LATVIJA | Aizkraukle

5 idejas brīvdienām Koknesē

Tuvojoties pavasarim, laiks aiz loga aicina vairāk pavadīt laika ārpus mājām. Dodies uz Kokneses pusi, iepazīsti senās latviešu tradīcijas un  dodies palūkot Kokneses neatkārtojamo dabu!

Radošā māja

Biedrība "Baltaine" Radošajā māja aicina piedalīties rotaļu, danču un spēļu programmās, amatnieku darbnīcās un kulinārā mantojuma meistarklasēs. Piedāvā latviskus rituālus - kāzu uzvedumus, mārtošana un krustabas, seminārus un nodarbības par latviešu gadskārtu svētkiem. Aktīvās atpūtas cienītājiem un dabas mīļotājiem piedāvā atraktīvas pastaigu takas Kokneses parkā "Vienā elpas vilcienā" un  "Dabas radošajā klētī".

Kokneses sporta centrs

Kokneses sporta centrs piedāvā plašas veselības uzlabošanas iespējas. Plaša sporta halle un trenažieru zāle. Īpaši iecienīts ir peldbaseins, kurā atrodas divi baseini (lielais 25 m garš  un mazais bērnu baseins 10×5 m liels), džakuzi vanna, sauna un tvaika pirts. Kokneses sporta centra baseinā ar iepriekšēju pieteikšanos iespējams apmeklēt treniņ nodarbības dažādiem vecumiem.

Kokneses sporta centrs apkalpo gan individuālos apmeklētājus, kas sporta kompleksu var apmeklēt bez iepriekšējas pieteikšanās, gan arī vasaras sporta nometnes un treniņ grupas, kas vēlas īrēt telpas savu treniņu grupu sportiskās meistarības uzlabošanai.

Kokneses parks

Kokneses parka takas piemērotas pastaigām visos gadalaikos. Parka iespaidīgākais objekts - Kokneses viduslaiku pilsdrupas. Vietējais amatnieks Aldis Neija kokā darinājis  parka norāžu zīmes un infrastruktūras objektus, kā arī tējas namiņu – lapeni, Pērses upes krastā. Parkā atradīsiet arī vairākus koktēlniecības darbus.

Lai atgādinātu par zudušo ainavu, vienā no parka dīķiem izveidots Pērses ūdenskrituma atveids, kas  brīvi pieejams apskatei  gan pa dienu, gan ir izgaismots vakara un nakts stundās. Iepretim vidusskolai atrodas atjaunotā strūklaka „Fauna galva”, kas 20. gs. trīsdesmitajos gados atradās netālu no leģendārā appludinātā Pērses ūdenskrituma. Parkā iespējams izstaigāt dažādu attālumu maršrutus, pielāgotus katra apmeklētāja fiziskajai sagatavotībai.

Likteņdārzs

Likteņdārza izcilā vides arhitektūra un Kokneses pussalas dabas krāšņums noteikti ir apmeklējuma vērts visos gadalaikos! Tautas dārzu veido Likteņdārza draugu aleja, kas ved uz ozolu sardzes ieskauto amfiteātri, Saieta nams, digitālā ekspozīcija Liktens gāte un Lielais kalns. No skatu terases paveras brīnišķīgs skats uz Daugavu un Kokneses baznīcu. Likteņdārzu iecienījuši Latvijas apceļotāji, ģimenes, kāzinieki un mūsu valsts viesi. Te notiek dzimtu un ģimeņu tikšanās, kultūras, atpūtas un piemiņas pasākumi. Likteņdārzs ir vieta, kur pulcēties, atcerēties, izbaudīt, smelties spēkus un sajust dabas un tautas enerģiju.

Vecbebru muiža un parks

Ievērības vērta ir Vecbebru muiža, kuras dzīvojama ēka 19. gadsimta otrajā pusē celta klasicisma stilā. Muiža 1905. gadā tika nodedzināta, bet vēlāk to atjaunoja ievērojamā arhitekta V.Bokslafa (Wilhelm Ludwig Nikolai Bockslaff, 1858-1945) vadībā. Parks ap muižu veidots līdz ar tās būvniecību. Tā ir lieliska vieta nesteidzīgām pastaigām un dabas baudīšanai- varenā muižas ēka ir skaists papildinājums parkam, ko novērtēs ainavu baudītāji. Muiža šobrīd apskatām tikai no ārpuses.

Seko līdzi jaunumiem sociālajos tīklos @visitKoknese vai mājas lapās www.visitkoknese.lv un www.visitaizkraukle.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Aizkraukles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64493108sec.