Riežupes smilšu alas ir garākā alu sistēma Latvijā

Riežupes Smilšu alu kopējais garums ir apmēram 2 kilometri. Pašlaik no alu eksotikas ar neparasto vilinājumu, varam apskatīt 460 metrus pazemes ejas, kuras veido labirintus, kam, kā stāsta, piemītot savāds spēks.

Alas ir raktas triju paaudžu garumā, viss alu labirints ir cilvēku roku darbs. Alas ir privātīpašums, to īpašniece ir Inese, kura ir alu mantiniece ceturtajā paaudzē. Alu baltās smiltis tika izmantotas stikla ražošanai Iļģuciemā. Smilts ir tik baltas un tīras kā cukurs. Alās valda nemainīga gaisa temperatūra, kas ir +8 grādi visu gadu.

Alas par savu mājvietu ziemā ir izvēlējušies sikspārņi. Alās ir sastopami astoņu sugu sikspārņi, kuri neviena netraucēti pārziemo, lai pavasarī dotos prom un ļautu tūristiem apskatīt labirintus.

Alu smiltis cilvēki izmanto ārstnieciskos nolūkos, lai sildītu ar tām sāpīgās vietas, jo smilts sevī ir uzņēmušas jūras sāļu labumus. Atrodoties 8 metru dziļumā zem zemes, var nonākt mīlestības zālē, kura ir iecienīta vieta jaunlaulātajiem. Ziedi, ko viņi atstāj alās smiltīs, saglabājas bez ūdens mēnešiem ilgi. Alas jaunlaulātajiem sniedz pārdabisku spēku viņu mūžam.

Tālāk ceļš ved uz ticības zāli, kur ikvienu pārņem savādas sajūtas, atrodoties alu āderu krustpunktā. Mīlestība, ticība... un tālāk seko cerību zāle, kurā ikviens jūt, ka ir  enerģijas pilns, ar cerību, mīlestību sirdī un ticību sev!

Riežupes Smilšu alas atrodas Riežupes dabas parkā Rumbas pagastā, Kuldīgas rajonā, aptuveni 5 kilometrus no Kuldīgas. Ziemas laikā alas ir slēgtas, tomēr jau drīz tās atkal vilinās ceļotājus no Latvijas un citām valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52338505sec.