Kuldīgā atzīmēs Eiropas Kultūras mantojuma dienas

Eiropas Kultūras mantojuma dienās no 2019. gada 13. līdz 15. septembrim Kuldīgas novada muzejs aicina skolēnus, ģimenes un citus interesentus apmeklēt pasākumu "Restaurācija. Kultūras mantojuma saglabāšana".

13. septembrī no plkst. 10.00 līdz 15.00 uz pasākumu tiek aicināti 5.–12. klases skolēni, 14. septembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 aktivitātēs varēs piedalīties ikviens interesents, savukārt 15. septembrī no plkst. 12.00 līdz 16.00 muzejā tiek gaidītas ģimenes, jo arī darbošanās pasākumā "Ģimeņu padarīšana" būs restaurācijas tēmas caurvīta. Skolēnu grupām dalība jāpiesaka iepriekš, zvanot pa tālruni 28879067.

Kuldīgas novada muzejā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par muzeja restaurāciju un salīdzināt, kā tas izskatījies pirms un pēc pārmaiņām, kā arī izprast restaurācijas nozīmi kultūras mantojuma saglabāšanā, noskatoties video "Kuldīgas restaurētās durvis". Ikviens interesents varēs izspēlēt orientēšanās spēli "Restaurācijas nianses" un pārbaudīt savas zināšanas, izpildot testu "Vai esi gudrāks par restauratoru?". Sadarbībā ar Kuldīgas Restaurācijas centru skolēni varēs veidot dekoratīvos reljefus, savukārt pārējie muzeja apmeklētāji varēs piedalīties gleznas restaurācijas procesā.

Pasākumā "Ģimeņu padarīšana" bērniem kopā ar vecākiem būs iespēja izspēlēt atmiņas spēli un piedalīties orientēšanās spēlē pa muzeju, veidot zīmējumu uz interaktīvā ekrāna, kā arī radoši darboties – zīmēt, krāsot, līmēt un veidot ar plastiku.

Lai izceltu un apbrīnotu restauratoru paveikto, šogad Eiropas Kultūras mantojuma dienu tēma ir "Restaurācija". Kultūras mantojuma aizsardzības darbs nav iedomājams bez profesionālas restaurācijas. Restaurācijas procesā speciālisti sabiedrībai atdod no pamestības un iznīcības izglābtas kultūras vērtības, kurās ieguldīta profesijas mīlestība, uzticība vērtību saglabāšanai, neizsīkstoša enerģija, rūpīgs un pacietīgs darbs, neapslāpējama vēlēšanās pēc iespējas vairāk atklāt un dziļāk saprast objektu, nesteidzoties, atbildīgi un prasmīgi no jauna izcelt šīs vērtības apbrīnošanai.

Ieeja muzejā un pasākumā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59285593sec.