Ar jestrām izdarībām Valmiermuižā svinēs Mārtiņdienu

Lai godinātu tradīcijas un kuplā pulkā atzīmētu saulstāvjus, 5. novembrī Valmiermuižā sabrauks Mārtiņbērni no malu malām uz brangām svinībām un tirdziņu „Ar Gardu muti Valmiermuižā”. Tirgošanās un lustēšanās pie klēts līdzās alus darītavai norisināsies no plkst. 11.00 līdz 15.00. Varēs kā piepirkt pilnus grozus gardiem labumiem, tā iemēģināt roku dažādās amatu prasmēs, doties zirgu izjādēs un nobaudīt ziemīgas garšas no alus darītavas.

Mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”

Valmiermuižā vienmēr godā turētas latviskās garšas, tāpēc uz tirdziņu sabrauks mājražotāji izrādīt, kādus vitamīniem bagātus gardumus tie sagatavojuši gada aukstajiem mēnešiem. Amatnieki būs saveduši savus meistardarbus: koka karotes, māla traukus, siltus vilnas cimdus un zeķes, smalkas rotas un vēl daudz ko citu. Ar meistarklasi #zemesgarša ciemosies Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavārs Žanis-Raivo Behmanis. Arī šis šefpavārs ir Latvijas garšu lolotājs, kas tradicionālos, bet tai pat laikā modernos ēdienus gatavo tikai no pašmāju produktiem. Galdā tiks celti dažādi kulināri brīnumi no šī rudens cūku pupu ražas.

Tirgotāji aicināti pieteikties tirdziņam līdz 2. novembrim: info@gardumuti.lv vai pa tālr. 27337798.

Latvisko Mārtiņdienas tradīciju izzināšana

Tradīciju darbnīcās pievērsīsimies šim laikam raksturīgām iezīmēm. Varēs izgatavot visu nepieciešamo, lai dotos budēļos – gan maskas no dažādām dabas veltēm, gan dažādus skaņu rīkus. Vitamīnus uzkrāsim kopā ar „Kiukīšu kārumiem”, gatavojot veselīgus ziemas našķus no cidonijām. Gaidāmajiem valsts svētkiem par godu darināsim eļļas lampiņas, ko aizdedzināt un likt mājas logā, uzburot gaišu un latvisku sajūtu. Caur dziesmām un rotaļām kopā ar folkloras kopu „Dzīne” izzināsim latviskās tradīcijas. Valmiermuižas pils parkā kā mazus, tā lielus ar izjādēm iepriecinās Valmiermuižas staļļa saime.

„Valmiermuižas alus” brūvējumu un īpašu Mārtiņdienas gardumu baudīšana

Kas gan būtu kārtīgas gadskārtas svinības, ja svētku galdā nebūtu alus? Tad nu Valmiermuižas alus darītavas meistari šoreiz galdā cels karstalu un rādīs, kā tādu pagatavot paša spēkiem, lai sasildītos drēgnos rudens vakaros. Garškopju kustība „Gardu muti” cienās ar savu jaunāko lolojumu – Latvijā bioloģiski audzētām cidoniju sukādēm, kas ir kā veselīgs gardums. Arī Valmiermuižas Alus virtuve būs sarūpējusi dažādus Mārtiņdienas našķus, ar ko mieloties svinībās. Šoreiz tie būs īpaši gardi, jo Valmiermuižas virtuvē sācis rosīties šefpavārs Dzintars Kristovskis. Iedvesmu smeļoties Latvijas dabā, tiks radītas radošas idejas un pārsteigumi, kas gatavoti no pašmāju produktiem jaunās un negaidītās kombinācijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Višķu amatnieku ciems TAKA
Višķu amatnieki apmeklētājiem piedāvā maršrutu pa ciemu, kas sevī ietver iespēju interesanti pavadīt brīvo laiku. | Skatīt vairāk
Latvija
Kara tehnikas kolekcija TAKA
Kara tehnikas ekspozīcija atrodas līdzās viesnīcai “Sventes muiža”****. Šī ekspozīcija ir unikāla ar to, ka kolekcijā esošie objekti atrasti | Skatīt vairāk
Vitamīnu kūre SPA viesnīcā Ezeri, Siguldā Estravel Latvia
Vitamīnu kūre. 1 nakts 2 personām standarta numurā, brokastis, spa atpūta, nūjošana | Skatīt vairāk
no 190 EUR
Izaicinājums "Mežtaka zelta rudenī" Lauku Ceļotājs
Zelta rudens jau ierodas Latvijā - dodies tam līdzi! Lai izbaudīto skaisto rudeni, pievienojies Endomondo izaicinājumam "Mežtakas pārgājieni Zelta | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Trakai TIC
,


Metropole by SemaraH Hotels
,


Ecolines
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2020 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2020 1st-studio.com

 
Total Timed::0.32290292sec.