LATVIJA | Aizkraukle

Aizkraukles novadā aizvadīta rosīga tūrisma sezona

Pēc divu gadu pārtraukuma šogad ceļošana varēja notikt bez epidemioloģiskajiem ierobežojumiem, tomēr iepriekšējo gadu aizsāktās ceļošanas tendences saglabājās – bija salīdzinoši maz ārzemju ceļotāju un lielo tūristu grupu. Tūristi vairāk ceļoja nelielās grupās, arī ģimenes un draugu lokā.

Aizkrauklē atvērta ikonu zāle un jauna kafejnīca

Šī gada sākumā Aizkrauklē tika  atvērts jauns tūrisma objekts – izšūto ikonu izstāžu zāle, kurā apskatāmi aizkrauklietes Marijas Maļinovskas smalkie un rūpīgi darinātie svētbilžu izšuvumi. Gada otrajā pusē Aizkrauklē atklāta radošā darbnīca – veikaliņš “Darbnīca.shop”, kurā uz meistarklasēm un radošu darbošanos aicina ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī tūristus, piedāvājot vadīt grupu pat itāļu un lietuviešu valodās.  Ēdināšanas uzņēmumu saimei Aizkrauklē pievienojās kafejnīca “Cepiens”. Tāpat atklāts multifunkcionālais veloparks. Ejot gar Daugavas krastu no Aizkraukles kultūras centra līdz daudzfunkcionālajam veloparkam, aplūkojami trīs informatīvie stendi par Aizkraukles vēsturi, ģeoloģiskajām un ģeomorfoloģiskām vērtībām Daugavas krastos.  

Vīgantē jauns kuģis un taka

Aktīvā tūrisma sezona Sēlijā šogad tika atklāta 30. aprīlī ar dalību trešajā Sēlijas tūrisma gadatirgū. Jaunjelgavas apvienībā, Daugavā pie Vīgantes parka tika ielaists kuģītis “Sēlis”, kas īpaši piemērots izklaides pasākumiem un svinībām. Parkā atklāta pastaigu taka ar koka skulptūrām no latviešu teikas “Kā zvēri Daugavu raka”. Skulptūras veidojis staburadzietis Oskars Vītoliņš un tā ir viņa dāvana savam pagastam. Kempings pie Daugavas “Ceriņi” ir papildinājis piedāvājumu, uzstādot sfērisku kupolu, kurā tiek rīkoti dažādi muzikāli un izklaidējoši pasākumi.  Jaunums ir arī romantiskā “Lotus Mahal” telts ar četriem tornīšiem, kur iespējams svinēt dažādus svētkus.

Kokneses pilsdrupās svin 11 kāzas

Koknesē un apkārtnē aizvadīta aktīva un rosīga tūrisma sezona. Šajā vasarā atvērti trīs jauni tūrisma objekti. Jaunā veidolā pārtapusi un durvis kā tūrisma un kultūrvēsturisks objekts vērusi Iršu “Magazīna”, kas stāsta par senās Hiršenhofas vēsturi. Kā apliecinājums kādreizējam tirdzniecības ceļam, Daugavā pie Kokneses tapusi un visiem pieejama plaša laivu piestātne. No šī gada 18. augusta apmeklētājus uzņem Likteņdārza Saieta nams – ēka, kas telpiski veidota kā kalns vai tilta sākums un simboliski iemieso Likteņdārza ideju – no pagātnes uz nākotni. Likteņdārzs un Kokneses pilsdrupas ir bijuši šogad visvairāk apmeklētie objekti Koknesē. Likteņdārzu apmeklējuši apmēram 80 000 viesu. Kokneses pilsdrupās sezonā (no aprīļa līdz oktobrim) klientu apkalpošanas paviljona darba laikā viesojušies vairāk nekā 27 500 apmeklētāju. Pilsdrupu teritorijā notikušas 11 kāzu ceremonijas, koncerti un pasākumi.

Aizkraukles novada un Kokneses Tūrisma informācijas centrā no janvāra līdz novembrim viesojušies vairāk nekā 4000 apmeklētāju, kas ir apmēram kā “pirms covid” laikā. No ārzemju tūristiem biežākie apmeklētāji bija lietuvieši. Citu ārzemju tūristu bija salīdzinoši mazāk – dažas grupas no Vācijas, dažādu valstu studentu apmaiņas grupas, pārējie – individuālie ceļotāji.

Mazzalvē darbojas vēstures istaba

Neretas apvienībā aktīvi darbojušies 14 tūrisma objekti. Apmeklētākie bijuši Jāņa Jaunsudrabiņa muzejs “Riekstiņi”, Gricgales Medņu krogs, Neretas novadpētniecības muzejs, Pilkalnes muiža, Zandas Rageles keramikas darbnīca un  Ērberģes muiža.

Aktīvu darbību šogad uzsākuši tādi tūrisma objekti kā Vecmēmeles muiža, Lielzalves muiža, Konrādija Degro senlietu privātkolekcija, radošā māja “Evitas”, “DebessJums” un Romalda Gurkļa lielo koka figūru dārzs. Jaunākais tūrisma objekts ir vēstures istaba Mazzalves pagastā. Apmeklētāji novērtē piedāvātās atraktīvās, izzinošās, tematiskās un daudzveidīgu garšu ekskursijas. Daudzi tūristi objektos iegriežas katru gadu, lai uzzinātu jaunāko, vērotu izaugsmi, apmeklētu piedāvātos pasākumus.

Ziemas priekiem atvērtas Pļaviņas

Pļaviņās gads pagāja pilsētas 95. jubilejas svētku noskaņās. Biedrība “Ziemeļvidzemes ģeoparks”, popularizējot ģeoloģiju un ģeoloģiskos dabas veidojumus, par 2022.  gada ģeovietu bija izvēlējušies Krustalīča un Kraukļa klintis pie Daugavas. Septembrī Daugavas krastā Annas klints teritorijā tika ierīkots informatīvais stends par Krustalīča un Kraukļa klintīm.  Šis gads, kad Daugavā tika pazemināts ūdens līmenis, daudzos tūrisma pakalpojuma sniedzējos raisīja bažas, bet, tieši pateicoties zemajam ūdens līmenim, Daugavā šajā vasarā bija vērojamas ainavas ar lielākām un mazākām laivām, supiem. Ūdens tūrisma uzņēmējiem šī vasara bijusi viena no veiksmīgākajām, jo interesentiem bija iespējams aplūkot Daugavas ūdeņu apslēptos krastus.

Pļaviņu tūrisma informācijas punktā 2022. gada laikā bija iegriezušies ārvalstu tūristi no Baltkrievijas, ASV, Austrijas, Igaunijas, Vācijas un Lietuvas. Arī šogad plaši apmeklēts tūrisma objekts bija apskates saimniecība – Mini Zoo “Karlīnas”.

Ziemas sezona iesākās ar fantastisku laiku, ziemas prieku baudītājiem ļaujot apgūt Mežezera un Cigoriņa kalnus, bet “Mailēs”, “Jankās” un “Jaujās” distanču slēpotāji var izpausties dažāda garuma trasēs. Šogad distanču slēpošanas trases sāka darboties jau novembrī, bet cerēsim uz bagātīgu sniega segu visu ziemu, lai varētu baudīt ziemas priekus.

Skrīveros atvērts tūrisma informācijas punkts

Skrīveri vienmēr lepojušies ar darbīgiem un uzņēmīgiem cilvēkiem, un arī šogad daudzveidīgais Skrīveru tūrisma piedāvājums piesaistījis daudzus apmeklētājus gan no Latvijas, gan ārvalstīm. Skrīveru uzņēmēji šī gada sezonu kopumā vērtē kā veiksmīgu un izdevušos. Lielākajai daļai tūrisma objektu klientu skaits ir bijis tāds pats kā pērn vai nedaudz palielinājies. Sezonas noslēgumā Skrīveros ir atvērts tūrisma informācijas punkts – ikviens tiek gaidīts Daugavas ielā 85, lai iegūtu informāciju par tūrisma aktualitātēm un iespējām Skrīveros, kā arī visā Aizkraukles novadā.

Tūrisma jaunumus un aktualitātes aicinām iepazīt www.visitaizkraukle.lvwww.facebook.com/VisitAizkraukle, un www.instagram.com/visitaizkraukle.

Novērtējot to, ka Aizkraukles novads robežojas ar Lietuvu, 2023.gadā vēlamies vēl vairāk piesaistīt Lietuvas tūristus, piedāvājot Aizkraukles novada tūrisma informāciju lietuviešu valodā. Turpināsim darbu pie maršrutu izstrādāšanas un aktualizēšanas, jo novads ir plašs un tā piedāvājums ir daudzveidīgs. Prognozējam, ka saglabāsies šī gada tendence un uzņemsim vairāk iekšzemes tūristus, nevis ārzemju ceļotājus, kas nav peļami, jo ir prieks novērot vietējo vēlmi iepazīt Latvijas tūrisma piedāvājumu. Līdz ar to ir jāturpina strādāt un atgādināt par tūrisma aktualitātēm un piedāvājumiem novadā, piesaistot ar jaunumiem un personīgu attieksmi pret tūristu.  Tāpat noteikti saglabāsies tendence ceļot ģimenes vai draugu lokā, nevis lielajās tūristu grupās, kā tas bija pierasts “pirms covid” laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.645612sec.