Ceļotājiem Balvu novadā šovasar sarūpēti vairāki jaunumi

Šovasar Balvu novadā viesiem tiks piedāvāti vairāki jauni tūrisma objekti un papildināts esošo  pakalpojumu klāsts, tādēļ ciemos tiek aicināts ikviens – brauciet uz Balvu novadu un baudiet vietējo tūrisma pakalpojumu sniedzēju piedāvājumu! Atklājiet Balvu novadu no jauna!

Balvu novada Briežuciema pagastā darbojas ādas apstrādes meistars Andris Ločmelis, kurš ir radījis zīmolu "Leatherely" un izgatavo augstas kvalitātes ādas izstrādājumus. Šovasar meistars uzsāks apmeklētāju uzņemšanu pie sevis  darbnīcā, lai ikvienam interesentam dotu iespēju iepazīties ar ādas apstrādes amatnieku darbu, kopīgi līdzdarboties kāda  ādas izstrādājuma radīšanā, kā arī apskatīt šujmašīnu kolekciju. Vairāk informācijas par "Leatherely" zīmolu Facebook.com lapā @Leatherely . Savu apmeklējumu noteikti iepriekš piesakiet, zvanot 28303578.

Kulināro piedzīvojumu baudītājiem šovasar savos Latgales apceļošanas maršrutos noteikti jāietver Bērzpils pagasta saimniecība "Dižarāji", kur saimniece Ilona Seņka iepazīstinās ar tradicionālu gaļas kūpināšanas procesu. "Dižarājos kūpinot" gaļu, tiek izmantotas sentēvu metodes – tas tiek darīts guļbūves melnajā pirtiņā ar alkšņa un ābeles malku, uz beigām pievienojot kadiķa zarus – tie dod patīkamu aromātu gatavajam produktam. Apmeklējums iepriekš jāpiesaka, zvanot saimniecei – 26586165.

Rančo "Ozolmājas" šovasar apmeklētāji varēs sastapt arvien dažādākus un ievērojamākus dzīvniekus. Balvu pagastā esošajā mini zoo jeb rančo mīt Āfrikas savvaļas govis Watusi, kas ir augumā nelielas, bet to ragu garums var sasniegt pat 2 metrus. Milzīgie ragi šīm govīm kalpo kā ķermeņa dzesētājs, un tās spēj izdzīvot pat visekstremālākajos apstākļos. Tāpat uz rančo atceļojis ķenguru pāris ar somiņā noslēpušos mazuli, kur tas slēpjas pat līdz 11 mēnešiem, mini ēzelīšu pāris, kas augumā vienāds ar Vācu aitu suni, mājas ēzeļi, no kuriem viens ir pavisam balts ar gaiši zilām acīm, kā arī Garspalvainie franču Poitou šķirnes ēzeļi, kas atšķiras ar lielo augumu un garajām krēpēm. Rančo apmeklētāji noteikti iemīļos kamieļmammu Silvu, īpaši lielos trušus - balto un zilo Beļģu milžus, kas var sasniegt pat 25 kg dzīvsvaru, neparastos un graciozos zilos un baltos pāvus,  Apaloozas škirnes punktainos ponijus un brīnumskaistos matainos un ūsainos Īru Tinkeru šķirnes zirgus. Pavisam unikāls dzīvnieks, kas turklāt prot arī runāt un rādīt mēli, rančo ir Anglonūbijas bezragu kazas.  Aktuālajai informācijai par darba laiku un citiem jaunumiem rančo sekojiet līdz Facebook lapā @rancho.ozolmajas.

Veikparkā "Wake up Balvi", kas darbojas Balvu ezerā, šovasar būs vienreizēja iespēja baudīt izklaides peldošo atrakciju parkā aptuveni 1000 kvadrātmetru platībā. Ūdens atrakciju parks būs īsts piedzīvojums ikvienam – gan individuāli, gan draugu lokā.  Līdz šim veikparkā ir pieejamas veikošanas iespējas ar inventāra nomu, SUP dēļu, laivas un katamarānu noma, kā arī āra kubuls un jumta terase atpūtai un  ainavas baudīšanai pie Balvu ezera, Dzirnavu ielā 1f, Balvos. Aktuālajai informācijai par atrakciju parka darba laiku, cenām, izmantošanas noteikumiem un pārējiem veikparka pakalpojumiem sekojiet līdz Facebook lapā @wakeupbalvi un Instagram @wakeupbalvi , kā arī mājaslapā www.wakeupbalvi.lv.

Šovasar vēl turpinās rekonstrukcijas un labiekārtošanas darbi Lāča dārzā un Amatnieku mājā Balvu pilsētā, lai jau vasaras viducī pilsētas iedzīvotāju un viesu iecienītā pastaigu un atpūtas vieta ar milzu laukakmeņu kompozīcijām un jauniem vides objektiem būtu pieejama ikvienam.

Sadarbībā ar Madonas, Rēzeknes, Lubānas, Varakļānu un Rugāju novadiem ir izdots aktualizēts ceļvedis par tūrisma iespējām Lubāna ezera apkārtnē, kas ietvert arī vairākus objektus Balvu novada Bērzpils pagastā – tematiskā Ičas apmetnes ciema ekskursijas, alus darīšanu pie Daiņa Rakstiņa IK "Kolnasāta", gaļas kūpināšanas tradīciju iepazīšanu pie Ilonas Seņkas "Dižarājos", kā arī Dundenieku keramikas darbnīcu. Šajā reģionā atrodas arī brīvdienu mājas "Noras" un "Līcītis", kur  ceļotāji aicināti gūt pozitīvas emocijas, atpūšoties lauku klusumā un mierā, kā arī nelielas ceļotāju grupas var baudīt gardu maltīti "Norās" īsteni latgaliskās tradīcijās. Tūrisma ceļvedis pieejams elektroniski www.turisms.balvi.lv, kā arī klātienē tūrisma informācijas centrā Balvos.

Informāciju par citiem jaunumiem un notikumiem Balvu novadā, kā arī par iespējam atpūsties un apmeklēt dabas, kultūras un aktīvās atpūtas vietas, atradīsiet www.turisms.balvi.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.71645689sec.