Rundāles pilī pirmo reizi būs apskatāma hortenziju izstāde

No 1. līdz 2. septembrim Rundāles pils austrumu puses virtuves telpā (1. stāvā blakus restorānam) pirmo reizi būs apskatāma hortenziju izstāde – ziedi no Veltas Breidakas (stādaudzētava "Saulesķirsis") kolekcijas. Apmeklētāji varēs novērtēt un salīdzināt vairāk nekā 20 hortenziju šķirņu, turklāt izstādes pirmajā dienā būs iespēja iegādāties hortenziju stādus un no pašas kolekcionāres saņemt vērtīgus padomus un konsultācijas par šo košumkrūmu audzēšanu.

Sākotnēji hortenzijas augušas divās zemeslodes pusēs – Amerikā un Āzijā. Daudzgadīgie krūmi ar kuplu lapotni, lielām, tumšzaļām lapām un košām ziedu "bumbām" vidēji sasniedz viena metra augstumu, tomēr dažas šķirnes izaug pat trīs metrus garas. Hortenzijas mēdz ziedēt gandrīz visu vasaru.

Anglijā hortenzijas ievestas jau 18. gadsimtā, no turienes ātri izplatījās un kļuva populāras teju visā Eiropā. Pazīstamākās ir liellapu hortenzijas, kas sākotnēji izaudzētas Francijā, taču Latvijas apstākļos tās diezgan slikti pārcieš ziemu un vasaras periodā var arī neuzziedēt. Latvijas klimatam piemērotākas ir kokveida hortenzijas, kuru ziedkopas ir visai līdzīgas liellapu hortenzijas ziediem.

Kolekcionāre Velta Breidaka stāsta, ka viņas pamatnodarbe ir daudzgadīgo puķu un lielziedu hortenziju audzēšana: "Mūsu daiļdārzā, kuru sāka veidot pirms 28 gadiem, pašlaik aug ap 40 dažādu šķirņu un sugu hortenziju. Pirmās hortenziju šķirnes mūsu dārzā bija skarainās hortenzijas 'Pinky Winky', 'Vanilla Fraise', 'Limelight' un 'Great Star'."

Hortenziju izstāde Rundāles pilī būs atvērta tikai divas dienas. 1. septembrī notiks hortenziju stādu tirdzniecība un konsultācijas.

Izstāde apskatāma Rundāles pils 1. stāvā bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39589715sec.