Balvu novads: Upītē svētku programmā – teātri, simpozijs un starptautiskais folkloras festivāls

Balvu novada, Šķilbēnu pagasta “Upītes kultūrtelpā” tradicionāli augustā svinēs “Svātkus Upītie”. Šogad svētkus sāks svinēt 12. augustā un noslēgs 28. augustā. Svētku laikā būs iespēja izbaudīt Latvijas Nacionālā teātra, Dailes teātra, Dirty Deal Teatro un Latvijas Leļļu teātra izrādes. Norisināsies tekstilmākslinieku un mūziķu simpozijs. Būs stipro skrējiens, amatnieku tirdziņš. Svētku kulminācija starptautiskais folkloras festivāls “Lipa Kust III” ar danču meistarklasēm un danču nakti.

Šogad svētkus atklās Dailes teātris ar izrādi “Elpa”, vēl apmeklētāji svētku laikā izbaudīs Latvijas Nacionālā teātra izrādi “Tik mīla vien”, Dirty Deal Teatro izrādi “Konklāvs”, bet paši mazākie skatītāji tiks iepriecināti ar Latvijas Leļļu teātra izrādi “Naksitrallīši”.

Svētku laikā nedēļas garumā 17.08. – 24.08. norisināsies tektilmākslinieku un mūziķu simpozijs, kura laikā tiks radīts jauns mākslas darbs - instalācija “Upītes kultūrtelpā”, kurš būs baudāms ar visām maņām – redzi, dzirdi, tausti un ožu.  Simpozijā jaunie mākslinieki strādās kopā ar tekstilmākslinieci un rakstnieci Anneli Slišāni, etnomūziķi Inesi Mičuli, rakstnieku Aldi Bukšu, kulināro brīnumu zinātāju un rakstnieci Mārīti Slišāni, dvēseļu tulku Elīnu Zelču.

Tradicionāli svētku laikā tiks piedāvātas dažādas aktivitātes ģimenēm, meistardarbnīcas, atrakcijas un protams “Stipro skrējiens”.

Svētku kulminācija sagaidāma no 24. augusta līdz 28. augustam, kad norisināsies starptautiskais folkloras festivāls “Lipa kust III”, kurā piedalīsies trīs folkloras kopas no Lietuvas pa vienai no Polijas un Igaunijas un protams Latvijas kopas, kuru skaitā ir festivāla organizētāja #FKUpīte.

Šogad sāk realizēties “Upītes kultūrtelpas” sen lolotais sapnis – Nemateriālās kultūras mantojuma centra “Upīte” pārbūve. Tāpēc “Svātki Upītē” iziet plašumā vairākas aktivitātes tiek pārceltas uz Šķilbēnu pagasta kultūras centru “Rekova” kā arī uz Rugāju un Viļakas brīvdabas estrādēm.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Balvu novada pašvaldība un biedrība “Upītes jauniešu folkloras kopa”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65151405sec.