Dobelē norisināsies Starptautiskais amatnieku plenērs

Pirmā rudens mēneša sākumā – 2020. gada 4. un 5. septembrī – Dobelē jau desmito gadu pēc kārtas norisināsies Starptautiskais amatnieku plenērs.

Dobeles Amatu mājā un tās apkārtnē pulcēsies dažādu amatniecības prasmju meistari, kuri apmeklētājiem piedāvās iesaistīties aktivitātēs un izmēģināt spējas daudzveidīgās darbnīcās. Plenēra laikā tiks atzīmēta arī Dobeles Amatu mājas 10. dzimšanas diena.

X Starptautiskā Amatniecības plenēra programmā gaidāmas dažādas aktivitātes, kurās interesentiem, ar amatnieku palīdzību, būs iespēja apgūt audumu apdruku ar spiedogiem, vilnas vērpšanu ar ratiņu un vārpstiņu, un daudz citas tradicionālās amatu prasmes. Aktīvākajiem plenēra apmeklētājiem būs iespēja piedalīties šaha turnīrā, minigolfā un orientēšanās labirintā. Paralēli iepriekšminētajām aktivitātēm, pasākuma laikā viesi būs aicināti apmeklēt arī amatnieku tirgu.

Plenēra desmitgade tiks atzīmēta ar vērienu, pasākuma programmā iekļaujot gan praktiskus, gan teorētiski izzinošus notikumus. 4. septembrī plkst. 14:00, Dobeles pilsētas kultūras nama Lielajā zālē, norisināsies seminārs par audumu apdruku, kuru vadīs Baiba Vaivare. Semināra laikā būs iespēja uzzināt par tekstīlijuapdruku un to izmantošanu apģērbā un interjerā. Savukārt Dobeles Amatu mājā, jau no plkst. 11:00, līdz pat 18:00, interesenti aicināti ņemt dalību ikgadējās "Satiec savu meistaru" tradicionālo prasmju darbnīcās, kurās šogad tiks mācīta vilnas vērpšana ar ratiņu, vilnas vērpšana ar vārpstiņu un rotu darināšana. Rotu darbnīcas interesentus lūdzam iepriekš pieteikties rakstot uz damatumaja@gmail.com, vai zvanot uz tālruni +371 22049477.

5. septembrī teritorijā ap Dobeles pilsētas kultūras namu un Dobeles Amatu māju, jau no plkst 10:00 durvis vērs amatnieku tirdziņš un daudzveidīgās meistarklases. Plenēra ietvaros darbnīcas vadīs dažādi amatniecības profesionāļi, tostarp Baiba Vaivare, biedrība RadDoma, Sandra Ridus un grafiskās mākslas telpa Punkts. Dobeles Amatu mājā turpināsies "Satiec savu meistaru" programma, savukārt aktīvākajiem pasākuma apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt veiksmi minigolfā, orientēšanās sacensībās un šaha turnīrā.

Paralēli dažādajām X Starptautiskā Amatniecības plenēra aktivitātēm, 5. septembrī, visas dienas garumā, Dobeles pilsētas kultūras nama Lielajā zālē tiks translēta sarunu festivāla LAMPA 2020 tiešraide. Festivāls LAMPA ir platforma jēgpilnām diskusijām un sarunām, un šogad festivāla virstēma ir "kopā", tādējādi akcentējot, ka apvienojot spēkus ir iespējams panākt vairāk. Plašāka informācija par festivāla programmu un aktualitātēm pieejama www.festivalslampa.lv

Pasākumos ieeja bezmaksas. Pasākuma laikā tiks filmēts un/vai fotografēts.

Organizatoris pasākuma apmeklētājus lūdz ievērot visus valstī noteiktos drošības pasākumus saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību un ierobežošanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.6567111sec.