Autors: Jeļena Safronova
Avots: Kempinski.com
Par godu Latvijas vadošās pieczvaigžņu viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga piecu gada jubilejai, šajā nedēļas nogalē, 14. un 15. oktobrī, bārā un restorānā Stage 22, notiks vakariņas ar šefpavāru no Spānijas, Viktoru Martinu (Trigo, 1* Michelin).
Ēdienkarte sastāv no 7 ēdieniem un atklās Spānijas labākās gastronomijas tradīcijas, ar izsmalcinātiem vīniem ko piemeklējis Latvijas vīnzinis Gints Sniedze. Vakariņas atklās ar Amuse bouche, kas speciāli izstādāts par godu Kempinski Riga jubilejai. Kā aukstā uzkoda — maigs biešu ‘’Salmorejo’’, no karstām delikatesēm — heks ar kalmāru, liellopa cīpsla ar turku zirņiem un citas gaļas delikateses. Vakariņu saldais ēdiens būs lakrica ar aitu jogurtu un vanīlu.
Reklāma
“Šefpavāra izstrādāta ēdienkarte Grand Hotel Kempisnki Riga jubilējai — tas ir veltījums Spānijas reģionu gastronomijas daudzveidībai. Saulē kaltēti sulīgi tomāti, maiga ibērijas cūkgaļa, kas atklājas kopā ar vīna rūgtumu — tā ir tikai neliela sastāvdaļa pilnvērtīgam kulinārijas ceļojumam, ” — dalās šefpavārs Viktor Martin.
“Projekts Stars on the Stage” tika uzsākts trīs gadus atpakaļ, lai viesiem sniegtu vienreizēju gastro-pieredzi no atzītiem Michelin šefpavāriem no visas pasaules. Šajā rudenī mēs iepazīsim spāņu reģionus, to tradīcijas, kultūru un virtuvi baudot īpaši izstrādātu ēdienkarti,” — papildina Grand Hotel Kempinski Riga PR un mārketinga vadītāja Jeļena Safronova.
“Michelin” vakariņas notiks piektdien un sestdien, 14. un 15. oktobrī, 17:00 un 20:00 katrā dienā. Vietu skaits ir ierobežots. Rezervēt galdiņu nepieciešams laicīgi zvanot +371 25480605 vai rakstot uz sales.riga@rekmpinski.com.
Cena: 220 eur / personai. Vīni, kafijas un ūdens ir iekļauti cenā. Alternatīva variantā varam piedāvāt veģetārus ēdienus.
Ēdienkarte
AMUSE BOUCHE
Aukstās uzkodas
Biešu ‘’Salmorejo’’
Tomāti / Pipari/ Biete
‘’Torrezno’’
Ibērijas Cūkgaļa
Karstās uzkodas
‘’Cocido’’
Govs Cīpsla/ Sēnes/ Auna zirņi
Ibērijas Rīsi
Ibērijas cūkgaļa/ ‘’Arborio’’ Rīsi/ Mājputnu Bulijons/ Vītināta Liellopa gaļa
Pamatēdiens
Heks
Pipari/ Kalmāri
Liellops
Kartupeļi/ Sezonas dārzeņi
Deserts
Lakrica
Aitas jogurts/ Ķirši/ Vaniļa
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.