ALTA aicina tūristus rūpīgi apsvērt pie kā iegādāties ceļojumus

Latvijas tūrisma aģentu asociācija (ALTA) aicina ceļotājus rūpīgi apsvērt pie kura tūrisma uzņēmuma iegādāties ceļojumus, lai nenāktos vilties pakalpojuma kvalitātē.

 


ALTA viceprezidente Irēna Riekstiņa žurnālistiem piektdien norādīja, ka ceļotājiem ieteicams pirmām kārtām pārbaudīt, vai izvēlētais pakalpojuma sniedzējs ir ALTA biedrs, tādā gadījumā iespēja vilties ir krietni maza.
„Mums ir ļoti stingri kritēriji, uzņemot savus biedrus. Pirmkārt uzņēmumam vismaz divi gadi jānostrādā tūrisma biznesā,” viņa teica.

 


Tūroperatora Tez Tour vadītājs Konstantīns Paļgovs norādīja, ka gadījums ar operatoru Royal tours, kas nenodrošināja 160 cilvēku nokļūšanu uz Kipru, met ēnu uz visu tūrisma jomu Latvijā, jo lidojumu atcelšana ir kas nebijis pēdējo gadu Latvijas un Baltijas ceļojumu biznesā.


 

„Mums jāpieliek visas pūles, lai izskaustu tūrisma firmas viendienītes un tūrisma piramīdas,” viņš teica un norādīja, ka ALTA varētu sagatavot to uzņēmumu sarakstu ar kuriem neiesaka sadarboties aviokompānijām.


 

Riekstiņa savukārt norādīja, ka sagatavot tūrisma uzņēmumu „melno sarakstu” un par to informēt patērētājus nav iespējams, jo šāda saraksta sagatavošanai nav nekāda tiesiska pamata.

 


Tūrisma aģentūras Latvia tours vadītāja Gundega Zeltiņa norādīja, ka negodīgu uzņēmumu darbība, piemēram, Royal tours gadījumā rada zaudējumus ne vien klientiem, bet arī aģentūrām, kas pārdevušas šī operatora ceļojumus.


Iepriekšējie notikumi:

6.jūlijā, nenotika čartera lidojums uz Bulgāriju – Kipru, kuru organizēja tūrisma operators Royal Tour, kā rezultātā gandrīz 160 cilvēkiemtika sabojāts atvaļinājums.


Latvijas tūrisma aģentu asociācija (ALTA) vēlas norādīt, ka problēmas ar Royal Tour nav pirmo reizi un šī uzņēmuma darba stilu nevar raksturot nekā citādi kā negodīgu, jo tas ne vienu reizi vien nav norēķinājies ar sadarbības partneriem Latvijā un arī ārvalstīs. Mūsu rīcībā ir informācija, ka Royal Tour kredītsaistības velkas vairāku gadu garumā.


ALTA ceļotājiem iesaka būt ļoti uzmanīgiem, pasūtot ceļojumus tūrisma firmās, par kurām ne reizi vien izskanējusi negatīva informācija. Arī ļoti lētas ceļojumu cenas ir risks, jo negarantē kvalitatīvu pakalpojumu saņemšanu.


ALTA strikti iebilst pret Royal Tour apgalvojumu, ka ‘tā jau gadās visiem šajā biznesā’, pamatojot šo 6. jūlija gadījumu ar force majore apstākļiem.


”Kategoriski iebilstam arī pret to, ka tūroperators Royal Tour patvaļīgi ievietojis savā mājas lapā virkni tūrisma aģentūru, kurām ar to nav noslēgts sadarbības līgums. Atzīmējam, ka Royal Tour nav un nekad nav bijis Latvijas tūrisma aģentu asociācija biedrs Diemžēl, nākas piebilst, ka valsts kontrolējošo institūciju (PTAC) Royal Tour darbībā konstatētie trūkumi nav novērsti un šis tūrisma operators turpina darboties,” norāda ALTA.


Asociācija uzsver, ka solis uz sakārtotību būtu tūrisma operatoru un aģentūru licencēšana, ko ALTA kā priekšlikumu izteikusi Ekonomikas ministrijā.

 

 


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.46627212sec.