna parka estrādē – veltījumu leģendārajai Jāņa Streiča kinofilmai “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kam šogad aprit 40 gadu kopš tās uzņemšanas.

Īpaši veidotā programmā, Latvijā iemīļotu aktieru izpildījumā, izskanēs gan visiem zināmās kompozīcijas no filmas skaņu celiņa, gan dziesmas no komponista Raimonda Paula plašās daiļrades – “Vālodzīte”, “Te ir mana dzimtene” un daudzas citas. Koncertā piedalīsies Latvijas teātru dziedošie aktieri: Ērika Eglija-Grāvele, Elīna Vāne, Ieva Puķe, Lauris Dzelzītis, Imants Strazds, Lelde Dreimane un Edgars Pujāts. Par muzikālo pavadījumu rūpēsies grupa “Vintāža”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Cēsu novads

23.jūnijā no plkst.18 Raiskuma parkā (Cēsu novadā) skatītāji tiek aicināti uz vērienīgu Līgo nakts koncertu – veltījumu «Limuzīnam Jāņu nakts krāsā». Tajā dažādu paaudžu aktieri ar dziesmām atgriezīsies filmas «Limuzīns Jāņu nakts krāsā» mājās – Raiskumā, kur pirms vairāk nekā 40 gadiem uzņemta leģendārā filma. Pēc koncerta – balle līdz rīta gaismai.

Šajā vakarā būs gan iespēja noskatīties režisora Jāņa Streiča leģendāro un visu paaudžu skatītāju iemīļoto filmu un godināt režisoru 85.dzimšanas dienā, gan tikties ar Latvijas teātru dziedošajiem aktieriem, gan populārām grupām. Pasākuma goda viesi būs izcilie latviešu aktieri, kuri piedalījās filmā. Aktrise Olga Dreģe gaidot svētkus saka: «Zāļu vakarā mātes un meitas ir vienādas. Visas var kailas izģērbties un ripināties pa dziedinošu rasu. Tā ir svētība, tā ir veselība, tā ir paļāvība mūsu spēkam, mūsu sievišķīgajam stiprumam.»

Plašāka infomācija atrodama šeit.

Augšdaugavas novads

22. un 23. jūnijā Kazimirs Adamovičs aicina uz savu lielo priekšvēlēšanu kampaņu Višķos - “Kazimira Adamoviča prīkšvieliešonu špāses”, kurai par godu ir izstrādājis savu “Kazimira Adamoviča Solījumu partijas” programmu:

1.    Jautra un lustīga Līgo svinēšana ir primārais mūsu partijas mērķis!

2.    Bezmaksas alus un siera degustācijas Līgo vakarā pirmajiem 1000 apmeklētājiem!

3.    Katram Līgo festivāla dalībniekam būs iespēja kārtīgi izpērties un baudīt pirts rituālus, jo tikai “Veselā miesā vesels gars!”.

4.    Apsolām krāšņu koncertprogrammu un dejas līdz rīta gaismai Līgo naktī!

5.    Mēs esam par ģimeni! Jautrās ģimenes stafetes garantētas!

6.    Luknas ezera krastā ikviens pavadīs savu krāšņāko vasaras saulrietu un sagaidīs romantiskāko saullēktu.

Plašāka informācija atrodama šeit.

Gulbenes novads

Līgo vakarā ikviens tiek mīļi aicināts “Silmaču” sētā – 23. jūnijā plkst. 17.00 te notiks Rūdolfa Blaumaņa lugas “Skroderdienas Silmačos” lieluzvedums, kas veltīts 120. gadskārtai kopš šī iestudējuma pirmizrādes. "Skroderdienas Silmačos" ir Latvijas teātra vēsturē nozīmīgākā luga, kuras autors Rūdolfs Blaumanis to sarakstīja 1901. gadā, bet tās pirmizrāde notika 1902. gada 30. janvārī. "Skroderdienas Silmačos" ir kļuvusi par vienu no Līgo svētku laika tradīcijām, bet tās uzvedums "Silmaču" sētā Druvienā - notikumu, par kuru runā vēl ilgi pēc tā norises.

Pēc izrādes – plkst.22 turpat norisināsies Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio 2 lielkoncerts “Līgojam Druvienā!”, kurā uzstāsies Olga Rajecka, Uģis Roze, Antra Stafecka, Ralfs Eilands, Juris Vizbulis, Ivo Grīsniņš-Grīslis un citi solisti, bet vakara gaitā savā 65 gadu jubilejā tiks sumināts Latvijas estrādes leģendārais dziedātājs Žoržs Siksna, kurš koncertam ir sagatavojis īpašu jubilejas benefices programmu! Koncertā piedalīsies arī Gulbenes novada kori un tautas deju kolektīvi, kā arī TDA “Dzintariņš” un TDA “Ačkups”, bet koncerta īpašie viesi būs grupa “Citi zēni”.

Plašāka informācija atrodama šeit.

Jūrmala

Līgo nakts lustes gaidāmas divās vietās – Mellužu estrādē un Kauguros. Kauguru pludmalē 21.00 – 22.00 Katrīna Dimanta un KD orķestris; 22.00 – 01.00 Balle kopā ar Ģirtu Alsteru un Līgo nakts ansambli; 01.00 – 03.00 Dīdžejs Didzis.

Savukārt Mellužu estrādē 21.00 – 01.00 Ieva Sutugova, Mārtiņš Kanters, Rūta Dūduma – Ķirse, Dainis Skutelis un Jelgavas bigbends Raita Ašmaņa vadībā. 01.00 – 02.00 Dīdžejs. Degs svētku ugunskurs. Darbosies kafejnīca.

Krāslavas novads

Kaplavas estrādē plkst. 21 sāksies Līgo nakts svinēšana – gan sirsnīga Jāņu sveikšana, gan ugunskurs, gan rotaļas un konkursi, gan arī diskotēka.

Kuldīgas novads

Kuldīgas pilsētas estrādē, Pētera ielā notiks līgo nakts balle ar grupu “La Bamba”.  

Liepāja

Liepājā, koncertzālē “Pūt, vējiņi” 23. jūnijā plkst. 16.00 sāksies līgo svētku izrāde “Skroderdienas Silmačos”.Plašāka infromācija atrodama šeit.

Līvānu novads

23.jūnijā plkst. 22.00 pie Jersikas Tautas nama (lietus gadījumā Jersikas Tautas namā) kopā ar grupu “OTTO” notiks Līgo ZAĻUMBALLE! Ieeja: bezmaksas.

Ludzas novads

Ludzas novadā Jāņu naktī daudz un dažādi pasākumi!Bez Līgo balles ludzā, kas sāksies plkst. 22, svinēšana notiks arī citos pagastos. Plašāka informācija šeit.

Preiļu novads

23. jūnijā plkst. 10:00 - “Līgo Aglonā” Aglonas brīvdabas estrādē. Līgo regate pa Cirīša ezeru. Zaļais tirgus. Līgu un Jāņu sumināšana, koncerts ar folkloras kopā.(Ieeja bez maksas)

Līgo nakts zaļumballe ar grupu “Migla”.(Ieeja bez maksas)

20:00 – Galēnu pagasta svētki “Līgo” zaļumballe ar grupu “Kalvadoss” Galēnu parkā.(Ieeja bez maksas)

Plašāka informācija atrodama šeit.

Rēzekne

 No plkst. 17.00 Festivāla parkā ( Pils iela 17) darbosies Līgo tirdziņš.

No plkst. 19.00 līdz 20.00 jautri ielīgosim kopā ar kapelu “Dziga” (vad. D. Baltkāje), Verēmu tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvu “Kūzuls” (vad. V. Āboliņa), vidējās paaudzes deju kolektīvu “Dziga” (vad. I. Dreļs) un vidējās paaudzes deju kolektīvu “Vadži” (vad. I. Peļņa).

Vakara turpinājumā no plkst. 20.00 līdz 22.00 Dailes teātra aktieru ansamblis “Ilga”, kura sastāvā ir aktieri Lauris Subatnieks, Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš, un dziedātāja Laila Ilze Purmaliete priecēs klātesošos ar asprātīgiem jokiem un aicinās uz kopīgu sadziedāšanos enerģiskā un atraktīvā programmā “Krambambulis”.

Pēc plkst. 22.00 zaļumballē līdz rīta gaismai līgotājus lustinās un dancinās Latvijā populārās un iemīļotās šlāgergrupas “Zeļļi” un “Bruģis”. Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Rīga

Rīgā tradicionāli svētkus svinēs Dzegužkalnā, kur tiks kurti ugunskuri, diets un dziedātas tradicionālās Līgo dziesmas. Pasākumus kuplinās labākās tradicionālās mūzikas grupas un deju kolektīvi, ikviens varēs izzināt Jāņu nakts tradīcijas un līksmot līdz pat rīta ausmai.

Piedalās postfolkloras grupa "Iļģi", Liepājas aktrišu folkloras apvienība "Atštaukas", Rīgas Danču klubs, ekoloģiskās mūzikas orķestris "Ducele", muzikālā apvienība "Rahu The Fool", etno kompānija "Zeidi". Vada Edgars Lipors un Zoja Heimrāte.

Bet Mežaparka Zaļajā teātrī Balle zaļumos – tā ir īpaša maģija, kad dejo visi – gan kautrīgais skolas puika ar apmulsušu klases meiteni, gan bravūrīgais pagasta zemnieks ar sievu, gan pilsētas švīts ar tikko iepazītu jaunkundzi ar vējā plīvojošiem matiem…

Svētkus ieskandinās Jāņa Strazda zaļumballes grupa ar solistiem Ditu Lūriņu, Ievu Sutugovu, Aināru Ančevski un Mārtiņu Kanteru. Tautisku noti Rīgas zaļumballei piešķirs postfolkloras grupa "Raxtu Raxti”, savukārt jestrāki dejotāji priecāsies par grupu "Labvēlīgais tips", "Mākoņstūmēji", "Dziļi violets" un "Lauku muzikanti" klātbūtni. Balli noslēgs saules modināšanas rituāls plkst. 4.30.

Sigulda

Ja būsiet Siguldas pusē 23. jūnijā, šajā maģiskajā saulgriežu laikā, ielūdzam gada īsāko nakti pavadīt Siguldas pilsdrupu estrādē! "Līgo nakts Siguldā" Siguldas pilsdrupu estrādē plkst. 19.00 piedāvājam noskatīties Līgo svētku klasisko vērtību Ogres teātra brīvdabas izsrādi "Skroderdienas Silmačos" un izdejoties zaļumballē pēc labākajām vasaras saulgriežu tradīcijām - līdz rīta gaismai, jo ielūdz brāļi Auzāni un Līgo orķestris.

Biļetes cena – 10.00 eiro, iegādājies elektroniski: bilesuparadize.lv/lv/event/118105 Plašāka informācija šeit.

Smiltenes novads

23. jūnijā 20.00 Baznīcas laukumā tiks piedāvāta iespēja apmeklēt grupas "Apvedceļš" koncertu, taču jau no 21.30 norisināsies zaļumballe ar Ati Ieviņu un grupu "Coco Orchestra". Balli papildinās arī DJ un pasākuma teritorijā būs pieejamas ēdienu, dzērienu bufetes. Plašāka informācija atrodama šeit.

Talsu novads

Līgošana paredzēta Ķūļciemā, kur būs gan izrāde “Ak, maigā sirsniņa”, gan arī Zaļumballe. Plašāka informācija atrodama šeit.

Tukuma novads

Līgo nakts balles paredzētas līdz pat rīta gaismai gan Engurē, gan Ragaciemā.

Valmieras novads

23. jūnijā biedrība "Burtnieku makškerēsanas un tūrisma skola" svētkus aicina svinēt Matīšu peldētavā pie Burtnieku ezera vai laivās ezerā. "Līgo, līgo pie Burtnieku ezera" aicina – līgojam, copējam, ballējam, Jāņos neguļam! Plkst. 7.00–12.00 makšķerēšanas sacensības (dalības maksa 5 EUR), spiningošana – vērtējums būs loma svars; pludiņmakšķerēšana, vērtējums būs loma svars. Plkst. 13.00 norisināsies kastinga sacensības, plkst. 14.00 – apbalvošana un zivju zupa. Plkst. 15.00, 17.00, 19.00–24.00 braucieni ar kuģīti “Made Maria” (5 EUR). No plkst. 22.00 norisināsies Līgo balle ar grupu “Pajūgi un draugi” (ieejas maksa – 3 EUR). Aicinām laikus pieteikt piknika vietas un rezervēt braucienus ar kuģīti, zvanot pa tālruni 29456900.

23. jūnijā no plkst.16.00 Neikenkalna parkā pulcēsies amatnieki un mājražotāji, aicinot iegādāties siera rituļus, pašceptu maizīti, piedāvājumā arī lina šalles un vasarīgs ietērps, kā arī dažādi darinājumi. Lieli un mazi aicināti pastaigu parkā baudīt zirga mugurā. Būs iespēja piedalīties siera siešanā un Jāņu zāļu vainagu pīšanā (lai tas izdotos pavisam īpašs, aicinām nākt jau ar pašu saplūktām Jāņu zālēm un ziediem). Meistarstiķus uz ugunskura gatavos Mārtiņš Sirmais un Jānis Siliņš. No plkst. 18.00 līdz rīta gaismai kopā ar Sēļu tautas muzikantiem un  grupu "Zeidi"  sadziedāsimies un dancosim. Plkst. 20.00 uzstāsies jaunā folkgrupa "Daba San", plkst. 22.00 Neikenkalnu ieskandinās "Jauno Jāņu orķestris", bet no plkst.24.00 Jāņu rītu sagaidīsim ar grupu "Zelta kniede". Turpat darbosies brīvdabas ēdinātāji. Ieeja – bez maksas. Visi, kuri vēlas, aicināti ņemt līdzi telti, kas noderēs kādam atpūtas brīdim.

23. jūnijā plkst.17.00 Rūjienas pilsētas estrādē Rūjienas Kultūras nama amatierteātris “Vitrāža” aicina ielīgot zāļu dienu ar Aijas Birbeles kriminālkomēdiju “Zaļā zona”.

23. jūnijā plkst. 22.30 Lībiešu pilskalna estrādē notiks Līgo nakts zaļumballe ar grupu “Zilais lakatiņš”, kā arī darbosies bufete. Ieeja 3 EUR.

23. jūnijā no plkst. 23.00 Burtnieku parkā aicinām uz labu lustēšanos Līgo nakts zaļumballē. Ieeja – bez maksas.

Ventspils

Līgo svētku vakarā, 23.jūnijā plkst. 20.00 Reņķa dārzā Ventspils teātris priecēs skatītājus ar Rūdolfa Blaumaņa lugas “Trīnes grēki” brīvdabas izrādi. Bet pēc tam gaidāma zaļumballe! Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47343993sec.